PRIVATNA ARHIVA
Poslušajte "Exit Lane"

S 18 godina predstavljao je Hrvatsku na Eurosongu, a sada u Americi živi svoj san i niže uspjehe

Roko Blažević pjesmom The Dream predstavljao je našu zemlju 2019. u Tel Avivu, a usred pandemije otišao je u SAD nastaviti svoje vokalno školovanje, i to na prestižnom Los Angeles College of Music. Tamo je napisao i svoju prvu autorsku pjesmu koja je sada ugledala svjetlo dana.

Roko Blažević pjesmom The Dream predstavljao je našu zemlju 2019. u Tel Avivu, a usred pandemije otišao je u SAD nastaviti svoje vokalno školovanje, i to na prestižnom Los Angeles College of Music. Tamo je napisao i svoju prvu autorsku pjesmu koja je sada ugledala svjetlo dana.

Naš najmlađi pobjednik Dore, splitski slavuj Roko Blažević (24), od malena je plijenio svojim izvanserijskim vokalnim talentom, a ovih je dana svoju publiku oduševio i autorskim talentom izdavši svoju prvu u potpunosti autorsku pjesmu za koju je napisao i glazbu i tekst, a supotpisuje i aranžman zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljem, a danas i glazbenim suradnikom, Hrvojem Domazetom koji je bio zadužen za produkciju, miks i mastering pjesme i za kojeg Roko ističe da je suradnik za poželjeti i talent kakav se rijetko rađa.

Blažević, koji je sa samo 18 godina ostvario apsolutnu pobjedu na Dori pobijedivši i po bodovima žirija i publike, te pjesmom The Dream predstavljao Hrvatsku na Eurosongu 2019. u Tel Avivu, usred pandemije koronavirusa otišao je u SAD nastaviti svoje vokalno školovanje, i to na prestižnom Los Angeles College of Music (LACM) na kojem je naš Roko student treće godine i do sada je ostvario odličan uspjeh na svakoj godini te je jedan od najuspješnijih studenata, što se moglo očekivati već i po rezultatu na prijemnom ispitu na kojem je ostvario najbolji rezultat i osvojio najvišu tzv. presidential školarinu, a međunarodni stručni panel oduševio se i činjenicom što je Roko tako mlad predstavljao svoju zemlju na najvećem svjetskom glazbenom natjecanju koje redovito prati 200 milijuna gledatelja.

Svoju prvu autorsku pjesmu "Exit lane" Roko je napisao daleko od svoje obitelji, u Hollywoodu na drugoj godini fakulteta. "Pjesma je nastala u samo pola sata. Dugo sam dvojio o izlasku tako intimne pjesme, koja zapravo nije balada i ne govori o ljubavi, već o našim unutarnjim demonima, borbe mlade osobe s anksioznošću, daleko od doma i obitelji", istaknuo je Roko čija je želja bila da kroz svoje emocije i istinitu priču podijeli to sa svojim slušateljima koji su, sudeći po prvim reakcijama, prepoznali Rokov autorski talent i zasuli ga pozitivnim komentarima i pregledima spota koji je sniman na trima atraktivnim američkim lokacijama - Palm Springsu, Pioneertownu i nacionalnom parku Joshua Tree - sukladno Rokovoj želji da poantu pjesme i svoje osjećaje simbolički prenese iz pustinje.

Spot je režirao mladi Finlay Mathias, Rokov kolega s fakulteta, a posebno ga veseli što je uspio okupiti mladu internacionalnu ekipu koju je upoznao tijekom studiranja i želio im je dati priliku da pokažu svoj umjetnički talent. Roku je ovo prva, ali sigurno ne i posljednja autorska pjesma, jer je u pripremi već i cijeli album, a nove će pjesme dovršavati i u Splitu kamo dolazi na ljetni odmor i čemu se iznimno veseli jer su upravo obitelj i prijatelji te hrvatska čudesna priroda i zdrava hrana ono što mu najviše fali u izazovnom i čarobnom, ali dalekom Hollywoodu.

Linker
28. travanj 2024 17:58