JESSICA GOW/TT/SHUTTERSTOCK
Eurovizija 2024.

Tko je Benjamin Ingrosso? Zgodan i stylish Šveđanin mnogima je nakon polufinala zapeo za oko

Dvadesetšestogodišnji pjevač nastupio je kao glazbeni gost i odmah izazvao mnoštvo reakcija.

Dvadesetšestogodišnji pjevač nastupio je kao glazbeni gost i odmah izazvao mnoštvo reakcija.

Završila je prva polufinalna večer ovogodišnje Eurovizije koja se održava u Švedskoj, a naš predstavnik Marko Purišić, odnosno Baby Lasagna očekivano je prošao u finale sa svojom pjesmom Rim Tim Tagi Dim. Kao što je to slučaj svaki put dosad, ni ovoga puta reakcija publike na društvenim mrežama nije nedostajalo. Komentirali su se tako outfiti, pjevačke sposobnosti i dojmovi o nastupima, a jedan od nastupa oko kojeg se diglo mnogo prašine bio je i onaj švedskog pjevača Benjamina Ingrossa.

"Nastup Benjamina Ingrossa bio je jedan od vrhunaca večeri", "Svaka čast, odlična izvedba", "Wau, nitko nam nije rekao da Švedska ima novog kralja", "Natjecatelji mogu biti sretni što on nije u finalu", samo su neki od komentara oduševljenih gledatelja prve polufinalne večeri u sklopu koje je Šveđanin izveo medley svojih najvećih hitova "Look Who’s Laughing Now", "Kite" i "Honey Boy".

Osim izvedbom na pozornici, Ingrosso je publiku oduševio i svojim stylingom. Naime, nosio je bijelo odijelo, a monokromatski look dodatno je upotpunio crvenim kožnim rukavicama. Prepoznatljiv po svom stilu koji savršeno kombinira ekscentričnost i tihi luksuz, po mišljenju mnogih jedan je od najstylish kandidata na Euroviziji dosad. Ne libi se eksperimentirati pa tako često nosi jarke boje te naizgled nespojive modne komade.

S obzirom na to da je odrastao u glazbenoj obitelji, 26-godišnjak je ljubav prema glazbi počeo pokazivati već od malenih nogu. Sam je naučio svirati glasovir i gitaru, još kao dijete imao je glavne uloge u nekoliko mjuzikala, a 2006. je osvojio nagradu na natjecanju Lilla Melodifestivalen s pjesmom "Hej Sofia". Talentirani Ingrosso bio je i pobjednik plesnog TV showa slavnih "Let‘s Dance", a 2018. je imao čast predstavljati Švedsku na Euroviziji s pjesmom "Dance You Off".}

Mnogim ljudima njegovo prezime zvuči poznato, i to s razlogom. Naime, Benjamin je rođak Sebastiana Ingrossa, poznatog švedskoj DJ-a, producenta te člana poznatog glazbenog sastava Swedish House Mafia. Što se tiče njegovog privatnog života, nije poznato je li karizmatični Šveđanin trenutno slobodan ili sretno zauzet. Poznato je jedino da je bio u šestogodišnjoj vezi sa švedskom influencericom Linneom Widmark, ali je par prekinuo u ožujku 2019.

image
JESSICA GOW/TT/SHUTTERSTOCK
Linker
08. svibanj 2024 11:06