Još jedan...

Od hvaljenog genija do predatora u par dana: Alexander Wang optužen za seksualno nasilje

Kalifornijski modni dizajner zbog svojeg je sportsko-elegantnog stila brzo prirastao srcu slavnih dama, pogotovo mlađe generacije, koje redovito biraju njegove kreacije za sve moguće prigode - od opuštenih šetnji, preko crvenog tepiha, pa sve do vjenčanja. Mnoge su iznenadila šokantna priznanja muških modela koji tvrde kako je slavni dizajner sve samo ne ‘simpatični dečko iz susjedstva‘.

Proteklih dana ime Alexandera Wanga ne prestaje iskakati po društvenim mrežama.

Prvo su ga, povodom njegova 37. rođendana suradnici i slavne manekenke, koje ga smatraju bliskim prijateljem, dizali u nebesa, a zatim su dva popularna modna profila odlučila otkriti drugu stranu medalje i objaviti optužbe žrtava koje tvrde da ih je poznati dizajner napastovao.

Ako su optužbe istinite, čini se da Alexander sa ženskim modelima kao što su Kendall Jenner, Bella Hadid, Hailey Baldwin održava topla prijateljstva, koja mu itekako pomažu u karijeri, dok je prema muškim i transseksualnim modelima nedopustivo slobodan i neugodan.

image
Bella Hadid jedna je od bliskih prijateljica kalifornijskog dizajnera
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Slavni profili Diet Prada i @s—tmodelmgmt koji se bave razotkrivanjem laži u modnom svijetu, nakon dizajnerove rođendanske proslave objavili su svjedočenja modela koje je Wang neprimjereno dirao, a neki tvrde i da ima običaj omamiti žrtve ubacujući im opijate u piće.

Dok su brojni modeli htjeli zadržati privatnost, na javno istupanje u javnosti odvažila su se dva muškarca. Jednog je Alexander za genitalije počeo hvatati dok je kraj njega prolazio u klubu, a drugi je osjetio nepoželjne dizajnerove dodire, također pri jednom izlasku.

Owen Mooney u videu na TikToku fanovima je još prije nekoliko mjeseci ispričao kako ga je jedan poznati dizajner dirao dok je čekao koncert u pretrpanom klubu, a nakon što se podigla hajka, otkrio je kako je zaista riječ o Alexanderu Wangu, kao i što su neki njegovi sljedbenici u komentarima pretpostavili.

Modeli su se požalili kako se muškarce i transseksualce često zapostavlja kad je riječ o zlostavljanju u svijetu mode te priznali da se mnogi boje istupiti od straha da će im karijera zauvijek završiti.

Diet Prada i @s—tmodelmgmt pozvali su na bojkot brenda Alexander Wang, dok je dizajner samo isključio komentare sa svog profila na Instagramu. Iz njegovog se PR tima još nitko nije obratio javnosti.

image
Alexander Wang među ženskim modelima pokazuje prijateljsko lice, dok su brojni muški modeli doživjeli njegovu drugu stranu
GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK
Linker
18. travanj 2024 09:05