Povrijeđena i razočarana

Osjeća se grozno: Sarah Jessica Parker slomljenog je srca zbog Facinih nasrtaja na žene

Prijatelj blizak glumici i izvršnoj producentici omiljene serije tvrdi da ona vrlo ozbiljno doživljava utjecaj svog lika Carrie Bradshaw na obožavateljice: Carrie je uvijek na ženskoj strani, a činjenica da je njezin kolega koristio popularnost zbog uloge Face i napadao žene, jako ju je pogodila.

Salva negativnih komentara zbog optužbi za seksualno zlostavljanje Chrisa Notha (67) duboko je razočarala njegovu kolegicu iz serije, Sarah Jessicu Parker (56). Do sada ga je javno prozvalo pet žena, a nije isključeno da se još neke odvaže ispričati neugodna iskustva s Facom. Ponukan time, bliski prijatelj glumice izjavio je ekskluzivno za Us Weekly kako joj je "slomljeno srce" zbog situacije u kojoj se našao. Mnogi još uvijek ne mogu povezati šarmantnog Facu s nasilnikom koji žene prisiljava na intimne odnose i dodire pri čemu ih ponižava i vrijeđa.

- Ovdje se ne radi o novcu. Ona žestoko štiti ostavštinu Carrie Bradshaw, kao i svi u seriji. Carrie je uvijek pomagala ženama. No sada se javljaju žene s pričama da su bile povrijeđene, djelomice i zbog projekta koji je pod njezinim nadzorom - kaže insajder ciljajući na činjenicu da je Sarah Jessicu Parker ujedno i izvršna producentica serije "Seks i grad".

image

Chrisa Notha sad već optužuje pet žena

ANDREW H. WALKER/SHUTTERSTOCK

Dvije smrti

Glumica koja se proslavila tumačeći lik njujorške kolumnistice koja otvoreno priča o seksu i vezama, zauzimajući se za žensku stranu priče, sada se osjeća kao da su seriju pogodile dvije smrti. Naime, u novim nastavcima "And just like that" Faca je podlegao srčanom udaru. A u stvarnom životu, ugled Chrisa Notha srozan na najniže grane.

Čitajte i: Osvrt na kultnu seriju: Je li Faca lik iz većine ženskih fantazija ili je glavna rola ženskih mora?!

Nakon što su u javnost dospjele optužbe za silovanje i napastovanje, ostao je bez ugovora o distribuciji tequile vrijednog 12 milijuna dolara, zamoljen je da napusti seriju "Pravednica" i otkazana mu je suradnja s uglednom tvrtkom koja klijentima pronalazi poslove u zabavljačkoj industriji "A3 Artists Agency".

- Ona shvaća moć Carrie Bradshaw vrlo ozbiljno. Jasno joj je da s velikom moći dolazi i velika odgovornost. Premda joj je jasno da se radi o njemu a ne o njoj, osjeća se kao da je sve iznevjerila. Nije imala pojma što se događa, osjeća se poput slijepca. Još uvijek pokušava procesuirati nedavne događaje - otkrila je osoba bliska Sarah Jessici Parker.

image

Chris Noth i Tara Wilson.

ROBIN PLATZER//AVALON/PROFIMEDIA

Samotna šetnja

Kao da je postao "kužan", više nitko ne želi imati posla s osobom optuženom da nasrće na žene jer je mislio da može i da će se, zbog zvjezdanog statusa, izvući bez posljedica. Uostalom, glumac nema podršku ni svoje supruge Tare Wilson (39): poslije devet godina braka u kojem su dobili sinove Oriona (13) i jednogodišnjeg Keatesa, skinula je burnu. Smatra se da ni Božić nisu proveli zajedno: ona se, sudeći po nedavnim fotografijama, nalazi u Los Angelesu (vjerojatno s djecom), dok je on u New Yorku. Naime, Noth je nedavno zamijećen kako se šeta Central parkom. Sjeo je sam i neraspoložen na klupu. Uzeo je mobitel i nekoga nazvao, a kad je shvatio da ga snimaju, požurio je iz parka.

Čitajte i: I četvrta žena optužila ga je da ju je seksualno napastovao i prijetio da će joj uništiti karijeru

U međuvremenu je zanijekao sve optužbe. U izjavi za The Hollywood Reporter tvrdi kako "nije prešao granicu s prve dvije navodne žrtve" koje su, kad je skandal "eksplodirao" nakon premijere novih nastavaka serije, predstavljene kao Zoe i Lily.

image

Glumice Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker i Kristin Davis dale su zajedničku izjavu za medije.

ETHAN MILLER AFP

Tuga zbog optužbi

- Te su priče mogle biti od prije 30 godina ili prije 30 dana - ne znači uvijek ne - to je granica koju nisam prešao. Susreti su bili sporazumni. Teško je ne sumnjati u vrijeme tih priča koje izlaze. Ne znam sa sigurnošću zašto se sada pojavljuju, ali znam ovo: nisam napao te žene - napisao je u priopćenju. Oglasila se i američka glumica Zoe Lister- Jones (39): tvrdi da se Noth na snimanju serije "Zakon i red" prema njoj ponašao odvratno. Svoje su 20. prosinca rekle i Facine kolegice iz "Seksa i grada", Kristin Davis i Cynthia Nixon. Objavile su zajedničku izjavu na Instagramu sa Sarah Jessicom Parker: "Osjećamo duboku tugu nakon što smo čule optužbe protiv Chrisa Notha. Podržavamo žene koje su istupile i podijelile svoja bolna iskustva. Znamo da to mora biti vrlo teško i pohvaljujemo ih zbog toga".

Kako je istup u medije jedna, a konkretni dokazi na temelju kojih se provodi istraga su druga strana medalje, policija ne otkriva što bi se moglo dogoditi Faci. Hoće li odgovarati pred zakonom, pokazat će vrijeme.

Linker
18. travanj 2024 21:53