Vau Vau

Predsjednički par oduševljen: U Bijelu kuću stigao novi stanar, ima četiri noge, dlakavo tijelo i zove se Zapovjednik

Američki predsjednik i njegova supruga Jill odlučili su se nabaviti novog kućnog ljubimca. Već po tradiciji, odlučili su se za njemačkog ovčara.

U Bijelu kuću ovaj je tjedan stigao novi stanovnik predsjedničke rezidencije, štene njemačkog ovčara po imenu "Commander" (Zapovjednik), kojeg je američki predsjednik Joe Biden s ponosom predstavio pratiteljima na društvenoj mreži Instagram.

“Dobrodošao u Bijelu kuću, Zapovjedniče”, napisao je Biden uz fotografiju šteneta koje trčkara s teniskom loptom koju nosi u zubima, a koju je podijelio na svom Instagram profilu.

Čitajte i: ‘Prve šape‘ u Bijeloj kući moraju poštivati strogo pravilo: ‘To im je zabranjeno, osim u iznimnoj situaciji‘

Potom je podijelio videosnimku u kojoj je američku javnost upoznao s najnovijim članom obitelji Biden, a na njoj se vidi kako američki vrhovni zapovjednik prilazi četveronožnom Zapovjedniku i obraća mu se s: "Hej, prijatelju."

Na snimci se vidi i kako predsjednik baca loptu prema novom ljubimcu, a potom oboje ulaze u Bijelu kuću u pratnji američke prve dame Jill Biden.

Commander je bez sumnje dobrodošla razonoda za američkog predsjednika, kojemu posljednjih tjedana politički rejting pada, a zasigurno mu ne ide u prilog ni činjenica da je njegov zakon o socijalnoj sigurnosti i planu potrošnje odbijen usred rasta broja slučajeva zaraze covidom-19, piše HINA.

Bijela kuća nije objavila dodatne informacije o psiću zanimljivog imena, no iz videa je vidljivo kako je već prošao određenu školu jer spremno sjeda na spomen poslastice.

Čitajte i: ‘Prve šape‘ stigle u Bijelu kuću: Nakon izležavanja i njuškanja po travnjaku, udobno su se smjestili uz kamin

Zapovjednik je treći pas koji se pridružio Bidenima u službenoj rezidenciji američkih predsjednika. Nova obitelj u Bijeloj kući nastavlja s tradicijom posjedovanja kućnih ljubimaca, prekinutoj za vrijeme mandata bivšega predsjednika Donalda Trumpa koji ih nije imao.

image

U lipnju ove godine predsjednički je par ostao bez svog vjernog 13-godišnjeg ovčara Chapmana.

JIM WATSON/AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Bijela kuća zavijena u crno: Joe i Jill Biden pretrpjeli su gubitak koji nikada neće moći nadoknaditi

Bidenovi su u Bijelu kuću stigli s njemačkim ovčarima Champom i Majorom, no Champ je u lipnju uginuo u dobi od 13 godina, a Major je imao problema s prilagodbom na život u Bijeloj kući pa više ne živi ondje nego u obiteljskoj kući Bidenovih u Delawareu.

Čitajte i: Projekt ‘vratimo životinje u Bijelu kuću‘: Joe i Jill Biden u novi dom neće dovesti samo svoja dva psa

Linker
19. travanj 2024 22:16