Specijal Gloria
Split, 201123
Matejuska.
Albina Grcic, pjevacica.

 BOžIDAR VUKIčEVIć/CROPIX
intervju

Albina: "Dugo sam bila samokritična, ali sada sam zavoljela taj dio sebe"

Talentirana splitska pjevačica objavila je novu pjesmu "Strah", a tim povodom otkrila nam je novosti iz svoje karijere, ali i privatnog života i priznala da je njezino srce još uvijek - sretno slobodno.

Talentirana splitska pjevačica objavila je novu pjesmu "Strah", a tim povodom otkrila nam je novosti iz svoje karijere, ali i privatnog života i priznala da je njezino srce još uvijek - sretno slobodno.

Kao mlada studentica engleskog jezika Albina Grčić prijavila se na HRT-ov show "The Voice" i osvojila srca publike, a potom nas je i 2021. godine s pjesmom "Tick-Tock​" predstavljala na Euroviziji u Rotterdamu. Od tada do danas nastavila je marljivo raditi na svojoj karijeri, a svojoj vjernoj publici sada je predstavila novu pjesmu "Strah". Sa splitskom pjevačicom razgovarali smo o aktualnom singlu kojeg potpisuje u suradnji s dobro uhodanim timom suradnika Đanom Smajo i Hrvojem Domazetom. Albina nam je otkrila ponešto i o budućim glazbenim planovima, ali i ima li ambicija ponovno se popeti na eurovizijsku pozornicu. Prisjetila se također svog iskustva u showu ‘The Voice‘, a priznala nam je i da je njezino srce nakon prekida dugogodišnje veze još uvijek - sretno slobodno.

Kako i kada je nastala pjesma "Strah"? Postoji li netko kome je posvećena?

- Pjesma "Strah" nastala je još prije nešto više od godinu dana, ali je čekala na svoj trenutak. Ne volim se ograničavati i posvećivati pjesme osobama ili životnim situacijama. Ono što bih voljela istaknuti je da je zapravo nastala u jednom pozitivnom ambijentu i kao takvu je i predstavljam. Govori o čari ponovnog susreta, dok se sve ostalo lako da zaključiti iz samog teksta iako vjerujem i nadam se da će ju slušatelji interpretirati i na različite načine, za sebe.

image

Pjesma "Strah" nastala je još prije nešto više od godinu dana, ali je čekala na svoj trenutak

PROMO

Poznato je da sami pišete svoje pjesme. Kako se osjećate u tom kreativnom procesu?

- Ne skrivam da sam dugo bila samokritična kada govorimo o pisanju tekstova i cjelokupnom autorskom angažmanu, ali naprosto sam prihvatila i zavoljela svoj način izražavanja kroz pjesme i rado to dijelim s publikom. Sada uživam i tom aspektu glazbenog svijeta.

Možemo li očekivati album u skoroj budućnosti ili nekakav duet s poznatim estradnjacima?

- Nešto poput albuma svakako spremamo uskoro, a što se dueta tiče - nikad se ne zna. Ako se dogodi prava pjesma i spoj, zašto ne!

image

"The Voice" je Albini bio jedna odskočna daska u karijeri, prekrasno iskustvo i period osobnog rasta i upoznavanja sebe kao izvođača.

BOžIDAR VUKIčEVIć/CROPIX

Već ste surađivali s Đanom Smajo i Hrvojem Domazetom, a osim posla veže vas i prijateljstvo. Kako odvajate poslovni i privatni segment kod suradnje?

- S Đanom me prvenstveno veže jedno dugogodišnje prijateljstvo, rekla bih čak i segment zajedničkog odrastanja - kako životnog tako i glazbenog. Jako se dobro poznajemo i nadopunjujemo tako da ona uvijek zna dodati svoj ‘touch‘ kada zajedno radimo. Hrvoja također poznajem i privatno, još prije početka naše suradnje i jednako smo otvoreni i super prihvaćamo prijedloge i kritike s obje strane. Divno je imati takve ljude oko sebe.

Period nakon prekida puno mi je značio u smislu da upoznam i zavolim samu sebe u svakom smislu te riječi. Trenutno si sve najljepše pružam sama i uopće se ne mogu žaliti.

Rođena ste Splićanka, kako to da ste spot odlučili snimiti na Braču? Imate li neke posebne uspomene koje vas vežu uz taj otok?

- Najveći povod za to bila je turistička zanimljivost u Supetru "Wild Brač", iza kojeg stoje od ranije mi dobro poznat mi duo - Stiven Razmilić i Vicko Lazo koji imaju prekrasno mnoštvo životinja, a najviše konja, s kojima sam se već imala priliku i ranije upoznati. Ovog puta, širom su mi otvorili vrata svog malog životinjskog raja na otoku Braču na čemu sam im iznimno zahvalna. Veliko zadovoljstvo je bilo snimati svaku scenu - od izlaska do zalaska sunca!

U spotu nosite kaubojske čizme i šešir, gdje ste pronašli modnu inspiraciju za izgled?

- Za imidž sam crpila inspiraciju iz raznih izvora, a zanimljivo je da su glavnu ulogu imali komadi iz ormara bliskih mi prijateljica, koje su ovog puta zajedno sa mnom imale prste u biranju outfita za spot. Htjela sam da bude nešto osobno, lepršavo, neopterećeno i ženstveno, a mislim da smo to i postigli.

U travnju 2024. nastupit ćete na eurovizijskoj zabavi u Barceloni. Kako se pripremate za nastup, jeste li uzbuđeni?

- Smatram da ima dovoljno vremena do tada. Trenutačno sam fokusirana na novu pjesmu i spot, nadolazeće nastupe i rad na idućim pjesmama, ali svakako se veselim nastupu u Barceloni i prisjećanju eurovizijskog iskustva.

Što vam je najteže kod pripreme nastupa, a što najlakše?

- Generalno je najzahtjevniji taj "tehnički" dio i organizacija, sve ostalo su slatke muke i čisti užitak; od biranja odjeće, preko interpretacije vlastitih pjesama na drugi način, do samog pripremanja za izlazak na pozornicu i slično.

Jeste li se ponovno prijavili na Doru? Vidite li se ponovno na velikoj eurovizijskoj pozornici?

- Za sada ne, ali znate kako se kaže: "nikad ne reci nikad".

Sudjelovali ste u showu "The Voice". Koliko vam je to pomoglo/odmoglo karijeri?

- "The Voice" je bio jedna početna odskočna daska, prekrasno iskustvo i period mog osobnog rasta i upoznavanja same sebe kao izvođača. U tom smislu, svakako je značio za razvoj daljnje karijere. Veselim se što novu sezonu mogu pratiti "s druge strane ekrana".

Dugo sam bila samokritična kada govorimo o pisanju tekstova i cjelokupnom autorskom angažmanu, ali naprosto sam prihvatila i zavoljela svoj način izražavanja kroz pjesme i rado to dijelim s publikom.

U privatno vrijeme često putujete, a jedna od posljednjih destinacija na kojoj ste bili je Rim. Što vas je najviše oduševilo u Rimu i s kim najradije odlazite na putovanja?

- Svoje slobodno vrijeme najradije trošim na putovanja, a društvo su uglavnom moje cure. Rim nas je oborio s nogu, do te mjere da nam se nije išlo kući. Od mentaliteta, preko umjetnosti i samog grada, do noćnog života, ma sve. Svakako planiramo skori povratak!

S obzirom na to da ste javna osoba u fokusu javnosti često je i vaš privatan život. Poznato je da ste nedavno prekinuli dugogodišnju vezu, koji je vaš trenutni ljubavni status?

- Ovaj period mi je puno značio da samu sebe upoznam i zavolim u svakom smislu te riječi. Trenutno si sve najljepše pružam sama i uopće se ne mogu žaliti.

image

Albina otkriva i da uskoro planira izbaciti novi materijal, a ne odbacuje mogućnost ni dueta u skorijoj budućnosti.

BOžIDAR VUKIčEVIć/CROPIX
Linker
27. travanj 2024 15:42