Pjevačica u novoj ulozi

Alka Vuica o povratku u politiku: ‘Sva se ježim dok ovo pričam, stvarno želim ljudima objasniti što se događa‘

Alku Vuicu oduševila je nedavna modna revija njene prijateljice Snježane Schillinger, održana u lunaparku. Naročito jer se održala baš u lunaparku nedaleko Alkine kuće, u kojem ona godinama želi snimti spot za neku pjesmu. Ljubav prema lunaparku i cirkusu kod naše pjevačice seže još u djetinjstvo.

"Moram reći da sam kao mala uvijek zavidjela djeci čiji roditelji imaju lunapark ili cirkus i uvijek sam mislila kako se divno zabavljaju i kako su jako sretni. Mislim to i danas", rekla je pa priznala da danas ne ide tako često u lunapark.

"Imala sam povredu kičme na autićima, ali obožavam lunapark i obožavam Disneyland. Išla sam često kad je Arian bio mali, ali voljela bih živjeti u Disneylandu, u lunaparku ili u cirkusu. Ja mislim da je to ljudima potpuno jasno kad me vide, da sam ja cirkus person", našalila se.

image

Alka Vuica na reviji Snježane Schillinger

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Kad je riječ o modi, nije jedna od onih koji odmah pojure u dućane kupiti nešto iz novih kolekcija. Naime, kako se moda ciklički ponavlja, Alka sve što je sad moderno već ima.

"Ja imam toliko stvari da ne da ne nabavljam, nego moram reciklirati, ali konačno je sve ono što ja imam u ormaru moderno i jako sam sretna zbog toga. Boje su opet u modi, cirkus je opet u modi. Ja čak imam album Cirkus prije Britney Spears, ona me izimitirala", rekla nam je.

image

Neven Ciganović, Alka Vuica, Borna Kotromanić

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Otkrila je i da se nada da će jednog dana ona i Ivica Skoko napraviti reviju radnog naziva Alka Vuica by Skoko.

"Stvarno to planiramo... Pa dobrih 15 godina. Mi o tome pričamo svaki put kad se vidimo i to će se desiti kad- tad", ubacio se Skoko u naš razgovor.

Dok se ne odluče napraviti tu reviju, Alka će se baviti politikom. Nedavno je ušla u SDP i odlučila još jednom probati doći na vlast. Naime, još 2009. godine pokušala se kandidirati za predsjednicu Republike, no nije uspjela prikupiti dovoljan broj potpisa. S obzirom na to da se politika kod nas uvijek svede na prevaru, koju ona ne voli, pitali smo je zašto se onda upustila u to.

"Voljela bih da politika ne bude prevara i toliki cirkus, nego da doista pomogne ljudima da bolje žive. Uvijek sam imala ljevičarski nagon da pomognem ljudima da bolje žive, mislim da imam ime, da imam i nekakav status i da bih mogla pomoći ljudima, bare, u svom kvartu, da se neke stvari ne događaju, da se ne grade zgrade bez ikakvog plana i programa, da se napravi neki plan i program za kulturu. Mislim da Hrvatska i kultura nisu zajedno, pogotovo ako pričamo o hrvatskoj glazbi", rekla je.

image

Pjevačicu zabrinjava stanje hrvatske kulture i glazbe.

TOM DUBRAVEC/CROPIX

Potom je konkretizirala što je najviše muči.

"Mislim da se više hrvatske glazbe pušta u Srbiji nego kod nas, na hrvatskim radijima. Mogla bih vam pričati tisuću stvari. U Grčkoj je zakonom zagarantirano da se na svim grčkim radiostanicama pušta 90 posto grčke glazbe. U Francuskoj 60, a u maloj Hrvatskoj samo 20. I nikad nas ne puštaju. Mislim da je to sramota. Želim učiniti što mogu, sva se ježim dok vam ovo pričam jer stvarno imam želju da ljudima objasnim što se ovdje događa. Ne možemo spasiti naš jezik ako ne spasimo hrvatsku glazbu i hrvatsku kulturu", zaključila je.

Linker
20. travanj 2024 02:45