Instagram/Alp Navruz
Okorjeli neženja

Alp Navruz: 'Žene me obasipaju ljubavnim ponudama, ali ja nisam ženskar, čeznem za pravom ljubavi'

Popularni turski glumac, koji je ulogom u seriji ‘Azra’ stekao zvjezdani status, svjestan je svog fizičkog izgleda - postignutog zahvaljujući fitnessu, plivanju i kickboxu - ali i emotivne hladnoće, zbog koje se do 30. godine još nije uspio zaljubiti...

Ošišao sam se, pustio bradu, uskočio u nove čizme i postao netko posve drugi, prokomentirao je turski glumac Alp Navruz fotografiju koju je nedavno, na 30. rođendan, objavio na društvenim mrežama. Novi imidž zvijezde serijala “Azra” oduševio je njegove brojne obožavateljice, koje ga smatraju jednim od najpoželjnijih neženja u turskom show businessu.

- Od srednjoškolskih dana sam svjestan da privlačim pažnju svojim fizičkim izgledom. Moram priznati da me žene zasipaju ljubavnim ponudama, ali ja to nikad nisam koristio. Nisam ženskar - govori Navruz, koji je krajem godine završio snimanje “Azre” za magazin Gloria.

Ljubavna priča u središtu tog serijala rasplamsala je maštu ženske publike, koje su “navijale” da markantni glumac i njegova partnerica Alina Boz (21) postanu partneri i u stvarnom životu. Ne bi to bilo ništa neobično, jer se na setu često dogodi ljubav, ali ovaj put su strasti izostale - tvrdi Alp Navruz, zadovoljan što su on i Alina kao glumački par odradili dobar posao. Tome u prilog govori uspjeh serije, koja se trenutačno prikazuje u 20 zemalja, među ostalim i na hrvatskoj Novoj TV, gdje je (prema istraživanju AGB Nielson agencije) prati više od 465 tisuća gledatelja uz ostvareni udio u gledanosti od 29 posto.

Press
S Alinom Boz na setu TV serijala ‘Azra’.


Nije se dogodilo - još

Iako ga mediji stalno dovode u veze s raznim glumicama, Alp Navruz za sebe kaže da je “okorjeli neženja”.

- Do tridesete godine u mojem se životu još nije pojavila žena koja bi u meni probudila romantične osjećaje, nikada nisam doživio onu snažnu ljubav o kojoj čitamo u romanima. Po prirodi sam dosta hladan i suzdržan, pomalo i pesimističan, a posao me toliko zaokuplja da zbog toga ne stignem odvojiti vrijeme za privatni život - govori Navruz, koji je ravno s istanbulskog seta “Azre“ otputovao u čarobnu Kapadokiju, na snimanje nove serije “Feniks”.

I tu ima glavnu ulogu, ovaj put vojnika koji završava na tursko-sirijskoj granici, a uz to završava magisterij iz turskoga jezika i književnosti na istanbulskome Tehničkom sveučilištu Yıldız.

- Najdraža knjiga koju sam pročitao i koju bih svima preporučio je “Ecce Homo” njemačkoga filozofa Friedricha Nietzschea. Od trinaeste godine pišem pjesme i kratke priče i želja mi je jednoga dana objaviti svoju zbirku. U tinejdžerskim sam danima pisao o ljudima koji su me okruživali i o događajima kojima sam svjedočio, uživljavao sam se u njihove živote i patnju kroz koju su prolazili. Moje priče su i danas depresivne - otkriva Alp Navruz, kojeg često uspoređuju s njegovim starijim kolegom, mega zvijezdom Burakom Özçivitom.

UMUT VEIS, MISTCO PRODUKCIJA

I on je, naime, markantan, visok 185 cm te je karijeru počeo - na modnoj pisti.

- Burak Özçivit mi je uzor, njegov se poslovni uspjeh i sređeni obiteljski život poklapaju s mojim životnim željama - kaže Navruz, koji se glumom bavi manje od četiri godine.


Pod velikim povećalom javnosti

Prvu je glumačku ponudu dobio 2016. za ulogu u filmu “Ceberrut”, a proslavio se ulogom Sinana u seriji “Fazilet i njezine kćeri”, zahvaljujući kojoj je stekao milijune obožavateljica u arapskim zemljama i Rusiji.

- Gluma mi je donijela slavu, no zbog toga sam morao promijeniti neke životne navike. Pazim kako se ponašam i gdje se pojavljujem, jer sektor u kojem radim to od mene očekuje - objašnjava Alp Navruz, svjestan da je pod velikim povećalom javnosti.

Tako je jedan neugodni incident u studenom 2019., izazvan prevelikom količinom stresa na snimanju “Azre”, dospio na sve naslovnice turskih novina. Navruz, koji inače nije poznat po agresivnom ponašanju, izgalamio se na pomoćnicu redatelja jer mu je, montirajući mu mikrofon, stala na nogu. Tko zna što ga je razjarilo, možda kurje oko zbog kojeg je sijevnula bol, ili urasli nokat na koji je nesretna žena nagazila, ali očito se nije mogao suzdržati - rekao joj je da je glupa, čak je bio spreman i fizički nasrnuti, ali se umiješala ekipa sa seta koja je smirila situaciju.

On je nakon toga demonstrativno napustio snimanje, a emitiranje epizode toga tjedna kasnilo je dva dana.

Linker
20. travanj 2024 09:10