Obiteljski posao

Ana Gruica Uglešić na sina želi prenijeti svoju veliku strast: ‘Dok čekamo tatu Shalu da napiše priču za djecu...‘

Glumica iz Splita skrenula je pozornost na važnost čitanja djeci i njihovog navikavanja na pisanu riječ, a preporučila je i nekoliko aktualnih slikovnica domaćih autora.

Glumica Ana Gruica Uglešić ovog je puta progovorila o nečemu što joj je u odgoju sina vrlo bitno, a što i sama voli - a to su čitanje i odlazak u kazalište. Ana je tako svog Marata Ivana povela u Krapinu na promociju slikovnice "Tko je bio Krapinko?" te je tom prilikom šestogodišnjem sinu pročitala dijelove slikovnice autorica Matee Elezović Brdar i Ivane Sertić.

Kod sina, kojeg je dobila u vezi s našim putopiscem i ugostiteljem Hrvojem Šalkovićem, Ana je pokazala kako nastoji probuditi ljubav prema pisanoj riječi. "O važnosti čitanja i odlaska djece u kazalište... Ono što odgaja i oblikuje našu djecu (osim nas samih) su kultura i pisana riječ", napisala je na početku Ana te se zatim osvrnula i na profesiju Maratovog oca.

"Dok čekamo tatu Shalu da napiše jednu dječju priču, imamo tu sreću da imamo jako puno kreativnih prijatelja koji su ovu godinu izdali priče za djecu", istaknula je glumica.

Ne zaboravite ni kazalište

Zatim je uz spomenutog "Krapinka" preporučila i djela svog kolege Slavka Sobina - "Šapice" i "Šapice i tajna zelene loptice", te slikovnicu "Kapetan Ivo u lovu na dugu" Marije Pajić.

Čitajte i: Ana Gruica i Boran Uglešić otvorili su nam vrata svog modernog splitskog doma i otkrili da su spremni za crkveno vjenčanje

"Također ne zaboravimo ni naša kazališta u koja uvijek možete odvesti djecu na divne predstave!", zaključila je Ana tagiravši splitska kazališta za djecu i mlade - Gradsko kazalište mladih Split i Gradsko kazalište lutaka Split.

Podsjetimo, Ana sa sinom živi u Splitu, a nakon raskida s Maratovim ocem ljubavnu sreću pronašla je sa splitskim psihijatrom Boranom Uglešićem. Par živi u prostranom stanu nedaleko od stare gradske jezgre, koji ima i prostranu okućnicu, a zahvaljujući vrtu, Ana je otkrila strast i u vrtlarenju, sađenju i brizi za bilje.

"Stalno nešto sadim, zalijevam, okopavam… No moram priznati da sam tu strast otkrila tek kada sam počela živjeti s Boranom", rekla je jednom prigodom za magazin Glorija.

Linker
20. travanj 2024 07:44