operirao se u new yorku

Borna Ćorić progovorio o drami koju je prošao zbog zdravlja: ‘Nisam mogao vjerovati kada sam čuo prognoze‘

Najbolji hrvatski tenisač prošli je tjedan u New Yorku operirao desno rame. Ispričao nam je sve o bolničkim danima, ali i što ga čeka idućih tjedana.

Dobra je vijest da se Borna Ćorić uspješno oporavlja. Kako je rekao za Gloriju u nedjelju navečer po povratku iz Amerike, dobro je i nema nikakvih posebnih tegoba.

- Na tome sam zahvalan kirurgu koji me je operirao. Naime, na njegov prijedlog nisam se podvrgnuo klasičnoj operaciji već artroskopiji nakon koje je oporavak mnogo brži - kazao nam je Borna, koji se dao u ruke timu njujorškog sportskog medicinskog insituta, a operaciju je predvodio kirurg David Altchek. Zahvat kojem je podvrgnut 24-godišnji Zagrepčanin minimalno je invazivan. Doduše, izvodi se pod općom anestezijom, no nema rezanja pa boravak u bolnici nije dulji od par dana.

Čitajte i: Donna Vekić i Borna Ćorić ujedinjeni u nesebičnom cilju: ‘Oni trebaju svu pomoć koju mogu dobiti‘

Iako se trenutačno osjeća odlično te više niti ne nosi udlagu koju je imao na svom Instagram uz post posvećen operaciji, Borna nam je priznao da je prošao pravu dramu.

- Prve dijagnoze su bile vrlo obeshrabrujuće i to toliko da sam odlučio potražiti drugo mišljenje, a bio sam spreman i na treće i četvrto da nisam imao sreću s američkim kirurgom koji je rekao da se sve može riješiti artroskopijom - ispovijedio nam je Borna, koji je najzadovoljniji što je sve to sada iza njega.

Čitajte i: Otkrio kako se osjeća: Borna Ćorić zahvalan na podršci u teškim vremenima otkako je pozitivan na koronu

Uspjehom operacije presretna je i njegova obitelj. Bornov tata Damir Ćorić kazao nam je da riječ o tenisačevoj dugogodišnjoj boljki koju je morao kad tad sanirati.

Da više nema što čekati bilo je jasno nakon turnira u Rotterdamu u ožujku na kojem je dogurao do polufinala, trpeći velike bolove. - Poslije Rotterdama smo se odlučili na operaciju. U sportu je to neizbježno. Borna je i prije pet godina morao riješiti problem s koljenom koji je također operirao artroskopski – povjerio nam je Damir Ćorić, koji baš kao i Borna vjeruje da će on već za tjedan dana krenuti s laganim treninzima, točnije simulirat će udarce. Takva vrsta vježbe preporučuje se i za jačanje mišića, što je Borni u ovom trenutku potrebno.

Uspješni 30. tenisač svijeta nije nam mogao reći kad se vraća u igri i koje će turnire propustiti - jer ni sam to još ne zna.

Linker
19. travanj 2024 03:38