B. B. NE MIRUJE

Brigitte Bardot i u devedesetoj ne odustaje od crvenog ruža i prepoznatljive punđe

Legendarna francuska glumica i pjevačica Brigitte Bardot život je nakon okončanja karijere u show biznisu posvetila borbi za prava životinja.

Fotografije legendarne francuske glumice Brigitte Bardot za volanom njezinog velikog malog diva, kako su vlasnici renaulta 4, prozvali karavansku verziju kultnog modela koji se prestao proizvoditi prije 31 godinu, najbolji su dokaz glumičine vitalnosti. Svoj 89. rođendan proslavila je 28. rujna, a u svom oldtimeru odradila je svakodnevnu rutu od svoje luksuzne vile La Madrague u Saint-Tropezu do imanja La Garigue na kojem živi okružena životinjima kojima je spasila život i za koje svakodnevno skrbi - hrani ih, čisti im i provodi vrijeme s njima.

Glumica se očito potpuno oporavila od zdravstvenih tegoba zbog kojih je njezin suprug Bernard d‘Ormale početkom srpnja morao pozvati hitnu pomoć zbog problema s disanjem, te je završila na promatranju i bolničkom liječenju s maskom s kisikom na licu.

image

Brigitte Bardot danas je aktivistica za prava životinja

SAM LEVIN/REGIE DU FILM/DEL DUCA/KOBAL/SHUTTERSTOCK

"U njezinim godinama po takvim vrućinama trebala bi se štedjeti, ali to nije u prirodi njezinog karaktera", izjavio je tada Bernard d‘Ormale, četvrti suprug po općem mišljenju jedna od najljepših žena na svijetu s kojom ove godine slavi 31 godišnjicu braka.

"Mijenjam muževe, a ne prijatelje", "Iskonski mrzim luskuz", "Životinje su bolje od ljudi", "Osjećat ću se starom kada ne uspijem dobiti muškarca kojeg želim" - neke su od poznatih izjava slavne B. B., filmske ikone pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, kojoj su najdraže društvo proteklih pola stoljeća - životinje. Radikalna veganka i aktivistica za zaštitu prava životinja odavno zbog artritisa hoda uz pomoć štapova, ali od svoje misije ne odustaje.

image

Glumica već pola stoljeća na svom imanju udomljuje životinje

NEVILLE MARRINER/ANL/SHUTTERSTOCK

Na imanju La Madrague u St Tropezu živi s psima, konjima, ovcama, svinjama, guskama, ponijima, mačkama..., a mondena događanja u elitnom ljetovalištu na Azurnoj obali uopće je ne zanimaju, dapače prezire ih i izbjegava.

"Vezana sam za onaj stari St Tropez iz prošlosti. Ovaj nije po mojoj mjeri. Ne izlazim, namirnice mi dostavljaju u kuću, ne idem ni frizeru, dolazi mi u kućni posjet", kazala je nekadašnja filmska diva koja i dalje brine o svom izgledu. Kada i izađe iz kuće to nikada nije bez crvenog ruža i tipične nonšalantne punđe koju nosi desetljećima. Kod kuće rješava križaljke, druži se sa životinjama, gleda političke emisije, a ponekad pogleda i svoje stare filmove.

image

Bila je seks simbol 50-ih i 60-ih

RANK/KOBAL/SHUTTERSTOCK

"Vidim da nisam bila loša, ali to je za mene danas neki davni svijet", izjavila je glumica iza koje su tri braka braka, a sina jedinca, 63-godišnjeg Nicolasa-Jacquesa Charriera dobila je s drugim suprugom, francuskim glumcem Jacquesom Charrierom.

Kako je otvoreno govorila da majčinstvo ne želi, niti je zanima, odgoj sina prepustila je mlađoj sestri, a od oca svog djeteta se ekspresno razvela jer je nije podržao u želji da pobaci, jer je planeta ionako prenapučena ljudima.

image

Posljednji film snimila je prije pola stoljeća

WEEKEND MAGAZINE/ANL/SHUTTERSTOCK

Nicolas-Jacques Charrier odrastao je daleko od očiju i srca slavne majke, a danas sa suprugom, norveškim modelom Anne-Line Bjerkan, njihove dvije kćeri i unukom, živi u Oslu. Svoju majku pojsećuje jednom godišnje na Azurnoj obali, a Brigitte Bardot je oduševljena njegovom brigom za kćeri i unučicu, te - ostarjelu majku. Drugim riječima za samu sebe.

image

Saint-Tropezom i okolicom vozi se u oldtimeru renault 4 karavan

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
Linker
04. travanj 2024 02:32