Posrnula pop diva

Britney Spears poručila da se nikad neće vratiti glazbi: "O meni pišu i objavljuju same laži"

Američka pjevačica Britney Spears otkrila je da ne sprema novi album, te da pjesme kao ghostwriterica piše samo za druge izvođače.

Svi pamtimo i barem ponekad nesvjesno ponekad pjevušimo njezine najveće hitove "Baby One More Time", "Womanizer", "3", "Hold It Against Me", "S&M (Remix)", "Oops!... I Did It Again", "I‘m a Slave 4 U", "Toxic"... No usprkos glasinama da snima novi album, što bi njezini fanovi jedva dočekali, 42-godišnja američka pjevačica Britney Spears, koja je u impresivnoj glazbenoj karijeri s čak šest albuma i pet singlova stigla do broja jedan najprodavanijih na Billboardovoj američkoj listi, izjavila je da se više nikad neće vratiti u glazbenu industriju.

Svoju objavu ilustrirala je remek djelom talijanskog slikara Guida Renija, jednog od najznačajnijih baroknih majstora, koje prikazuje Salomu s glavom sveca Ivana Krstitelja. Slika je nastala po narudžbi kardinala Francesca Barberinija, te je danas pohranjena u rimskoj galeriji Corsini. A Britney Spears je poslužila da opovrgne medijske napise kako snima i uskoro planira objaviti novi album.

"Samo da razjasnimo da je većina vijesti o meni totalno smeće. Stalno pričaju da se obraćam potencijalnim suradnicima za novi album, ali... To nije istina, nikada se pod svojim imenom neću vratiti u diskografsku industriju", napisala je u svojoj objavi Britney Spears kojoj je pisanje pjesama zabava i razonoda - za druge.

"Kad pišem, pišem iz zabave ili pišem za druge ljude! Za sve vas koji niste pročitali moju knjigu, postoji mnogo toga što ne znate o meni... Napisala sam više od 20 pjesama za druge ljude u posljednje dvije godine. Ja sam ghostwriter i iskreno uživam u tome", napisala je pjevačica koja se osvrnula se i na nedavne napise o svojoj knjizi. "Također se priča da je moja knjiga objavljena bez mog odobrenja, i to je daleko od istine. Ako ste čitali vijesti ovih dana, bolje da niste... Ja sam voljena i blagoslovljena osoba", zaključila je Britney Spears.

Kako god, s financijama trenutačno nema problema, jer osim autorskih i izvođačkih tantijema od svojih pjesama masno zarađuje i kao autorica publicističkog bestsellera. Za svoju je autobiografiju "The Women in Me" dobila predujam od 12,5 milijuna dolara od izdavača, a prema ugovoru pripada joj i četvrtina neto zarade od svakog prodanog primjerka tiskanog izdanja, audio knjige ili elektronskog izdanja.

Premda je Britney Spears svojedobno slavodobitno ustvrdila kako je njezina knjiga najbrže prodavani publicistički naslov u povijesti, to se baš i nije pokazalo istinitim podatkom. No, s prodajom od 1,43 milijuna primjeraka samo na engleskom govornom tržištu u lanjskoj godini, Britney Spears može računati na izdašni honorar koji će joj na račun sjesti početkom ove godine.

Linker
20. travanj 2024 01:04