REUTERS
DAN NAKON INAUGURACIJE

Brojni poznati podržali 'Ženski marš na Washington'

Dan nakon svečane inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trumpa održan je ženski marš na Washington u kojem se okupilo više od 500 tisuća ljudi. Prosvjedni skup dobio je podršku i u drugim američkim gradovima, ali i diljem svijeta, a među onima koji su marširali za ljudska prava bile su i brojne zvijezde.

U Washingtonu, pred "rijekom" ljudi, govorili su glumice America Fererra, Ashley Judd i Scarlett Johansson, redatelj Michael Moore koji je naglasio da Trump nema moć jer je "ovdje većina Amerike i mi imamo moć" te pjevačice Alicia Keys, koja je otpjevala pjesmu "Girl on Fire" i Madonna sa svojim hitovima "Express Yourself" i "Human Nature".

Na pozornici su se izmjenjivali različiti govornici – zvijezde, aktivisti i političari iskoristili su priliku da jasno izraze svoj stav o novoj politici koju planira voditi Donald Trump. The New York Times javlja kako se radi o najvećem inauguracijskom prosvjedu u Americi čiji je cilj prvenstveno bio zalagati se za prava žena, manjina i LGBTQ zajednice, a koji je podšrku dobio okupljanjima u brojnim drugim američkim i svjetskim gradovima kao što su London, Amsterdam, Berlin pa čak i Zagreb.

Među zvijezdama koje su dale podršku maršu su i Charlize Theron, Drew Barrymore, Uzo Aduba, Amy Schumer, Lena Dunham, Jessica Chastain, Helen Mirren, Jane Fonda, Mandy Moore, John Legend, Rihanna i brojni drugi.

Proud of my daughter and her dad.

Fotografiju objavljuje Drew Barrymore (@drewbarrymore)

Fotografija koju objavljuje @amyschumer

go awf granny

Fotografiju objavljuje badgalriri (@badgalriri)

Linker
20. travanj 2024 09:17