sloboda

Čeka li Donalda Trumpa treći razvod? Stručnjaci tvrde da je Melania sve odigrala bez ijedne greške

Najveća snaga još uvijek aktualne prve dame je sposobnost da pokaže smirenost i suosjećanje, nešto s čime se njezin suprug muči.

"Melania broji minute do trenutka kada će izaći iz Bijele kuće i razvesti se od Donalda", rekla je nedavno Marosa Manigault Newman, bivša bliska suradnica prve dame.

Mnogi smatraju da Melania napokon došla do slobode, a tu odluku je odgađala jer je znala da ako ga osramoti i zatraži razvod dok je predsjednik, Trump će već pronaći način da je kazni.

Dok nas predbračni ne rastavi

Donaldov treći brak za Melaniju Kraus započeo je 2. siječnja 2005. godine. Upoznali su se na partyju 1998. Tada je Trump bio vrlo uspješan poduzetnik, do danas je zgrnuo čitavo bogatstvo, a Melania je sve odigrala vrlo mudro. Iako uvjeti njihovog predbračnog ugovora nikada nisu bili objavljeni, ovaj njezin potez je blagonaklono gledao Trump zadovoljan govoreći: "Lijepo je da je potpisala predbračni ugovor. Svjesna je da to moram imati."

Bračni ugovor instrument je pomoću kojeg bračni ili ostali partneri mogu, primjerice, ugovoriti da u slučaju prekida zajednice jednom od njih ostaje veći dio imovine, da im dionice ili plaće budu vlastita imovina umjesto stečevine.

Što kažu stručnjaci?

Iako je do točnih detalja njihovog predbračnog ugovora nemoguće doći, odvjetnik Peter Stambleck iz New Yorka iz ureda Aronson Mayefsky & Slon rekao je Town & Country magazinu da u njihovom slučaju predlaže predbračni ugovor koji je vrlo jasan.

"Sve što na njegovo ime je njegovo, dok je ono što ona ima pod svojim imenom je njezinom", rekao je odvjetnik.

Novinarka Washington Posta Mary Jordan u svojoj knjizi "The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump" tvrdi da joj je glavni motiv pri potpisivanju bio osigurati svog sina Barrona i da je u ugovoru naglasila da se njihov sin tretira ravnomjerno s Trumpovom starijom djecom.

image
Melania je imala greške, ali je sve strpljivo radila...
FOTOGRAFIJE: SIPA USA/DDP USA/PROFIMEDIA SIPA USA/DDP USA/PROFIMEDIA

Što se tiče njihovog razvoda odvjetnica Jacqueline Newman, partnerica u odvjetničkom uredu Berkman Bottger Newman & Rodd, vjeruje da će Melania u slučaju razvoda postati skrbnik za njihovog 14-godišnjeg sina i tako dobiti i dodatnu financijsku injekciju.

Njegova prva supruga Ivana dobila je 10 milijuna dolara nakon razvoda i 650 tisuća dolara za djecu, a prisvojila je stan u New Yorku i vilu u Connecticutu. Njegova druga supruga Marla dobila je samo dva milijuna dolara, a Melania bi mogla dobiti puno više.

"Trump će sigurno biti jako velikodušan jer zna na što je Melania naviknuta. U situaciji da ima 50 milijuna dolara dat će joj financijsku sigurnost, no to za New York i nekretninu u rangu onoga što je ona naučena nije dovoljno", tvrdi Jordan, autorica knjige, a dodaje da će Melania zadržati i sav dragocjeni nakit koji je dobila tijekom braka.

Melania se zbog Donalda odrekla života u New Yorku, a u Bijelu kuću je došla naknadno, pet mjeseci nakon što je Donald postao predsjednik, a ona se izvlačila na to što je čekala da njihov sin Barron završi tu školsku godinu. U njegovom mandatu dala mu je i bezuvjetnu potporu.

Bye, bye Slovenija

Rođena je kao Melanija Knavs u travnju 1970. u Sloveniji, tada dijelu Jugoslavije. Majka joj je bila krojačica, a otac prodavač automobila. Studirala je dizajn i arhitekturu prije nego što je otišla u Milano pa u Pariz kako bi započela manekensku karijeru.

To ju je 1996. dovelo u Sjedinjene Države gdje je dvije godine kasnije upoznala Trumpa. Melania Trump postala je američka državljanka 2006., a to je opisala kao "najveću privilegiju na svijetu". Njezino američko iskustvo je stvarno takvo, od života u raskošnom apartmanu u Trumpovu tornju u New Yorku do boravka u rezidenciji na Floridi, tako da vraćanje u Sloveniju i nije opcija.

image
Melania ide tamo 'Gdje je sve po mom'
FOTOGRAFIJE: SMG/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA SMG/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA


Čitajte i:

Presedan s kojim baš nitko nije računao: Gdje je nestala Melania i hoće li Trumpa stajati izbora?

Melania Trump opisala svoje iskustvo s koronom, ali i otkrila dobro čuvanu tajnu Bijele kuće

Melania je u izolaciji, no njezina snimka hara svijetom: Izgubila je živce i pokazala pravo lice

Linker
19. travanj 2024 05:08