PRVA DIZAJNERSKA KREACIJA

"Četiri vjenčanja i sprovod" te jedna haljina: Slavna glumica nakon 30 godina otkrila tajnu posebne kreacije

Glumica Elizabeth Hurley davne 1994. godine na premijeri urnebesne komedije nosila je danas kultni Versaceov dizajn, a sada je otkrila kako je došla do nje i je li bilo strah nositi tako odvažnu toaletu.

Tri desetljeća nakon svečane premijere kultne komedije "Četiri vjenčanja i sprovod", čije su zvijezde bili proslavljeni glumci Elizabeth Hurley i Hugh Grant, 58-godišnja britanska glumica i model napokon je otkrila tajnu posebne haljine kojom je tada filmsku industriju i svijet mode ostavila bez daha. Baš kao i svog tadašnjeg partnera, danas 63-godišnjeg glumca Hugha Granta, s kojim je u vezi provela trinaest godina.

Elizabeth Hurley tog je dana zablistala u duboko dekoltiranoj crnoj haljini, kreaciji Giannija Versacea, legendarnog dizajnera koji je tada još osobno upravljao svojim modnim carstvom. Crna haljina s naramenicama i zlatnim sigurnosnim kopčama sa strane na prvi je pogled oduševila Elizabeth Hurley, koja je priznala kako je to bio prva dizajnerska kreacija koju je ikad odjenula.

image

Hugh Grant je bio fasciniran izgledom Elizabeth Hurley

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

"Trebala sam haljinu za premijeru, a nisam imala što odjenuti, pa sam se javila Versaceu. Sve smo se dogovorili u jedno poslijepodne, haljina mi je stigla na kućnu adresu, a najveća briga bila mi je hoće li mi spasti na crvenom tepihu. Zato sam je prije izlaska nosila po kući, pokušala u njoj sjesti, pa čak i čučnuti i sve je savršeno funkcioniralo. U njoj sam se osjećala superudobno, a Versace mi je objasnio da ne moram ništa brinuti, jer su u njegovu kreaciju ugrađeni specijalni sigurnosni mehanizmi da se nešto nepredviđeno prilikom nošenja ne dogodi", izjavila je Elizabeth Hurley.

Riječ je o slavnoj haljini koju je na predstavljanju kolekcije visoke mode nosila Helena Christensen, danski top-model, a svoje je mjesto dobila u svim modnim antologijama.

image

Elizabeth Hurley, Hugh Grant, Michael Kuhn i Lew Grade na partyju povodom premijere

SCOTT MYERS/SHUTTERSTOCK

"Ta haljina, nažalost, nije u mom vlasništvu, s Versaceom sam dogovorila posudbu za tu priliku i već sutradan sam njegovi ljudi došli po nju", ispričala je Hurley koja je uzvanike na premijeri svojim izgledom ostavila bez daha.

Elizabeth Hurley i Hugh Grant upoznali su se 1987. na setu u Španjolskoj, a 2000. javnost su obavijestili da nastavljaju svatko svojim putem, ali ostaju u prijateljskim odnosima. Što su mnogo puta i dokazali, ne samo riječima. Bivšeg partnera Elizabeth je, primjerice, odabrala za krsnog kuma sina jedinca, Damiana. Rodila ga je nakon afere s američkim biznismenom Steveom Bingom, osnivačem produkcijske kuće Shangri-La Entertainment, koji je očinstvo priznao tek nakon što je DNK testom utvrđeno da je on Damianov biološki roditelj.

image

Elizabeth Hurley zablistala je u dekoltiranoj Verasceovoj haljini

J GOODALL/DAILY MAIL/SHUTTERSTOCK

Hugh Grant je, pak, nakon prekida s Elizabeth Hurley sreću pronašao u braku sa švedskom televizijskom producenticom Annom Elisabeth Eberstein, s kojom podiže troje djece. Uz njih ima sina i kćer s kineskom ugostiteljicom Tinglan Hong.

image

Slavni glumački par na premijeri komedije "Četiri vjenčanja i sprovod"

MURRAY SANDERS/DAILY MAIL/SHUTTERSTOCK
Linker
07. travanj 2024 21:02