Pretužna vijest

Cijela zemlja i brojni poznati shrvani odlaskom Ene Šarac: ‘Bila je anđeo. Kad se opet sretnemo pripremit ćemo ponovo božićne kolače‘

Odlazak djevojke koja je većinu života provela u borbi za zdravlje, pogodio je mnoge i one koji ju nisu osobno poznavali, a pogotovo one koji su imali čast i privilegiju upoznati ju.

Lavica koja je dotaknula mnoga srca izgubila je borbu s bolešću, odlazak Ene Šarac dirnuo je zemlju. Ena se godinama borila protiv tumora na mozgu, a zatim je dobila i leukemiju, unatoč hrabroj borbi sa mnoštvom bolesti, sa operacijama i liječenjima, nažalost, ovu bitku nije dobila.

"Enica najveća i najčistija duša ovog svijeta postala je nebeski anđeo.

Čuvaj svoje roditelje koji će teško ovo preživjeti.

Čuvaj svoje anđele", riječi su kojima je brojnim prijateljima, poznanicima, rodbini i naprosto cijeloj zemlji na Facebook profilu Ene Šarac objavljeno kako najvažniju bitku ipak nije dobila.

U svoje 24 godine Ena je proživjela boli za nekoliko života - imala je tri sepse, hrabro podnijela šest kirurških otvaranja glave, operaciju noge, godinu i pol je bila prikovana za invalidska kolica, uz sve je dobila i dijabetes. 2017. godine joj je otkriven i neoperabilni tumor na kralježnici a posljednja dijagnoza bila je akutna mijeloična leukemija.

U travnju je bila na operaciji u KBC-u Sestre Milosrdnice jer se otkrilo da ima i bolničku bakteriju MRSA, koju je zaradila na prethodnoj operaciji u Osijeku. Oporavak je krenuo u dobrom smjeru, Ena se redovito javljala na Facebooku puna šale i vedrine, duha i pozitive. No, bolest je ipak bila jača.

Čitajte i: Ena Šarac ponovno je loše, ali ima srce veće od svijeta: Evo što je napravila za dječaka iz Petrinje

Izraza sućuti bez broja...

Ne može se ni prebrojati koliko je ljudi izrazilo sućut obitelji i poželjelo Eni miran počinak, među njima su i brojni poznati - koji su je pratili na njenom putu, divili joj se ili pokušali pomoći.

Ivana Plechinger prisjetila se susreta i istaknula što ju je najviše dirnulo.

"Bila je anđeo na zemlji. Jučer se samo vratila kući. Nikada neću zaboraviti kako je usred humanitarne akcije u kojoj se prikupljao novac za njezinu prijeko potrebnu operaciju, napisala ljudima: 'Ono što ste mislili uplatiti za mene, uplatite za Noru Šitum njoj je hitnije!' To je bila Ena Šarac. Počašćena sam što sam imala priliku poznavati ju i znam da nas sve od tamo gdje joj duša sada je, voli i čuva još i više, Hvala ti anđele", napisala je Ivana uz zajedničku fotografiju.

Tony Cetinski na svojoj službenoj stranici dirljivim riječima i zajedničkim fotografijama oprostio se od Ene.

"Počivala u miru draga Ena. Kada se jednom opet sretnemo pripremiti ćemo ponovo božićne kekse i kolače. Sućut tvojima draga Eni i veliki zagrljaj od moje i tvoje Duce s obiteljima. Volimo te i ne zaboravljamo", napisao je glazbenik.

Zoran Šprajc, podijelio je vijest o Eninom odlasku. "Počivaj u miru lavice...", oprostio se ovaj urednik i TV voditelj.

Robert Tomić Zuber također se oprostio od hrabre lavice. "Draga Ena, putuj sada mirno anđele...", napisao je.

"Nosila je predivan osmijeh na licu, a trpjela je strašne bolove! Ohrabrivala je ljude oko sebe i pomagala drugima, a nije imala adekvatan krov nad glavom! Širila je vedrinu i optimizam po ovom svijetu, a borila se za vlastiti život! Takva je bila naša, MOJA Ena, djevojčica koja nam je svojom vedrinom, optimizmom, hrabrošću, dobrotom i blagim osmjehom pokazala koliko puno ljubavi čovjek može darovati dok se bori za vlastiti život.

Danas nas je napustila nakon dugogodišnje borbe s teškim bolestima. Svi koji su ikad upoznali Enicu zavoljeli su je kao svoje dijete. Vidjeli su njenu čistu dušu, radosno srce i hrabrost koju rijetki nose u sebi. Neizmjernom tugom obavijeni opraštamo se od anđela koji će od danas obasjati nebeske dvore gdje će pronaći mir pozvana po Božjoj namjeri.

Svu dobrotu, skromnost, nesebičnost i ljubav koju si imala u svom srcu ponesi u vječnost. Draga Ena, počivala u miru Božjem, a tvojoj majci i ocu iskrena sućut! Mirno spavaj moj dobri anđele", u dirljivoj objavi napisao je Milijan Brkić.

Linker
19. travanj 2024 14:06