LEGENDA U SUZAMA

Cristiano Ronaldo progovorio o smrti sina: ‘Dogodilo se ono najgore‘

Portugalski nogometaš otvorio je dušu u ekskluzivnom razgovoru s engleskim voditeljem Piersom Morganom.

Svojim ekskluzivnim intervjuom koji je na vlastitu ruku dao poznatom engleskom voditelju Piersu Morganu, portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo jedan od najboljih igrača u povijesti tog sporta, na svoj se način oprostio od Manchester Uniteda, svog trenutačnog kluba, njegovih navijača, suigrača i trenera koji mu posljednjih mjeseci daje sve manje prilika na terenu.

U njemu je osuo paljbu na trenera Garyja Nevillea koji ga je, kaže, iskoristio da bi se sam proslavio, izjavio da je atmosfera u svlačionici katastrofalna, jer trener ne poštuje igrače, a ni oni njega, te da u svlačionici vlada osjećaj općeg nepovjerenja zbog čega nitko nikome ništa ne vjeruje.

"Kad mi se kćerkica razboljela i završila na bolničkom pregledu nisu mi odobrili slobodan dan, jer su mislili da izmišljam", izjavio je Ronaldo, koji se osim sportskih dotaknuo i privatnih tema o kojima inače iznimno rijetko govori.

Kao najgori trenutak u životu opisao je je smrt novorođenčeta, sinčića Angela, koji je preminuo nakon poroda 18. travnja, dok je kćerkica Bella rođena zdrava.

"To je vjerojatno bio najgori trenutak u mom životu otkako sam izgubio oca. Ništa nije upućivalo na to da bi moglo biti problema, a dogodilo se najgore. Za takav događaj se ne možete pripremiti, a kad se dogodi iznenada šok je još veći. Gio i ja jednostavno nismo mogli shvatiti kako se to moglo dogoditi, taj dio života nam je prošao kao u nekom bunilu", izjavio je Ronaldo i objasnio da je usprkos tome nastavio igrati i braniti boje svoga kluba.

image

Cristiano Ronaldo s Georginom Rodriguez i sinom Cristianom Jr. na dodjeli Zlatne lopte u Švicarskoj 2017.

DUKAS/SHUTTERSTOCK

"Igra ne staje, bližio se kraj sezone, pred nama su bile odlučujuće utakmice i morao sam nastaviti premda sam intimno prolazio najgoru fazu u svom životu", izjavio je Ronaldo i dodao da urnu svog sinčića čuva u kućnoj kapelici uz urnu svog oca koji je 2005. preminuo od zatajenja jetre.

"S njima razgovaram cijelo vrijeme, oni su moji anđeli čuvari i šalju mi važne poruke. Pomažu mi da postanem bolji čovjek, bolja osoba i bolji otac", nastavio je slavni nogometaš i dodao da je osobno tužnu vijest priopćio drugoj djeci.

image

Cristiano Ronaldo i Georgina Rodriguez u Madridu 2019.

FCO JAVIER CASTILLO/MARINA PRESS/SHUTTERSTOCK

Najstariji od njih 12-godišnji Cristiano Jr. počeo ga je ispitivati "gdje je drugo dijete, gdje je drugo dijete", jer je znao da Georgina nosi blizance, a Ronaldo se s njim povukao u spavaću sobu i u suzama mu objasnio što se dogodilo.

Petogodišnjacima Evi i Mateu, te četverogodišnjoj Alani Martini objasnio je da beba Angel na nebu, odakle ih čuva i pazi na njih. A oni se Angelu odužuju time što su dobri, slušaju roditelje i izvršavaju svoje obaveze.

Iako su im izrazi sućuti nakon tragične smrti sinčića stigli sa svih strana svijeta, pa i iz Buckinghamske palače, vodstvo kluba je zakazalo, a Ronaldo je čelnike svog kluba i trenera optužio za nedostatak empatije.

"Nisu mi povjerovali ni kad sam javio da ću zakasniti na okupljanje za novu sezonu, jer je tromjesečna Bella završila u bolnici. Kao čovjek i roditelj takav postupak i takvo ponašanje jednostavno ne možete izbrisati iz sjećanja", zaključio je Ronaldo i tim riječima okončao svoju priču s Manchester Unitedom, klubom kojeg je 2008. vodio do osvajanja titule engleskog prvaka, osvajača Lige prvaka i FIFA-inog Svjetskog klupskog prvenstva.

Linker
19. travanj 2024 20:10