Prve dame

Cure detalji serije o životima triju američkih prvih dama: Prvi dojam nije bog zna kakav

U seriji čije prikazivanje počinje 17. travnja, previše je ulizivanja, a premalo sočnih detalja iz intime prvih dama, što zanima gledatelje po uzoru na beskompromisnu britansku seriju ‘Kruna‘.

Uoči premijere prve sezone serije Prve dame o životima i naslijeđu triju prvih dama: Michelle Obame (Viola Davis), Betty Ford (Michelle Pfeiffer) i Eleanor Roosevelt (Gillian Anderson), donosimo detalje o tome kako izgleda prve sezona dugo očekivanog projekta Showtimea. Pokušat ćemo izbjeći spojlanje koliko je moguće, no moramo reći da prvi dojam baš nije blistav. Serija čije prikazivanje počinje 17. travnja, počinje scenom u kojoj slikarica Amy Sherald usrdno objašnjava supruzi Baracka Obame da je želi naslikati, što je ocijenjeno kao bestidno ulizivanje. Slikarica, naime, tumači prvoj dami da je njezina uloga povijesna u istoj mjeri kao i njezinog supruga, što nije sporno, ali tako ne bi trebala početi dramska serija, piše The Hollywood Reporter. Osim ako ne želite da vas gledatelji dožive kao autora hagiografije (jako uljepšan životopis svetaca), a ne sadržaja koji bi ih trebao zabaviti.

Čitajte i: Rijetko je ovakvu vidimo: Michelle Obama rođendan proslavila bez frizure i trunke šminke

image

Pohvale zasad idu samo na račun Michelle Pfeiffer

SHOWTIME/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Portret o kojem je riječ danas je izložen na prestižnoj adresi u National Portrait Gallery u washingtonskom muzeju Smithsonian čime je Michelle Obama već odano priznanje, ali gledatelje više zanima njezin odnos s mužem i u kojoj mjeri im se promijenio život dok su stanovali u Bijeloj kući, no o tome nisu puno saznali.

Nakon scene o portretu, radnja se iz 21. vraća u prvu polovicu 20. stoljeća i prikazuje Eleanor Roosevelt kako suprugu Franklinu D. Rooseveltu, kojeg glumi Kiefer Sutherland, pomaže suočiti se s bolešću, dječjom paralizom zbog koje nije mogao hodati.

To je poznato i ne privlači gledatelje na način koji ih osvaja britanska serija Kruna. Ni scene s Betty Ford, koja se nosila s ovisnošću o lijekovima i alkoholu, ne otkrivaju naličje života na najprestižnijoj američkoj adresi.

Doduše, supruga Geralda Forda, kojega glumi Aaron Eckhart, priznaje svoje slabosti, ali prema sudu The Hollywood Reportera, to nije to. Hvale glumu Michelle Pfeiffer i njenih dviju slavnih kolegica, ali seriji koju režira Susanne Bier, zasad se loše piše.

Linker
22. travanj 2024 05:08