FAST FWD

Davor Gobac: "Suprugu sam osvojio pameću, sumnjam da je ljepota bila u điru"

U novom izdanju Fast FWD-a jedan od naših najpoznatijih glazbenika govori o showu "The Voice", najdražim božićnim uspomenama, kako će dočekati novu godinu, ali i priželjkuje li ulogu djeda.

Na glazbenoj sceni je više od 40 godina, a trenutačno ga svake subote gledamo u glazbenom showu "The Voice" kao jednog od četiri mentora. Davor Gobac jedan je od onih ljudi koji vas osvoje svojom energijom čim uđu u prostoriju. Neposrednost, pozitivnost i zarazan humor samo je dio osobina ovog genijalnog glazbenika koji nas iznova oduševi na svakom intervjuu. Na pragu 60-ih koliko će proslaviti već za 2 mjeseca, ima i dalje energiju 30-godišnjaka. Prije nekoliko dana je njegov bend Psihomodo pop nakon četiri godine, izdao novi singl "Dižeš me", a najavljuju i izlazak albuma. Psihomodo pop priprema i izlazak prvog dokumentarnog filma o bendu. Uz sve to, Davor je i talentiran slikar te radove izlaže po čitavom svijetu. Što se privatnog života tiče, gotovo 30 godina je u sretnom braku i otac je sina Vilija koji je poput tate glazbenik, ali i glumac. S Davorom smo u novoj epizodi FAST FWD razgovarali doista o različitim temama: od mentorstva u još jednoj sezoni showa "The Voice" pa do privatnih detalja poput onog s čime ga je osvojila supruga Deana.

Tko je vama bio mentor u životu?

-Imao sam više mentora. Kao klincu mentori su mi bili Davor Slamnig, Piko Stančić. Ovi stariji dečki oni su bili naši mentori.

Da niste glazbenik što biste bili?

-Nemam pojma. Da nisam glazbenik bio bih nešto drugo, ali što nemam pojma.

Slikanje ili glazba?

- Kad bih morao birati između slikanja i glazbe onda ipak glazba. Iako jako volim crtati, ne bih baš to mogao svaki dan, a svirati mogu svaki dan.

Najmanji iznos za koji bi prodali sliku?

- Sliku ne bih prodao. Ne prodajem originalne slike. Nema tog iznosa.

image
TOMISLAV KRIŠTO/ CROPIX

Najdraži koncert?

- Imali smo puno dobrih koncerata Psihomodo popa, ali momentalno mi je najdraži ovaj zadnji koncert u Parku mladenaca za 40 godina. Odličan koncert.

image
TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Najdraža pjesma?

-Sad su mi najdraže ove nove koje će se naći na novom albumu. Zapravo, novi singl "Dižeš me" mi je najdraža pjesma.

Jeste li ikada mogli i zamisliti da će se snimati dokumentarac o vama?

- Bili su neki pokušaji snimanja dokumentarca i prije, čak i za emisiju "Crno bijelo u boji", a ovo je prvi naš autorski dokumentarac i radi ga Gonzo. On je čovjek koji je napravio našu prvu sliku za ploču i to prije no što je počeo snimati spotove pa nam je i snimio prvi spot. Zato smo i odlučili da on biti taj koji će snimati naš dokumentarac. I snimio nas je, uzeo sve stare materijale i sad čekamo da vidimo što će to biti.

image
TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

S čime ste osvojili suprugu?

- Pameću sigurno, jer sumnjam kako je ljepota bila u điru.

A s čime je ona očarala vas?

-Ona je mene očarala svojim postojanjem.

Je li božićna pjesma s Dinom jedna od najdražih božićnih uspomena?

- Ta pjesma mi je iznimno draga. Kad sam je radio, on je tada nažalost već umro, ali mi je Danijela dala da napišem tekst jer je imala samo refren: "Sretan Božić, sretna Nova godina". Napisao sam tekst koji fali i snimio i ispao je duet.

image
TOMISLAV KRIŠTO/ CROPIX

Kako ćete dočekati Novu godinu?

- Dočekat ćemo je radno - sviramo u Šibeniku.

Linker
22. travanj 2024 21:44