OBITELJSKA VEČERA

Dirljiva proslava "Obitelji Soprano": Glavna zvijezda bio je sin pokojnog Jamesa Gandolfinija

Povodom četvrt stoljeća od prikazivanja prve epizode na kanalu HBO ekipa serijala se okupila na večeri u njujorškom restoranu Da Nico.

Točno četvrt stoljeća nakon što se kultna televizijska serija "Obitelj Soprano" počela emitirati u Sjedinjenim Državama, producenti su u njujorškom restoranu Da Nico okupili glumačku ekipu koja je osam sezona oduševljavala gledatelje diljem svijeta. Svijet mafijaške obitelji iz New Jerseyja vrti se oko glave obitelji Tonyja Soprana, koji pokušava izbalansirati česte konflikte u svojoj kriminalnoj organizaciji i privatnom životu, a briljantno ga je utjelovio pokojni glumac James Gandolfini, čijoj karizmi "Obitelj Soprano" duguje veliki dio svog komercijalnog uspjeha.

image

Glumci Steve Schirripa i Frederico Castelluccio

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK

S čak 21 televizijskom nagradom Emmy i pet Zlatnih globusa prometnula se u jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih proizvoda američke popularne kulture dvijetisućitih. Glavni glumac James Gandolfini tragično je preminuo od posljedica srčanog udara u lipnju 2013. u Rimu, pa je zvijezda ponovnog okupljanja bio njegov 24-godišnji sin iz prvog braka, također glumac Michael Gandolfini za kog su svi nazočni ustvrdili da sve više nalikuje svom pokojnom ocu, kojeg je izgubio u najosjetljivijoj adolescentskoj dobi.

image

Kathrine Narducci i Michael Gandolfini

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK

Michael Gandolfini na crveni tepih je stigao s djevojkom, australskom glumicom Miom Healey, s kojom je vezu započeo lani. A zahvaljujući frapantnoj fizičkoj sličnosti s ocem Michael Gandolfini je u kriminalističkoj drami "Svi sveci mafije " (The Many Saints of Newark) iz 2021. dobio ulogu mladog Tonyja Soprana.

image

Glumica Julianna Margulies

AFF-USA/SHUTTERSTOCK

"Ne namjeravam se natjecati sa svojim ocem, to je nemoguće. Možda jako nalikujem na njega, ali moja mimika, moje geste i moj glas su različiti. Zato ću Tonyja napraviti na svoj način, jer oponašanje drugih nikad nije preporučivo za nas profesionalne glumce", izjavio je Michael Gandolfini koji je u sklopu priprema za film prvi put otpočetka do kraja pogledao sve epizode "Obitelji Soprano".

"U tom trenutku sam spoznao veličinu, snagu i važnost svog oca. Na neki način me to užasnulo, jer sam uvidio kakve je visoke standarde postavio, a s druge strane nije bilo ponosnijeg čovjeka na svijetu od mene", izjavio je Michael Gandolfini.

image

Michael Gandolfini s djevojkom Miom Healey

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK
Linker
24. travanj 2024 07:43