MLADA NADA

Dobriša Cesarić kao trap zvijezda!? Morate poslušati mlade studentice koje su postale hit na TikToku

Dobriša Cesarić kao najveći stihopisac domaće trap scene? Mnogi bi se na tu misao zgrozili, ali ne i 20-godišnje Zagrepčanke Laura Ljubić i Petra Marijanović koje su pjesmu iz lektire "Baladu iz predgrađa" pretvorile u trap hit na TikToku.

"Balada iz predgrađa" jedno je od najpoznatijih djela hrvatskoga pjesnika Dobriše Cesarića. Stihove o petrolejskoj lampi na uglu ulice i sirotinji koja prolazi ispod nje poznaju svi oni koji su imalo slušali na satu hrvatskoga. Popularnosti pjesme pridonio je i Hrvoje Hegedušić, koji ju je šezdesetih prepjevao u dirljivu šansonu. A pola stoljeća kasnije dobili smo i - trap verziju.

- Išle smo u izlazak u grad. Uzele smo kavu u Macu i sjeli kraj Džamije. Laura se jadala kako te večeri mora učiti anatomiju jer joj je ubrzo ispit. Iz zezancije smo počeli repati "Baladu iz predgrađa". Bilo nam je toliko zabavno da nismo stale sve do kuće - objašnjava nastanak TikTok hita Petra Marijanović, studentica veterine koja je nakon prve godine odlučila pauzirati godinu dana kako bi se pripremila za prijemni na Akademiji likovnih umjetnosti. S prijateljicom Laurom Ljubić, studenticom na Veterinarskom fakultetu koja je tu večer planirala provesti uz knjigu.

- Doista sam imala puno posla. Ispit iz anatomije zasigurno nije najlakši. Čak je i Petra morala dovršiti neke crteže. Ali ništa nam se od toga nije dalo. Kao i u svim takvim situacijama, zabava je bila previše primamljiva i nastavili smo se zezati s Cesarićem. Na kraju smo odlučile i snimiti video za TikTok. Sigurno smo potrošile 2-3 sata dok sve nije bilo onako kako smo htjele - opisuje Laura "kobnu" večer.

image
Kad su istrepale Dobrišu Cesarića nisu slutile ovoliko zanimanje TikTokera i javnosti.
PRIVATNI ALBUM

Nakon što su objavili video na TikToku mislile su da će dobiti nekoliko komentara od prijatelja i rodbine, ali u samo nekoliko dana njihov je "trap Cesarić" postao mali viralni hit s više od 11 tisuća lajkova i više od 1400 dijeljenja.

- Krenulo je iz zezancije i izbjegavanja učenja, a završilo s pozivom iz Glorije - smije se Petra, dok Laura nadodaje da ih je najviše iznenadilo što nisu dobile nijedan negativan komentar. Za društvenu mrežu na kojoj se korisnici nimalo ne sustežu priznati kada im se nešto ne svidi, to je i više nego pristojan pothvat. Trap djevojke iz istočnog Zagreba - Petra je s Borongaja, a Laura sa Stare Pešćenice - očito su pogodile ukus svoje publike.

Djevojke se inače ne bave aktivno glazbom. Velike su ljubiteljice trapa i uživaju na koncertima domaćih izvođača, ali nikada nisu snimile nijednu pjesmu. Nakon uspjeha "Balade iz predgrađa" i molbi svojih pratitelja da nastave, ovoga tjedna su snimile i novu obradu - Cesarićevu pjesmi "Vagonaši".

- Nas ovo prvenstveno zabavlja. Nadam se i ostale koji nas prate - govori Petra. Karijera može čekati dok se cure samo zabavljaju.

Kako zvuči njihova izvedba, poslušajte ovdje.

Linker
25. travanj 2024 12:04