prestižna nagrada

Dominacija Netflixa i HBO-a! Objavljene nominacije za Emmyje 2021. - donosimo najveća iznenađenja

Nominacije za Emmyje su objavljene, a reakcije se ne stišavaju. Najviše nominacija pokupile su serije ‘The Crown‘, ‘The Mandalorian‘ i ‘Bridgerton‘, a sjajno su prošli i "Mare iz Easttowna" te "Pose".

Američka Akademija televizijske umjetnosti i znanosti objavila je u utorak nominacije za Emmyje, dignuvši objavom pravu prašinu među ljubiteljima televizije. Produkcijske kuće HBO i HBO Max prikupili su 130 nominacija, dok ih Netflix prati u stopu sa svojih 129 nominacija. Bitno je napomenuti i Disney+ koji je ove godine ostvario 71 nominaciju.

Izjednačene s najvećim brojem nominacija, serije "The Crown", "The Mandalorian" i "Bridgerton" ove godine prikupile su 24 nominacije, a ističu se i serija "Mogu te uništiti" te "Mare iz Easttowna" u kojoj vodeću ulogu ima Kate Winslet. Mini-serija WandaVision prikupila je nevjerojatne 23 nominacije, a treba napomenuti i dramu "Pose".

Grad svijetla, grad ljubavi ili ?

Čak 75 posto nominiranih u kategoriji komedije su noviteti. To uključuje serije poput "Emily in Paris", koje nominacija je iznenadila većinu. Serija je mješavina komedije i drame, radnja prati Amerikanku koja se seli u Pariz kako bi radila za francusku marketinšku tvrtku.

"Emily in Paris", serija u kojoj glavnu ulogu igra Lily Collins, bila je metom kritika nakon dodjele Zlatnih globusa. Mnogi nisu bili zadovoljni objavom Zlatnih Globusa kada su u drugom mjesecu ove godine objavili dvije nominacije za seriju "Emily in Paris", te nominaciju za samu Lily Collins za najbolju glumicu u mjuziklu / komediji. Loše su reakcije proizlazile iz nezadovoljstva i iznenađenja - kako je "Emily in Paris" uz sve negativne kritike dobila nominaciju, dok neke emisije, poput, HBO-ove emisije "I May Destroy You" nije dobila niti jednu nominaciju.

Čitajte i: Oscari su pokazali novu holivudsku stvarnost: Netflix je kralj!

Čitajte i: Netflix, ‘Lupin‘ i EU pravila pokreću TV revoluciju: Europska konkurencija Hollywoodu je sve veća!

Prva transrodna žena nominirana za Emmy

MJ Rodriguez, američka glumica i pjevačica, nominirana je za najbolju glumicu u dramskoj seriji "Pose", što je čini prvom transrodnom ženom u povijesti koja je prepoznata u kategoriji glavne glumice. "Napokon se osjećam viđeno", komentirala je glumica Emmy nominaciju.

"Pose" je američka dramska serija o afroameričkoj i latinoameričkoj LGBTQ populaciji u New Yorku i svemu što prolaze kroz osamdesete i devedesete godine prošlog stoljeća.

Sve u svemu, "Pose" je zadnjom sezonom napustio male ekrane, ali uz devet nominacija. Uz nominaciju koju je primila MJ Rodriguez, Billy Porter također je nominiran u kategoriji najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji.

Kraljevstvo Krune

Iako emisiju "The Crown", koja se bavi engleskom kraljevskom obitelji, otprije prate pozitivni komentari radi raskošne produkcije i sjajne glumačke postave, većina Emmyja dobivenih prošlih godina bila je u kategorijama poput dizajna i kostima.

Ove godine popularna Netflixova serija dominira nominacijama u glumačkim kategorijama.

Osim što je ljudima ova nominacija favorit te se navija da osvoji nagradu u kategoriji za najbolju dramsku seriju, postava glumaca, među kojima se nalaze i velika imena poput Josha O'Connora (glavna uloga), Emme Corrin (glavna uloga) i Helene Bonham Carter (sporedna uloga), također ima silne navijače. Sljedeća sezona emisije imat će novu glumačku postavu pa se fanovi, a i sami glumci, nadaju pobjedi.

Kada, kako i gdje?

Prošlogodišnju ceremoniju Emmy nagrada omela ja korona, no ove godine se možemo unaprijed uzbuditi oko crvenog tepiha. Program će emitirati CBS, a ceremoniju će voditi Cedric the Entertainer, američki glumac i stand-up komičar.

Linker
08. travanj 2024 15:57