DAVID LIVINGSTON/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA DAVID LIVINGSTON/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
BITKA ZA SVAKI CENT

Drama se nastavlja: Kevin Costner sada sudskim putem traži od bivše supruge da se iseli

Holivudski velikan nakon 18 godina braka razvodi se od Christine Baumgartner koja ne želi napustiti dom u Santa Barbari dok joj ne pristane isplaćivati 248 tisuća dolara mjesečno.

Holivudski velikan nakon 18 godina braka razvodi se od Christine Baumgartner koja ne želi napustiti dom u Santa Barbari dok joj ne pristane isplaćivati 248 tisuća dolara mjesečno.

Prvo preliminarno sudsko ročište u raspravi oko podjele bračne stečevine u brakorazvodnoj parnici holivudskog velikana, 68-godišnjeg Kevina Costnera i njegove 49-godišnje supruge Christine Baumgartner zakazano je 5. srpnja. Na njemu se stranke u postupku i njihovi odvjetnici pred sucem moraju izjasniti o vlastitim željama i zahtjevima, a na osnovu toga, ako nije moguće postići izvansudski dogovor, sudac odlučuje kako će voditi postupak. Sudeći po informacijama koje su procurile u javnost posve je izgledno da nikakav dogovor između suprotstavljenih strana nije moguć, te će se parnica o podjeli imovine nakon 18 godina braka i troje djece pretvoriti u nemilosrdnu sudsku bitku s mnogim sočnim detaljima.

Oskarovac Kevin Costner je kao svoj najvažniji zahtjev naveo sudsku deložaciju Christine Baumgartner s obiteljskog imanja u Santa Barbari u Kaliforniji do 13. srpnja, jer mu njezin ostanak priječi pravo neometanog uživanja vlasništva. Glumčev odvjetnički tim je obrazloženje Christine Baumgartner na osnovu kojeg ne želi napustiti kuću koju je donedavno dijelila s Costnerom nazvao - neargumentiranom šupljom pričom.

image

Kevin Costner želi do 13. srpnja iseliti suprugu s imanja u Santa Barbari

ROBYN BECK AFP

Pritom se Costnerov tim poziva na stavku iz predbračnog ugovora, prema kojem ona u slučaju razvoda ima 30 dana da napusti njihov dom u Santa Barbari, a taj rok je već istekao jer je Baumgartner zahtjev podnijela 1. svibnja. Osim toga priložili su dokaz da je glumac imanje, čija se vrijednost procjenjuje na 145 milijuna dolara, kupio 1988., mnogo prije nego što je u njegov život ušla Christine Baumgartner. Ona je, pak, u svom zahtjevu izrazila namjeru da kuću u Santa Barbari napusti do 31. kolovoza ove godine, ako se u međuvremenu postigne dogovor o visini alimentacije i mjesečne svote za uzdržavanje njihovo troje djece - 16-godišnjeg Caydena, 14-godišnjeg Hayesa i 13-godišnje Grace.

image

Vrijednost imanja Kevina Costnera u Santa Barbari procijenjuje se na 145 milijuna dolara

NO Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite./BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

U svom zahtjevu Baumgartner je navela kako traži 248 tisuća dolara mjesečno, a tu svotu je Costnerov tim ocijenio "pretjeranom i prenapuhanom". U zahtjevu za razvod Baumgartner je navela kako s Costnerom ne živi od 11. travnja, kao razlog je navela "nepomirljive razlike u karakteru", te zatražila skrbništvo nad djecom.

Prema predbračnom ugovoru Christini pripada 1,4 milijuna dolara, a ta svota joj je, tvrde njegovi odvjetnici, već isplaćena, što je dovoljno da si u susjedstvu na zadovoljavajući način riješi stambeno pitanje. To su elaborirali izlistom dostupnih nekretnina na tržištu za tu cijenu, koje uključuju i kuće s četiri spavaće sobe i kupaonice. U javnost su isplivali podaci da je Costner u lipnju bio spreman iskeširati 10 tisuća dolara za Christinino preseljenje, te joj plaćati najam u visini do 30 tisuća dolara mjesečno, ako niti jedna nekretnina na tržištu ne zadovoljava njezine potrebe.

image

Kevin Costner i Christine Baumgartner

HAHN LIONEL/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

No, na svoju "velikodušnu ponudu" nije dobio odgovor do 23. lipnja što je označio kao krajnji rok, a kako se zbog novonastale situacije morao preseliti na svoj ranč u Aspenu u Coloradu, posljedično štetu trpe i njegovi poslovni projekti jer ne može krenuti s postprodukcijom svog filma "Horizon" čiji je producent, redatelj, scenarist i glumac, što potencijalno može imati i negativne financijske posljedice za njega. Osim toga, naveo je kako morao ukinuti limit prekoračenja na kartici Christine Baumgartner nakon što je u svibnju i lipnju na njoj natukla više od sto tisuća dolara troškova za plaćanje odvjetnika i financijsko-računovodstvenih forenzičara.

image

Kevin Costner i Christine Baumgartner s djecom Grace, Hayesom i Caydenom

TONY MICHAELS/ROTH STOCK/CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA
Linker
27. travanj 2024 12:32