ČETIRI U JEDNOM

Dražen Čuček u ženskoj fantaziji! Tko su Disko derviš, Strikan, Zec i Ekscentrični susjed?

Proslavljeni zagrebački glumac igra čak četiri različite uloge u predstavi ‘Happy End‘ čija je premijera zakazana 22. travnja u Satiričkom kazalištu Kerempuh.

Svijet ženskih fantazija je bezgraničan i beskonačan, ali ih sve treba poštovati i pomoći ostvariti čak i kad na prvi pogled djeluju - nestvarno. To je premisa predstave ‘Happy End‘, autorskog projekta dramaturginje Dore Golub i redatelja Nikole Zavišića, čija se premijera 22. travnja očekuje u zagrebačkom Satiričkom kazalištu Kerempuh.

image

Glumci Dražen Čuček i Mia Anočić - Valentić

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Sve konce u ovoj optimistično-mračno-komičnoj disco avanturi s pjevanjem, kako autori opisuju predstavu, vuče tridesetogodišnja Maša (igra je Mia Anočić - Valentić), visokoobrazovana žena bez stalnog zaposlenja i bez stalnog partnera koja je u godinama kad bi život trebala uzeti u svoje ruke još uvijek na stanu i hrani kod svojih roditelja.

Nezaposlenoj i bolno usamljenoj Maši jedini bijeg od sumorne stvarnosti u kojoj zbog raznih okolnosti ne može realizirati svoj kreativni i ljudski potencijal predstavlja izmaštani svijet fantazija i sanjarija u kojem sve napokon postaje moguće.

image

U predstavi ‘Happy End‘ se glumi, pleše i svira: Dražen Čuček i Anita Matić Delić

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Splitski glumac Josip Brakus u njezinoj je fantaziji ceremonijal majstor Lux, Dražen Čuček igra čak četiri uloge Disko derviša, Strikana, Zeca i Ekscentričnog susjeda, Anita Matić Delić je, pak, Tetka, Susjeda s mačkama i Yubaba, Josipi Anković pripale su uloge Rodice, Djevojke i Cimerice, dok je Ozren Opačić - Colin Firth, Vjeverica, Gljiva i Zec.

image

Glavnu junakinju predstave iznenađenja očekuju iza svakog ugla: Mia Anočić Valentić, Josip Brakus, Dražen Čuček i Ozren Opačić

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Maša je na neki način tipična pripadnica izgubljene generacije koja ima mnogo sličnosti sa slavnim književnim i filmskim likovima poput Štefice Cvek ili Bridget Jones", kaže Dora Golub, 30-godišnja dramaturginja predstave.

image

U Mašinoj fantaziji sve je moguće, kažu autori predstave Dora Golub i Nikola Zavišić

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Čudni novi svijet

Rođenoj Virovitičanki ovo je četvrta predstava u tandemu sa srpskim redateljem Nikolom Zavišićem, ali prva čiji je tekst nastajao u interakciji s izvođačima na probama. U Mašinom snolikom, začudnom novom svijetu se pjeva i pleše, a iznenađenja glavnu junakinju u predstavi svog života dočekuju iza svakog ugla.

image

Za ulogu Disko derviša Čuček je naučio plesati na samobalansirajućem električnom vozilu

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Jedno od najvećih je zasigurno Disko derviš, lik kojeg maestralno igra nagrađivani zagrebački glumac Dražen Čuček (52). Iza njega je golemo glumačko i izvođačko iskustvo u brojnim predstavama, filmovima i televizijskim serijalima, ali nikad dosad u svojoj iznimno bogatoj karijeri nije zaplesao u krinolini koju je za njega skrojila kostimografkinja Marita Ćopo i to na samobalansirajućem električnom dvokotaču.

image

Glumački ansambl predstave 'Happy End' čine: Mia Anočić - Valentić, Dražen Čuček, Anita Matić Delić, Ozren Opačić, Josipa Anković i Josip Brakus

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Hoće li Mašine fantazije imati sretan kraj, kako izgleda ples Disko derviša na električnom skejtu, te kako se glumački ansambl snašao u fantazmatskim ulogama koje mu je namijenila usamljena 30-godišnjakinja, publika će se moći uvjeriti na izvedbama zakazanim 22., 23. i 24 travnja, te 3., 14. i 15. svibnja u zagrebačkom Satiričkom kazalištu Kerempuh.

Linker
18. travanj 2024 18:57