HOLIVUDSKA ZVIJEZDA

Druga generacija moderne obitelji: Kate Hudson zadovoljnija je nego ikad

Holivudska zvijezda koja ima troje djece s različitim partnerima, uz majku Goldie Hawn te očuha Kurta Russella naučila je kako biti prijateljica s bivšima i u četrdesetima je zadovoljnija nego ikad: u kina joj uskoro dolazi novi film, vodi vlastiti modni brend - s 25 dućana diljem SAD-a - i snima svoj prvi glazbeni album.

Volim s prijateljicama razgovarati o novim kremama, laserima, botoksu i sličnim stvarima, to nas sve zabavlja, ali zapravo o starenju mislim jedino kad me pitaju za to. Ne bojim ga se. Sada mi je jasno zašto svi moji prijatelji tvrde da su im četrdesete najbolje desetljeće u životu, kaže holivudska glumica Kate Hudson (43), dodajući kako je jedino pitanje koje si je s godinama počela postavljati ono o tome - što traži od života. Što je to što je čini ispunjenom i sretnom, što je uzbuđuje i čini je da se osjeća živom... Nakon što joj je lani prikazan triler "Nož u leđa: Glass Onion", u kojem je glumila s Danielom Craigom, Edwardom Nortonom i Janelle Monáe, snimila je komediju "A Little White Lie" koja u kina dolazi u ožujku, a ovih dana posvetila se nečemu potpuno drukčijem: radi na svom prvom glazbenom albumu.

"Pišem pjesme od svoje devetnaeste godine, ali ih još nikome nisam pokazala. No, tijekom lockdowna zbog korone shvatila sam kako se ne želim dovesti u situaciju da jednoga dana žalim zbog toga što se nikada nisam usudila okušati kao glazbenica. Zato sada snimam album. Nemam nikakva očekivanja, ne mislim da ću s njim postati rock zvijezda. Dovoljna mi je satisfakcija to što sam ga snimila i objavila. A ako se nekom svidi moja glazba, tim bolje", izjavila je Kate Hudson. Albumu još nije dala ime, a jedino u što je sigurna jest da će biti objavljen do kraja ove godine. Uostalom, glumica se nikada nije bojala novih izazova, ni u poslu, niti u privatnom životu. Ili kako sama kaže: "Kad skačem u vodu, ne zanima me koliko je duboka".

image

Poznate mama i kći početkom osamdesetih

COURTESY OF BILL HUDSON/PACIFIC COAST NEWS/PROFIMEDIA

Kćeri glumice Goldie Hawn i glazbenika i glumca Billa Hudsona, člana nekad popularnog obiteljskog benda The Hudson Brothers, bilo je samo 18 mjeseci kad ih je otac napustio pa je s tri godine starijim bratom Oliverom, danas također glumcem, odrasla uz majku i njezinog dugogodišnjeg partnera, glumca Kurta Russella, kojeg smatra svojim pravim ocem. Njezina majka i Russell prohodali su na Valentinovo sada već davne 1983., tri godine kasnije dobili su sina Wyatta, danas pak profesionalnog hokejaša, pa slove za jedan od najdugovječnijih i najskladnijih holivudskih parova. Uz njih, nije čudno što Kate od djetinjstva nikada nije dvojila o tome što će biti kada odraste.

"Kao djevojčica je koristila svaku priliku da pokaže kako dobro pjeva i pleše. Nije ju se moglo zaustaviti. Stalno je roditelje nagovarala da je vode na audicije - ispričao je poslije jedan obiteljski prijatelj. Kad je Kate bilo 11 godina, Goldie Hawn je napokon popustila i odvela je na audiciju za ulogu u televizijskoj seriji s komičarem Howiejem Mandelom. I dobila ju je, ali joj majka to nije rekla. Priznala joj je to tek godinama kasnije. Kad je završila srednju školu, obitelj se nadala da će se upisati na fakultet, ali je Kate imala druge planove", postat će glumica, i to bez roditeljske pomoći.

image

Na Netflixu je se može gledati u zabavnom krimiću ‘Nož u leđa: Glass Onion‘

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Sa 17 godina odbila je ponudu za ulogu u filmu "Bijeg iz Los Angelesa" jer je u njemu glumio njezin otac Kurt Russell, a ona nije željela da joj profesionalni početak bude povezan s njim. Film je postao veliki hit, no Kate nije žalila zbog svoje odluke. Željela je uspjeti sama i to joj je pošlo za rukom dvije godine poslije, kada je dobila ulogu u malom nezavisnom filmu "Desert Blue". Već 1999. glumila je u romantičnoj komediji "200 cigareta", koja je neočekivano postigla sasvim solidan uspjeh za niskobudžetni projekt bez ijedne velike zvijezde. Osim Kate Hudson, kritičari su hvalili i druge mlade holivudske nade u tom filmu: Bena i Caseyja Afflecka, Janeane Garofalo i Davea Chapellea. No, bio je to tek početak njenog uspona.

Nakon simpatične komedije "Sve o Adamu" snimila je "Korak do slave" Camerona Crowea koji ju je lansirao u holivudsku glumačku elitu. Za ulogu groupie djevojke Penny Lane koja prati bend Stillwater dobila je Zlatni globus za sporednu glumicu i bila je nominirana za Oscara, a iako ga nije dobila, producenti su shvatili da je mlada Kate veliki mamac za publiku. No, malo je nedostajalo da se uopće ne pojavi pred kamerama. Cameron Crowe, koji je bio i autor scenarija, ulogu Penny Lane napisao je za Saru Polley, a kad je ona odustala radi nekog drugog filma, Crowe je bio očajan i htio je dići ruke od svega. No, Kate Hudson, koja je u filmu prvobitno trebala imati jednu minornu ulogu, nagovorila ga je neka joj pruži priliku da se okuša kao Lane - i impresionirala ga na audiciji.

image

Prvu nominaciju za Oscara zaradila je ulogom u ‘Korak do slave‘

SHUTTERSTOCK

Na jednoj od zabava poslije premijere Hudson je upoznala i muškarca za kojeg će se udati - Chrisa Robinsona, pjevača i frontmena grupe The Black Crows. Kao što je to i sama priznala, u vezu s njim upustila se bez premišljanja. Samo nekoliko dana nakon prvog susreta počela je s njim živjeti, a za manje od godine dana vjenčao ih je indijanski šaman iz plemena Ute, i to u kući njezine majke u gradiću Snowmass u Coloradu, u kojoj je s njom i bratom Oliverom živjela neko vrijeme nakon što se razvela od njihovog oca. Robinson je na svom albumu "New Earth Mud" iz 2002. objavio pjesmu "Katie Dear" u kojoj pjeva: "Gledam je kako spava, s glavom punom snova, a srce joj kuca u savršenom ritmu s mojim". Iste godine Kate Hudson je odbila ulogu Mary Jane Watson, djevojke Petera Parkera u "Spider Manu", da bi glumila u "Četiri pera" s Heathom Ledgerom. Film o junaku iz stripa postigao je veliki komercijalni uspjeh, dok se ratna drama čija se radnja odvija u 19. stoljeću u Africi nije svidjela ni publici, a ni kritici, ali Kate nije imala vremena mnogo razmišljati o svome izboru jer je već uživala u slavi zbog svog sljedećeg filma, romantične komedije "Kako se riješiti frajera u 10 dana", prvog od nekoliko u kojem joj je partner Matthew McConaughey.

Kemija među njima bila je nevjerojatna, savršen spoj koji je sjajno funkcionirao i u još nekoliko drugih romantičnih komedija koje su zajedno snimili. Nakon "Koraka do slave", upravo ju je ovaj film potvrdio kao jednu od najtraženijih holivudskih glumica. A kad je još iste godine ostala u drugom stanju i 7. siječnja 2004. rodila svoje prvo dijete - sina Rydera Russella Robinsona koji je srednje ime dobio po njenom očuhu - njenoj sreći nije bilo kraja.

image

S glazbenikom Chrisom Robinsonom bila je u braku sedam godina, tijekom kojih su dobili sina Rydera

KBU/MAVRIXPHOTO/PROFIMEDIA

"Nikada nam nije bilo ljepše", opisala je svoj brak s Robinsonom, no samo dvije godine kasnije objavila je da se razvodi od njega. Ne zna se točno što im je presudilo, no što god to bilo, ostali su u dobrim odnosima i zajedno se pojavljuju na svim obiteljskim okupljanjima, posljednji put u lipnju 2022., na proslavi mature njihovog sina.

Sljedećih nekoliko godina Kate Hudson je malo usporila radni tempo, pa nije snimala više od jednog filma godišnje. Nakon razvoda od Robinsona neko je vrijeme hodala s glumcem Owenom Wilsonom, ali mu očito nije bila suđena. Upoznali su se 2006. na setu romantične komedije "Svakog gosta tri dana dosta", počeli hodati nekoliko mjeseci kasnije i prvo vrijeme bili nerazdvojni. Owen ju je pratio kad je išla snimati film "Nije zlato sve što sja" s Matthewom McConaugheyem, bili su na odmoru na Havajima i na proslavi njenog rođendana u New Yorku, a onda su u lipnju 2007. prekinuli. No, tu nije bio kraj. Sljedeće godine su se pomirili, izdržali zajedno više od šest mjeseci i potom ponovno zaključili da ne mogu živjeti jedno s drugim.

Prekid je osobito teško pao Wilsonu, koji je dugo patio, dok je Kate Hudson brzo ušla u novu vezu, s komičarem Daxom Shepardom. Bili su par samo tri mjeseca, no oboje su poslije priznali da se rado sjećaju lijepih zajedničkih trenutaka. Ništa dulje nije ostala u vezi ni s Lanceom Armstrongom, pobjednikom Tour de Francea, tada velikom američkom sportskom zvijezdom koja je poslije priznala da je uzimala doping. Ni sa sljedećim sportašem s kojim je hodala, igračem baseballa Alexom Rodriguezom, Kate nije ostala dugo. No, zato je njezin susret s glazbenikom Matthewom Bellamyjem, frontmenom grupe Muse, na festivalu Coachella u travnju 2010. bio fatalan za oboje. Počeli su izlaziti, a dva mjeseca kasnije Kate je otkrila da je u drugom stanju.

image

S partnerom Dannyjem Fujikawom, njihovom kćeri Rani Rose te svojim sinovima Ryderom i Binghamom

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

"Isprva sam bila šokirana, sve mi se učinilo previše brzo, no onda sam pomislila da će ova veza biti jako zanimljiva. Znala sam da je on dovoljno snažan muškarac da se s tim može nositi. Sve se u vezi mijenja kad čekate dijete. I vi se mijenjate, sve je drukčije, i životni prioriteti, i vaše tijelo... No, on je bio uz mene i znala sam da nisam pogriješila", rekla je Kate poslije. Bellamy ju je u travnju 2011. zaprosio, ona je pristala udati se za njega, prijateljicama je govorila kako je urnebesno sretna, no vrlo brzo nakon što je 9. srpnja iste godine rodila sina Binghama Hawna, prestali su pričati o vjenčanju.

"Odrasla sam u nekonvencionalnoj obitelji, moji roditelji nisu u braku. Dijelom se želim vjenčati, a dijelom smatram da je to samo formalnost koja ne utječe na to kako ćemo si organizirati život i hoćemo li biti sretni zajedno", objasnila je glumica. Nekoliko mjeseci poslije razvrgnuli su zaruke i otišli svatko na svoju stranu. Bellamy je poslije izjavio kako su ostali dobri prijatelji, ne samo zbog zajedničkog sina nego i zato što su imali dobar odnos, no Kate je ipak bila skeptična po tom pitanju. "Da smo imali sjajan odnos, vjerojatno bismo još bili zajedno. Odlučili smo se razići jer smo imali različite vizije kako želimo živjeti", otkrila je. Istini za volju, i s Bellamyjem je, kao i s Robinsonom, zaista ostala u prijateljskim odnosima, pa su, ako ništa drugo, a onda zbog sina, nekoliko puta zajedno ljetovali, slavili Uskrs i Božić, okupljali se i na svim drugim obiteljskim prigodama.

image

Holivudska glumica miljenica je mnogih dizajnera

PIOVANOTTO MARCO/ABACA/SHUTTERSTOCK

U svom je ljubavnom životu Kate Hudson poslije imala kratki intermezzo s pjevačem Nickom Jonasom, a potom je, u travnju 2017., našla, čini se zasad, trajniju sreću u vezi s još jednim glazbenikom, Dannyjem Fujikawom. Poznavali su se tada već desetak godina, možda i više, ponekad se družili i odlazili zajedno u duge šetnje po kalifornijskim brdima i sve te godine ostali samo dobri prijatelji - sve dok se jedan takav izlet nije pretvorio u njihov prvi romantični spoj. "Tog smo dana otvorili svoja srca jedan drugome i shvatili da oboje osjećamo tako duboku ljubav da je to čudesno", ispričala je poslije Kate Hudson. S njim je otišla na egzotično putovanje u Kambodžu, proslavila svoj 38. rođendan, pozvala ga da s njom i njenim roditeljima ljetuje u Grčkoj... Već u travnju 2018. objavila je da s njim čeka djevojčicu, koju je rodila 2. listopada iste godine i dala joj ime Rani Rose. S njom i majkom se 2020. fotografirala za naslovnicu američkog magazina People, za koji je opisala svoj odnos s Fujikawom.

"S njim se stalno osjećam prekrasnom i voljenom. I kad se posvađamo, a to se neizbježno događa u svakoj vezi, naša ljubav ne postaje ništa manje snažna. Uvijek se osjećam sigurno i zaštićeno od svih nevolja", izjavila je tada. Danny Fujikawa ju je u rujnu 2021. zaprosio, a ona je oduševljeno pristala. No, planove o vjenčanju pokvario im je lockdown, pa su ga odgodili. Zasad im se ne žuri jer su oboje sretni, otkrila je glumica koja vodi i svoj modni brend Fabletics, s 25 dućana u SAD-a, napisala je dvije knjige sa savjetima za zdrav odnos prema vlastitom tijelu, s majkom surađuje u brendu Soho Jeans, a prije tri godine je u Santa Barbari sa svjetski priznatim stručnjakom Ianom Cutlerom pokrenula proizvodnju votke koja se pod imenom King St. sada već prodaje diljem Amerike. A kako sve to uspijeva uz to što se brine za troje djece koja imaju različite očeve.

image
DREW ALTIZER PHOTOGRAPHY/SHUTTERSTOCK

"Nekome izvana možda to izgleda komplicirano, no mislim da sve savršeno funkcionira. Otkako je Ryder otišao studirati u New York, Robinson i ja se često čujemo s njim. I on i Bellamy su sjajni roditelji, kao i Danny koji je otac Rani i očuh Bingu i Ryderu. Ako ste nekoga voljeli, možete i nakon prekida ljubavi imati odličan odnos s njim, osobito ako se on temelji na ljubavi prema djeci. Zapravo mi je najljepše kad se obiteljski okupimo, pa dođu moja braća Wyatt, Oliver i Boston, Kurtov sin iz prijašnjeg braka, svi sa svojom djecom, a moji roditelji se igraju s unucima... Nema ničeg ljepšeg", zaključila je Kate Hudson.

Linker
25. travanj 2024 06:09