THE VOICE HRVATSKA

Drugo lice sjajnog Martina: "Ponosan što sam prvi u trendingu, a nakon mature želim studirati novinarstvo"

Izvedbom pjesme "Tvoja zemlja" Vice Vukova 18-godišnji Martin Kosovec oduševio je naciju i postao broj jedan u trendingu na YouTubeu.

Telefon Martina Kosovca i članova njegove obitelji ne prestaje zvoniti otkako je 18-godišnji kandidat svojom iz izvedbom pjeme "Tvoja zemlja" Vice Vukova u showu "The Voice Hrvatska" oduševio hrvatsku javnost i plasirao se u polufinalnu emisiju koja je na rasporedu iduće subote.

Snimka Martinovog nastupa trenutačno je apsolutni broj jedan u trendingu na YouTubeu, u 24 sata pregledana je 235 tisuća puta i zaradila više od tisuću oduševljenih komentara. Maturant Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perišina u Velikoj Gorici pjeva, kako kaže njegov otac, glazbenik i multiinstrumentalist Mladen Kosovec, otkako je otvorio oči.

image

Martin Kosovec

THE VOICE HRVATSKA/HRT

"Kao bebu sam Martina uspavljivao čitanjem slikovnica i pjevanjem, to mu je bilo najdraže", kaže Mladen Kosovec, član orkestra Folklornog ansambla Lado u kojem svira harmoniku i klarinet, te tradicionalne puhačke instrumente. Prije nastupa u showu "The Voice Hrvatska" Martin Kosovec se okušao u "Zvjezdicama" i "Supertalentu". Svoj put u četvrtoj sezoni HRT-ove uspješnice započeo je u timu Dine Jelusića, a nakon duela u svoj ga je tim preuzela Vanna.

Kako je bilo danas u školi?

Dobio sam slobodan cijeli tjedan zbog priprema za polufinale. Pripreme i probe su toliko učestale da su me razrednik i nastavničko vijeće oslobodili svih obaveza i školskih aktivnosti.

image

Martin i Nika Kosovec sa svojm ljubimcem vučjakom Gromom

PRIVATNI ALBUM

Kako ste proslavili ulazak u polufinale?

Prvo smo otišli u Domino, gdje je bilo previše ljudi, pa smo se preselili u Hard Place gdje smo pjevali i plesali do tri ujutro. Na kraju sam otišao na doček u Veliku Goricu gdje me čekalo moje društvo, te sam prespavao kod prijatelja u studiju.

Čime ste nazdravili?

Gemištom, to je moje sveto piće. Nije ni čudo jer dolazim iz vinorodnog kraja: po tati sam iz Konjščine, a mama je iz Svetog Ivana Zeline.

image

Martin Kosovec u akciji

PRIVATNI ALBUM

Što vam znači da je vaš nastup prvi u trendingu?

Ta činjenica me čini sretnim i ponosnim, ali mi se još uvijek čini nevjerojatnim da moj nastup gledateljima toliko znači.

Što je na vašoj privatnoj play listi?

Privatno najviše slušam Stonese, Azru, Smak, EKV, Šarlu akrobata, Deep Purple, Led Zeppelin, The Who, The Beatles...

image

S tatom u Gracelandu

PRIVATNI ALBUM

Kako ste se snašli u Vanninom timu?

Super. Vanna je jako brižna i dobronamjerna osoba, pravi majčinski tip... No, u ovoj fazi natjecanja, kad nas je ostalo svega osmero natjecatelja, čini mi se da je zapravo svejedno tko je u čijem timu.

Što vama znači glazba?

Pjevam otkako sam prohodao, a meni je glazba način izražavanja emocija i raspoloženja. Nemam formalno glazbeno obrazovanje, ali sam uzimao privatne satove kod profesora Bojana Pogrmilovića.

image

S opernim pjevačem Tomislavom Mužekom

PRIVATNI ALBUM

Što želite studirati?

Novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti.

Imate li bend?

Pokušavao sam napraviti svoj bend, ali je problem što ostali članovi nisu bili toliko zagriženi za probe kao ja, pa sam se odlučio za solo karijeru. A na nastupima me prate profesionalni glazbenici.

image

Martin Kosovec

FOTO DARIO NJAVRO/HRT

Tko su vaši najveći navijači?

Obitelj i prijatelji. Zadnji nastup su uživo iz studija pratili mama, tata i sestra, te sestrična i njezina prijateljica koje su bile u susjednom studiju u backstageu.

S kim ste se u showu najviše sprijateljili?

Najviše sa svojim prvim mentorom Dinom Jelusićem, vokalnim trenerom Matejom Predojevićem Petrićem, producentom Filipom Majdakom, članovima tima, drugim natjecateljima, te članovima HRT-ove ekipe. Kako god da završi ovaj nastup za mene će "The Voice Hrvatske" ostati nezaboravno iskustvo koje ću pamtiti i po mnogim prijateljstvima, stvorenima na probama i na setu.

image

U ljeto 2021. s tatom je četiri dana putovao biciklom iz Zagreba na more do Tribunja

PRIVATNI ALBUM
Linker
05. ožujak 2024 12:02