Uzbudljivo štivo

Dvorske intrige i ljubavne tajne kroz pero Sarah Ferguson: Sočan ljubić začinjen je stvarnim životom

Vojvotkinja od Yorka napisala je uzbudljiv roman nadahnuta životom svoje pretkinje lady Margaret, dodajući mu detalje iz intrigantnog braka s princom Andrewom, koji je neslavno završio.

Nekad je bivša snaha britanske kraljice Elizabete II., Sarah Ferguson (61), vojvotkinja od Yorka, punila stranice tabloida zbog borbe s viškom kilograma i financijskih problema, a danas je uspješna spisateljica i filmska producentica.

Nedavno je privukla pozornost pozirajući za Daily Mail odjevena prema modi s kraja 19. stoljeća, u vrtu rezidencije Royal Lodge koju dijeli s bivšim mužem, osramoćenim princem Andrewom (61), vojvodom od Yorka. Mnogi su se pitali zašto je prihvatila njegov poziv i doselila se na imanje nedaleko od kraljičinog dvorca Windsor kad je financijski neovisna i može si priuštiti jednako udoban život u Londonu?

Pokazalo se da ju je na to ponukalo povijesno ozračje rezidencije u kojoj je nekad živjela Kraljica Majka, a pomoglo joj je u pisanju njezinog prvog ljubavnog romana “Her Heart For The Compass” koje već sad, mjesecima prije najavljene objave 3. kolovoza, potpiruje maštu javnosti.

Autorica je, naime, nadahnuće za sočan povijesni ljubić potražila u životu svoje pretkinje lady Margaret Montagu Douglas Scott, a radnju je smjestila u raskošne viktorijanske salone Londona, u Škotskoj, Irskoj te u New Yorku 1870-ih.

Otkrila tajne kraljevske obitelji

Kako je Sarah Ferguson tijekom braka sa srednjim kraljičinim sinom iskusila dvorske intrige i doznala tajne kraljevske obitelji, izdavačka kuća Mills & Boon već se sad može pohvaliti zavidnim brojem predbilježbi kupaca koji se nadaju da je u svoj roman uplela i “kosture iz ormara” obitelji Windsor.

image
Sarah Ferguspn - "Her Heart for a Compass".
MILLS & BOON/MEGA/THE MEGA AGE/PROFIMEDIA

S druge strane, Sarah Ferguson ima što napisati i bez “pomoći” obitelji bivšeg supruga jer njezina loza seže do nekoliko pripadnika visokog plemstva pa ima dovoljno materijala za ljubavne zaplete kakvim obiluje trenutačno najgledanija Netflixova serija “Bridgerton”.

- Na lady Margaret naišla sam istražujući povijest obitelji Montagu Douglas Scott i tako se rodila ideja o romanu. Stvarnim događajima dodala sam maštu i stvorila intrigantnu priču - kaže Fergie, dodajući kako se nada da će njezin roman privući pozornost Shonde Rhimes, moćne američke televizijske producentice koja stoji iza serije “Bridgerton” te “Uvoda u anatomiju” i “Skandala”.

Tko zna, možda će priča o Fergienoj pustolovnoj pretkinji postati novi televizijski hit? Kako god bilo, vojvotkinja od Yorka sad se mirne duše može posvetiti pisanju jer su joj djeca odrasla.

image
Izdavačka kuća Mills & Boon već se može pohvaliti zavidnim brojem predbilježbi kupaca, a Sarah vjerojatno uspjehom koji nije ni sanjala.
IBL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Njezina starija kći, princeza Beatrice (32), lani u srpnju udala se za talijanskog tajkuna plave krvi, Edoarda Mapellija Mozzija (38). Princeza Eugenie (30), njena mlađa sestra, već očekuje prvo dijete sa suprugom Jackom Brooksbankom (35), britanskim trgovcem vinima, za kojeg se udala 2018.

Spisateljica koju i dalje krasi bujna, vatrenocrvena kosa sad se priprema za ulogu bake, a dok joj ne stigne prvo unuče, vrijeme krati zapisujući ljubavne spletke koje će, zacijelo, začiniti vlastitim životnim iskustvom.

Linker
14. travanj 2024 22:04