TENIS U GENIMA

Emanuel Ivanišević je isti tata, a Goran prati svaki njegov korak: "Dijelimo istu strast..."

Petnaestogodišnji sin legendarnog Gorana Ivaniševića ove je godine postao državni prvak u konkurenciji parova do 16 godina.

Odavno se zna da je Emanuel Ivanišević, 15-godišnji sin našeg proslavljenog tenisača Gorana Ivaniševića, koji se u anale upisao veličanstvenom pobjedom u pojedinačnoj konkurenciji na Wimbledonu, krenuo očevim stopama. A boravak na ATP turniru u Umagu, koji se tradicionalno održava na stadionu koji nosi ime njegovog oca Gorana Ivaniševića, iskoristio je za trening s 30-godišnjim talijanskim tenisačem Marcom Cecchinatom, trenutačno 72. igračem svijeta.

image

Otac pozorno prati sportski razvoj svog sina

ATP UMAG 2023

Emanuelov trening s tribine je pozorno pratio Goran Ivanišević, inače glavni trener Novaka Đokovića. "Drago mi da moj sin dijeli istu strast prema tenisu kao i ja. Ponosan sam na svaki njegov korak, a gledati ga ovako na teniskom terenu kako gradi svoju karijeru s reketom u rukama je jedan zbilja poseban osjećaj", izjavio je 51-godišnji legendarni Splićanin.

image

Goran Ivanišević i Emanuel Ivanišević na treningu

ANDRO POLIć

Emanuel Ivanišević je njegov sin iz braka s poduzenticom i bivšim modelom Tatjanom Dragović, s kojom ima i 20-godišnju kćer Amber Mariju. Emanuel je rođen je u listopadu 2007. godine u minhenskoj klinici Grosshadern, a Goran je nazočio porođaju. U siječnju je postao državni prvak u konkurenciji parova do 16 godina.

image

Umaški stadion nosi ime Gorana Ivaniševića

GORAN SEBELIC CROPIX

Goran je tada izjavio kako je najvažnije da njegov sin uživa u igri, te da odgovorno pristupa treninzima i da nije na cesti. "Malo se svađamo, ali tako je uvijek između oca i sina", rekao je Goran Ivanišević, koji sa suprugom Nives Ivanišević ima i sina Olivera, koji će u rujnu proslaviti peti rođendan.

"Goranov sin Emanuel živi s nama tako da je to super zabavno i lijepo, a Oliver ga gleda kao Boga. Znači, on mu je sve. Pustim nekada, dobro Emanuel mora puno učiti, pa onda mičem mlađeg sina da ga ne ometa, ali super nam je", izjavila je Nives Ivanišević u razgovoru za RTL Exkluziv.

image

Emanuel Ivanišević

ATP UMAG 2023
Linker
05. ožujak 2024 12:44