Uskoro kreće nova sezona

Emily je i dalje u Parizu, ali i na Azurnoj obali: Sprema nove modne ludorije, no ulazi i u ljubavne i poslovne zaplete

Najava o deset novih nastavaka popularnog serijala, čije prikazivanje na Netflixu započinje 22. prosinca, razveselilo je vjerne obožavatelje širom svijeta.

Mnogi su joj poželjeli brzi povratak u Chicago i još brži silazak s malih ekrana, ali pustolovine Emily Cooper, stručnjakinje za društvene mreže u modnoj branši, u francuskoj prijestolnici i središtu visoke mode Parizu se nastavljaju. Publika je tražila, pa će i gledati deset novih nastavaka serijala 'Emily u Parizu' čije prikazivanje na Netflixu započinje 22. prosinca. Ovaj tjedan objavljen je prvi sažetak, iz kojeg je jasno da Emiliy i njezino društvance u francuskoj metropoli svjetlosti očekuje još mnoštvo emotivnih, ljubavnih, poslovnih, modnih i kulturoloških zapleta.

Premijerna sezona završila je zdravicama i večerom koju je Emily (Lily Collins) priredila u Gabrielovom (Lucas Bravo) restoranu za Mathieua (Charles Martins) i Pierra (Jean-Christophe Bouvet) da proslave njegovu reviju na Tjednu mode, a drugoj sezoni će, nadaju se obožavatelji serijala Emily napokon pronaći pravog muškarca za sebe i doživjeti profesionalnu satisfakciju kakvu zaslužuje.

Iako su neki kritičari isticali kako je riječ o klišeiziranoj priči, Emiliy u Parizu u pandemijskoj je godini ponudila brojnim gledateljicama idealni bijeg od stvarnosti. Naime, u četiri tjedna od početka prikazivanja pogledalo ga je čak 82 milijuna pretplatnika po čemu je to najdojmljivije otvaranje u povijesti plaćenih TV sadržaja.

Za uspjeh ove priče najzaslužniji su scenarist Darren Star koji se proslavio kao autor serijala 'Seks i grad', te glavna glumica Lily Collins koja daje iznimnu uvjerljivost naslovnom liku Emily. Cjelokupnom dojmu uvjerljivost pridonijela je i proslavljena kostimografkinja Patricia Field koja je naslovnu junakinju odjenula u mnoštvo osebujnih modnih kombinacija kojima je željela naglasiti Amerikankin nedostatak modne osvještenosti i sofisticiranosti u odnosu na Parižanke, kao najbolje odjevenih žena na svijetu.

image

Iako kritičari baš i nisu nahvalili seriju, čini se da se publika s njihovim mišljenjem baš i ne slaže.

NETFLIX/KOBAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

No, Lily Collins je osim toga u nekim epizodama zablistala u Chanelovom kostimu i torbici Staud, večernjoj haljini Stephanea Rollanda, cvjetnoj Off-White jakni i haljini, Gannijevom topu i haljini, Kenzovom ružičastom kaputu, haljini Christiana Siriana..., da spomenemo samo neke.

Njezina popularnost je bila tolika da su se njezine modne kombinacije počele imitirati na ulici, pa je tako Emily zaslužna ne samo za povratak berete, šahovskih printeva, privjesaka na torbama, ružičastih kaputa i male crne haljine, nego i za modne iskorake kakav je primjerice - minica s rubom od ružičaste čipke u kombinaciji vojničkog i papagajskog printa s bijelim čizmicama na visoku petu.

image

Lily Collins glumi Emily Cooper, glavnu ulogu koja u novoj sezoni ulazi u nove avanture.

STEPHANIE BRANCHU/NETFLIX/KOBAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Zasad je poznato da se novih deset nastavaka osim u Parizu snimalo u St. Tropezu i okolnim mondenim ljetovalištima na Azurnoj obali, Emily će u njima progovoriti i francuski, saznat ćemo mnoge detalje iz njezinog djetinjstva u Sjedinjenim Državama, a veća pažnja generalno će se posvetiti francuskoj gastronomiji, vinima i šampanjcima.

Naravno, dobit ćemo i nove modne lekcije koje su, sasvim sigurno, također djelomično zaslužne što je ovaj serijal dobio nastavak i toliko vjernu publiku.

Linker
18. travanj 2024 22:55