GORAN MEHKEK CROPIX
KRALJICA DISKA

Emotivna proslava Sandre Perković: "Radim ono što volim i stvarno uživam"

Atletičarki Sandri Perković jedanaesta pobjeda na Memorijalu Borisa Hanžekovića vratila je osmijeh na lice i ulila sampouzdanje uoči finala Dijamantne lige.

Atletičarki Sandri Perković jedanaesta pobjeda na Memorijalu Borisa Hanžekovića vratila je osmijeh na lice i ulila sampouzdanje uoči finala Dijamantne lige.

Emotivnom porukom naša najbolja atletičarka Sandra Perković proslavila je svoju jedanaestu pobjedu na najvećem regionalnom atletskom mitingu Hanžekovićevom memoriljalu u Zagrebu. "Radim ono što volim i stvarno uživam, hvala Zagrebe, voli vas vaša kraljica diska", rekla je Sandra Perković nakon nastupa stadionu Mladost koji joj je vratio osmijeh na lice nakon za nju razočaravajućeg rezultata na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, gdje je ostala bez medalje. Zagrebačku pobjedu je proslavila nošena bučnom podrškom tribina čija je miljenica još od 2006. kad je kao 16-godišnjakinja prvi put nastupila na Hanžekovićevom memorijalu, a od prve Sandrine pobjede u Zagrebu prošlo je trinaest godina.

image

U Zagrebu je proslavila svoju 11. pobjedu

GORAN MEHKEK CROPIX

Do jedanaestog pobjedničkog postolja stigla je svojim najboljim hicem godine, neuhvatljivim za talijansku atletičarku Daisy Osakue i Sandrinu reprezentativnu kolegicu Mariju Tolj koja je osvojila treće mjesto. Tako puna samopouzdanja putuje na finalni miting Dijamantne lige u američkom Eugeneu, a tim će nastupom okončati natjecateljski dio sezone.

"Rekla sam da ću baciti rekord sezone i napravila sam to! Bilo je super, mogla sam možda i malo bolje, ali i ovo je odlična najava za sljedeći vikend. Hvala Zagrebu, hvala svim navijačima što su došli i bodrili nas, jako mi je bitno da sam i ove godine pobijedila", poručila je Sandra i dodala da će slavlje biti kratko, ali slatko.

image

Hrvatski atletičari Sara Kolak, Sandra Perković i Filip Mihaljević

GORAN MEHKEK CROPIX

"Nema vremena za slavlje jer putujem u Ameriku za tri dana. Nije sezona još gotova, a želim je završiti svojim najboljim rezultatom godine. Zbog toga ću uoči odlaska trenirati idućih dana na ovom stadionu jer je mreža ista onoj kakva me čeka u Eugeneu, a i krug je podjednako brz, tako da mislim da će mi sve to uvelike pomoći i da bi moglo ispasti dobro", izjavila je Sandra.

image

Sandra Perković zahvalila je navijačima

DAMIR KRAJAC CROPIX

A 73. memorijal Borisa Hanžerkovića u anale se upisao i svjetskim rekordom koji je u posljednjoj utrci mitinga postavila kenijska atletičarka Beatrice Chepkoech. Ona je utrku od 2000 metara sa zaprekama istrčala za 5 minuta 47 sekundi i 42 stotinke, brže od svih prije nje u toj zahtjevnoj i atraktivnoj disciplini.

image

Kenijska atletičarka Beatrice Chepkoech postaila je svjetski rekord u utrci na 2000 metara sa zaprekama

DAMIR KRAJAC CROPIX
Linker
28. travanj 2024 08:10