NAJPOZNATIJA MAČKA

Glavna zvijezda bila je Choupette: Jared Leto kao maskota Met Gale, Doja Cat imala čak i kandže

Legendarni njemački dizajner Karl Lagerfeld, kojem je bila posvećena ovogodišnja MET Gala, oporučno je svojoj mački ostavio dovoljno novca da do kraja života može uživati u luksuzu, a bila je glavna zvijezda i na crvenom tepihu.

Najuzbudljiviji modni događaj godine MET Gala ove se godine održao pod nazivom "Karl Lagerfeld: A Line of Beauty" i poveo nas na modno putovanje sa slavnim, nikad prežaljenim dizajnerom koji nas je napustio prije četiri godine. Da je živ ove godine bi u rujnu proslavio 90. rođendan, no njemački modni kreator Karl Lagerfeld u svojoj je iznimnoj karijeri zauvijek obilježio modnu industriju. Najpoznatiji je po radu za francusku kuću Chanel, koju je osamdesetih godina prošlog stoljeća vratio na vrh i udahnuo joj novi život, a radio je i za Fendi, Chloe, Patou, Balmain, kao i za modnu kuću koja nosi njegovo ime.

image

Jared Leto uzvanike je zabavio mačjim plesom

ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA

Uz njega je neraskidiva asocijacija i mačka Choupette, njegova ljubimica bez koje nije mogao zamisliti život. Lagerfeld je Choupette obožavao i promovirao je u najpoznatiju mačku na svijetu. Choupette odavno ima liniju odjeće i kozmetike sa svojim imenom, posvećeni su joj brojni tekstovi, pa čak i cijela lifestyle knjiga, a sam Karl Lagerfeld je svojedobno ustvrdio kako je i najbolje plaćena mačka na svijetu.

image

Anne Hathaway i Salma Hayek dočekale su Jareda Leta na ulazu

ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA

"Choupette je velika zvijezda. Najpoznatija je mačka na svijetu. Naravno da ne želim da ona radi. Ponude dolaze sa svih strana, a ja ne mogu samo govoriti ‘ne, ne, ne i ne‘", izjavio je slavni dizajner, koji je svojoj ljubimici oporučno ostavio dovoljno novca da do kraja svog života može uživati u luksuzu na kakav je navikla.

image

Doja Cat je oduševila u haljini žene mačke

ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA

Zbog toga je i na MET Gali bilo kreacija koje su bile direktno posvećene Lagerfeldovoj maci: kao gost iznenađenja u kostimu mačke na ulazno stepenište stigao je slavni američki glumac, producent i glazbenik Jared Leto, kojeg su ondje dočekale oduševljene kolegice Salma Hayek i Anne Hathaway.

image

Doja Cat je nokte pretvorila u - pandže

ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA

U haljini koja je jasno asocirala na kostim žene mačke briljirala je i američka glazbenica Doja Cat, čija je manikura nokte pretvorila u - pandže. Jared Leto se, dakako, uz malu pomoć vojske asistenata ubrzo presvukao u odijelo čiji je najatraktivniji detalj bio dugi plašt, no njegov je dolazak sasvim sigurno bio jedan od vrhunaca ovogodišnje modne svečanosti.

image

Jared Leto se presvukao uz malu pomoć vojske asistenata

JAMIE MCCARTHY GETTY IMAGES VIA AFP
image

Jared Leto u izdanju s dugim crnim plaštom

JAMIE MCCARTHY GETTY IMAGES VIA AFP
Linker
23. travanj 2024 22:22