FENOMENALAN USPJEH

Glavu gore! Hvala vam na svemu vatreni, vi ste naši heroji!

Hrvatska nogometna reprezentacija drugi put za redom se na svjetskom prvenstvu plasirala u polufinale, a u subotu se bori za - broncu.

"Čestitam Argentini na plasmanu u finale. Ne mogu ništa zamjeriti svojim dečkima. Nekad te sreća pomazi, nekad ti se vrati na drugi način. No, izgubili smo utakmicu i nemam što zamjeriti dečkima. Moramo se spremiti za utakmicu koja nas čeka. Da nam je ovo netko nudio uoči Svjetskog prvenstva, prihvatili bismo odmah. Idemo u borbu za treće mjesto", rekao je izbornik Zlatko Dalić u komentaru polufinalne utakmice protiv Argentine.

image

Luka Modrić i Mateo Kovačić

JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK

Iako su naši reprezentativci nakon poraza djelovali utučeno i razočarano, mjesta za tugu i suze - nema. Vatreni su u Dohi ostvarili sportsko čudo, a u subotu ih u Dohi očekuje posljednja utakmica na Svjetskom prvenstvu u Katru i borba za treće mjesto i brončanu medalju.

image

Ivan Perišić i Bruno Petković

AGU BLANCO/PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK

"Vrlo sam uzbuđen zbog svega. Finale je sve ono što smo htjeli. Naši navijači i obitelji su nas pratili kroz Svjetsko prvenstvo. Iskusili smo nešto posebno i nedostaje nam još jedna utakmica da ostvarimo svoje snove. Ljude smo tražili da vjeruju u nas i vratili smo im najbolje što smo znali. Ova momčad je luda i spremna na sve", rekao je nakon utakmice argentinski kapetan i najbolji igrač susreta Lionel Messi.

image

Luka Modrić nije mogao obuzdati emocije

DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK

"Naši reprezentativci postigli su sjajan rezultat. Napravili su čudo u Dohi, a na tri svjetska prvenstva od šest igrali smo polufinale. Svi bi se ponosili time. Treba dignuti glavu gore i igrati dalje za treće mjesto", zaključio je televizijski komentator i nogometni znalac Anton Samovojska nakon utakmice.

image

Zagrljaj utjehe: Luka Modrić i Dejan Lovren

KIERAN MCMANUS/SHUTTERSTOCK
Linker
20. travanj 2024 07:56