Nije dobro

Glazbena diva zbog misterioznog poremećaja odgodila koncert u Zagrebu

Kanadska pjevačica Celine Dion zbog sindroma ukočene osobe, od kojega boluju samo dvije osobe na svijetu, u zagrebačku Arenu stiže 16. ožujka 2024. godine

Od 2005. godine prema dostupnim podacima od iznimno rijetkog neurološkog poremaćaja, sindroma ukočene osobe, oboljele su svega dvije osobe, a upravo zbog njega je svoj zagrebački koncert, zakazan za 18. ožujka iduće godine odgodila kanadska diva Celine Dion.

Riječ je o poremećaju središnjeg živčanog sustava u kojem se razvija progresivni spasticitet i ukočenost mišića koja se u terapiji tretira intravenozno imunoglobulinom, kortikosteroidima i imunomodulatornim agensima.

Kanadskoj pjevačici u svakom slučaju na raspolaganju je najbolja liječnička skrb, ali je zbog bolesti ipak morala odgoditi europski dio svoje svjetske turneje “Courage”, a zagrebački nastup prebačen je na 16. ožujka 2024. godine.

image
MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

"Publika u Hrvatskoj s nestrpljenjem čeka da voljena glazbenica održi dugo očekivani koncert i da se ispuni njihov san o prvom koncertu ove glazbene ikone u Hrvatskoj. Celine Dion završila je prva 52 nastupa na turneji prije nego se pojavila pandemija i prije nego je pauzirala turneju u ožujku 2020. Od tada se ova sjajna glazbenica liječi i opravlja od teških i upornih grčeva mišića, takozvani “Sindrom ukočene osobe”, koji pogađa jednu od milijun osoba, a koji su je spriječili da održi ostatak turneje. Njen odličan medicinski tim nastavlja procjenjivati ​​i liječiti stanje", kaže Alen Ključe iz Starprodukcije, organizatora zagrebačkog koncerta.

image
MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

"Boli me što vam moram reći da neću biti spremna za nastavak svoje turneje po Europi u veljači", iskrena je Celine. “Nedostaje mi vidjeti sve vas... biti na pozornici... nastupati za vas. Uvijek dajem 100% na svojim nastupima, ali to vam u ovom trenutku ne mogu dati. Da bih mogla ponovno biti s vama, nemam drugog izbora nego da se koncentriram na svoje zdravlje, te se nadam da sam na putu prema oporavku. Iskreno se nadam da ću vas vrlo skoro i vidjeti”, izjavila je Celine Dion, koja europski dio svjetske turneje “Courage” tako započinje 6. ožujka 2024. u Pragu, a završava 22. travnja 2024. u Londonu.

Već kupljene ulaznice za zagrebački koncert vrijede i za novi datum, a povrat kupljenih ulaznica može se zatražiti od 8. prosinca 2022. do 8. siječnja 2023.

Linker
18. travanj 2024 14:31