EKSKLUZIVNO

Glumice iz nastavka ‘Seksa i grada‘ samo za Gloriju govore o starosti, seksualnosti, modi i smrti

Tako malo je bilo potrebno da manija ‘Seksa i grada‘ ponovno zavlada svijetom. Nakon što su 9. prosinca premijerno prikazane prve dvije epizode HBO-ovog showa ‘I tek tako...‘ svi pričaju o povratku prijateljica s Manhattana, ali i šokantnoj smrti jednog od glavnih likova, a samo za Gloriju detalje o seriji ispričale su glavne glumice predvođene s Kristin Davis i Cynthijom Nixon.

Gotovo osamnaest godina je prošlo od kada je "Seks i grad" otišao s malih ekrana. U međuvremenu su snimljena i dva filma o dogodovštinama Carrie Bradshaw i njezinih prijateljica s Manhattana. Ako je netko mislio da je loš odjek filmova ili dugačko razdoblje bez novih epizoda utjecalo da publika na njih zaboravi, grdno se prevario. U danima nakon što se na HBO GO pojavila "I tek tako...", nasljednica "Seksa i grada", svi govore o događajima iz serije - iznenadnoj smrti jednog od glavnih likova, koliko su se glavne junakinje promijenila, kakve su nove haljine...

Kako bi saznali više o "I tek tako...", Gloria je kao jedini hrvatski mediji dobila priliku razgovarati s glumicama iz serije. Putem zooma iz svojih domova su se javile Cynthia Nixon i Kristin Davis, glumice koje publika još iz "Seksa i grada" zna kao Mirandu i Charlotte, ali i novopridošle glumice Sara Ramirez, Nicole Ari Parker, Karen Pittman i Saria Choudhury, koje će publika tek zavoljeti.

"Još uvijek smo pod dojmom sjajnih reakcija. Sa snimanjem serije smo završili tek prije nekoliko dana, zapravo smo sa seta došli na crveni tepih", govori Cynthia Nixon, 55-godišnja rođena Newyorčanka, koja glumi od svoje devete godine i iza sebe ima brojne uloge, no milijunima gledatelja diljem svijeta ona je jednostavno - Miranda.

image

Cynthia Nixon u serijalu "I tek tako..."

CRAIG BLANKENHORN/HBO

Među djevojkama s Manhattana, unatoč svim svojim manama, Miranda je uvijek bila glas razuma. Uspješna odvjetnica, koja je u frenetičnim životima svojih prijateljica nudila određenu stabilnost. Ipak, kada je u pitanju povratak likovima koje je stvorila spisateljica Candace Bushnell ni Cynthia Nixon ne može sakriti uzbuđenje.

"Još uvijek se stalno štipam kako bih se uvjerila da je ovo stvarnost, a ne neki predivan san. Presretna sam što smo dobile priliku opet uhvatiti malo magije 'Seksa i grada'. Pogotovo jer ovaj put imamo više utjecaja u oblikovanju naših likova", kaže Nixon, koja ovaj put nije samo glavna glumica već i izvršna producentica serije.

"Kada se osvrnemo na originalnu seriju, postoje neki dijelovi koje smo htjele popraviti, a to smo ovaj put i učinili."

image

Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker i Kristin Davis poveznica su između "Seksa i grada" i "I tek tako..."

CRAIG BLANKENHORN/HBO

Dijelovi koje treba popraviti u odnosu na original zasigurno je bila nedovoljna zastupljenost likova drugačije boje kože i seksualne orijentacije. "Seks i grad" je u devedesetima bio revolucionaran po pitanju prikazivanja ženske seksualnosti, no godinama je bio kritiziran zbog manjka tamnoputih likova. Ujedno je zbog podzastupljenosti negodovala LGBTQ+ zajednica, vjerna publika serija.

U seriji "I tek tako...", koja sveukupno ima 10 epizoda, te su nepravilnosti ispravljene. Duh novog vremena donijele su nove glumice, pa tako Nicole Ari Parker tumači glamuroznu Lisu Todd Wexley, mamu iz škole s kojom se Charlotte sprijatelji, Karen Pittman je Mirandina profesorica s fakulteta dr. Nya Wallace, a Sara Ramirez zablista u prvim epizodama kao transrodni komičari Che Diaz, novi šefovi Carrie Bradshaw.

image

Sara Ranirez tumači nebinarnu komičarku Che Diaz

CRAIG BLANKENHORN/HBO

"Ovo je uloga stvarno posebna jer je u skladu s onim gdje sam i sama u životu. Danas sam i ja nebinarna osoba koja koristi zamjenicu oni. Također sam i netko tko se identificira kao biseksualna i queer osoba, ali i imam meksičke, irske i američke korijene, baš kao i Che", otkrila je Sara Ramirez, koju gledatelji već dobro znaju kao doktoricu Callie Torres u "Uvodu u anatomiju".

Ipak, koliko god joj je drago da Che donosi vidljivost nebinarnim osobama, Ramirez brzo ističe da je to jedinstveni lik.

"Che nisu ovdje kako bi predstavljali sve pripadnike LGBTQ+ zajednice. Ne postoji jedan način kako biti queer. Oni su ovdje kako bi inspirirali druge, ali predstavljaju samo sebe", kazala je za Gloriju Sara Ramirez.

Nicole Ari Parker, pak, predstavlja ipak tradicionalniju, ali u svijetu "Seksa i grada" također dosad zapostavljenu zajednicu tamnoputih žena. Njezin lik sprijateljuje se s Charlotte zahvaljujući djeci koja im idu u istu školu, no već je na prvi pogled netipična "školska mama". Od svih novih likova upravo ona donosi najveću modnu svježinu uvijek besprijekorno odjevena u fascinantne modne kreacije.

image

Nicole Ari Parker nova je glumica s najviše modnog stila

CRAIG BLANKENHORN/HBO

"Znam da gledatelji žele znati sve o modi jer sam i sama bila znatiželjna kako će sve to izgledati. Vjerujte mi, jednako je fantastično kako i zamišljate. Uz sva moja očekivanja, oduševila sam se kada sam stigla na prvo isprobavanje kostima. Pozvali su me u golemu garderobu, posjeli u udobnu fotelju i počeli iznositi prekrasne cipele, haljine, torbe... Sve to vrijeme stilisti su bili oko mene, pričali na telefon s nekim u Italiji govoreći kako im trebaju novi komadi. Kao da to nije dovoljno, iza mene je bio golemi regal s prekrasnim torbicama u različitim bojama. Nikada ne znate kada ćete promijeniti boju kostima, pa treba odmah uskladiti s torbicom", opisala je američka glumica svoje modno iskustvo na setu HBO-ove serije "I tek tako...".

Osim što se prisjećaju starih modnih vrhunaca, auto serije odlučili su pokazati i novi svijet u kojem sada 55-godišnje prijateljice žive. Već u prvoj epizodi brojne su reference na njihove godine i nove stilove, a na to je posebno ponosna Cynthia Nixon.

"Nema na televiziji puno serija u kojima su glavne junakinje žene u šestom desetljeću života. Po tome smo opet revolucionarni kao i prvi put kada se 'Seks i grad' pojavio, samo sada predvodimo novim putem", kazala je Nixon.

image

Karen Pittman i Cynthia Nixon, profesorica i studentica u seriji

CRAIG BLANKENHORN/HBO

Na tom putu važna karika će biti i Karen Pittman, koja tumači Mirandinu tamnoputu profesoricu na fakultetu, doktoricu Nyju Wallace. Jedna od najsmješnijih scena iz prvih epizoda svakako je Mirandin dolazak na prvo predavanje gdje se u nepoznatom okolišu propisno osramoti.

"Hrabra je Cynthijina odluka da dopusti da se tako šalimo s Mirandom. No, samo pokazuje koliko su autori spremni pokazati ranjivost svojih likova, što samo pomaže seriji", govori Pittman, odmah predstavljajući i svoj lik.

"Stvarno ćete zavoljeti Nyju. Izuzetno je zabavna, vrlo pametna i seksi. Prava je Newyorčanka. Izgleda baš kao što izgledaju žene iz Brooklyna i seriji donosi pravu dozu autentičnosti."

image

Karen Pittman tumači dr. Nyju Wallace

CRAIG BLANKENHORN/HBO

Uz brojne likove, obožavatelji serije moraju se oprostiti i od starih poznanika. Neke su "ubili" scenaristi, dok su drugi, poput Stanforda Blatcha, izgubili svoje mjesto na fiktivnom Manhattanu zbog smrti u stvarnom životu. Naime, glumac Willie Garson preminuo je tijekom snimanja ostavivši veliku rupu u srcu svojih kolegica.

image

Glumac Willie Garson, na fotografiji desno uz Saru Jessicu Parker i Marija Cantonea, preminuo je tijekom snimanja

CRAIG BLANKENHORN/HBO

"Teško je, stvarno teško, suočiti se s time da više nije s nama. Poznavala sam Willija još od devedesetih, doista smo bili bliski, pa je njegov odlazak bio golemi šok. Drago mi je bilo vidjeti njegovog sina Nathana na premijeri serije. Toliko je lijepih sjećanja navrlo. I moram prestati pričati o njemu, jer ću se odmah rasplakati, a ne želite da s vama pričam cijelo vrijeme suznih očiju", emotivno je reagirala Kristin Davis, glumica koju obožavatelji obožavaju kao Charlotte, na pitanje o preranom odlasku Willija Garsona.

"I tek tako..." ima sveukupno deset epizoda. Nakon prve dvije premijerno prikazane prošli tjedan, svaki četvrtak će u internetsku videoteku dolaziti nova epizoda, otkrivajući što se uzbudljivog događa u svijetu prijateljica s Manhattana.

image

Kristin Davis teška se srca oprostila od kolege

CRAIG BLANKENHORN/HBO

Ekskluzivni intervju s Cynthijom Nixon, glavnom glumicom iz "I tek tako...", pročitajte u novom broju magazina Gloria, koji na kioske dolazi u četvrtak, 16. prosinca.

Linker
16. travanj 2024 12:45