INES NOVKOVIC
Baby boom

Godina u znaku beba: Stigli su nam Alba, Una, Mondo, Greta...

Petar Grašo i Hana Huljić dočekali su prvo dijete, kćer Albu, a obitelj su, primjerice, proširili Franka Batelić i Vedran Ćorluka, dok su Ivan Perišić i supruga Josipa dočekali treće dijete, sina Luku.

Petar Grašo i Hana Huljić dočekali su prvo dijete, kćer Albu, a obitelj su, primjerice, proširili Franka Batelić i Vedran Ćorluka, dok su Ivan Perišić i supruga Josipa dočekali treće dijete, sina Luku.

BEBE DOMAĆIH PAROVA

Petar Grašo i Hana Huljić postali su roditelji u nedjelju, 17. srpnja 2022., kada je na svijet došla djevojčica Alba, prvo dijete para koji je svoju ljubav okrunio brakom u veljači ove godine. Za njihovu vezu doznalo se u listopadu prošle godine. Naklonost koju su osjećali, prerasla je u ljubav koju je rođenje curice, čije ime znači "bijelo" ili "svijetlo", još više produbilo.

"Trudim se biti što više sa svojom obitelji, ali kad nisam tu, tu je divna majka koja se brine i koja je prihvatila tu ulogu s najvećom radošću", rekao je Grašo.

image

U istoj godini Hana i Petar su se vjenčali i dobili djevojčicu Albu

TOM DUBRAVEC CROPIX

"Tu su bake, tu su dede. Tako da je generalno to jedno radosno okruženje, moj posao je takav da me možda malo više nema nego što bih htio, ali me ima sasvim dovoljno i to vrijeme koristim maksimalno koliko mogu kako bih uživao punim plućima", izjavio je.

Bivši reprezentativac Šime Vrsaljko i slovenska manekenka i influencerica Kaja Vidmar u travnju ove godine dobili su kćer Viktoriju. Nekadašnji igrač Atletico Madrida, koji se nakon odlaska iz tog kluba posvetio kćeri i partnerici, dugo je tajio tu vezu. Bio je, naime, oženjen Zadrankom Mateom, ljubavi iz srednjoškolskih dana s kojom je 2018. dobio sina Brunu. Javnost je tek u veljači ove godine, kad je njegova djevojka Kaja bila u visokoj trudnoći, doznala da su Matea i on pokrenuli razvod.

"On je moj vitez, o kojem sam toliko čitala u svim svojim omiljenim povijesnim romanima - najveća podrška, povod za svakodnevni smijeh i motivator u svakom pogledu", rekla je Kaja o svom partneru, no tada nije bila spremna otkriti o kome se radi.

Pjevačica Franka Batelić i Vedran Ćorluka, bivši reprezentativac i pomoćnik Zlatka Dalića u nogometnoj reprezentaciji koja je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Katru osvojila broncu, dobili su 4. studenog djevojčicu Gretu. Malena je drugo dijete bračnog para koji je u srpnju 2018. razmijenio burme, nakon šest godina veze. U siječnju 2020. rodio im se sin Viktor, a ove godine obitelj su upotpunili curicom.

"Postaneš odgovorniji, puno se više bojim stvari kojih se prije uopće nisam bojala", rekla je glazbenica o majčinstvu dok je još bila trudna s Gretom.

Kada je zagrebački komičar Mario Petreković objavio da mu se rodila druga kćer, nitko nije niti slutio kakva se zapravo drama događala u njegovoj obitelji tih dana. Djevojčica je bila životno ugrožena, no srećom sve je zbog pravovremene reakcije liječnika dobro završilo pa su danas Mario i njegova partnerica, stomatologinja Aleksandra Kramberger, presretni roditelji Une i Marle.

image

Obitelj Petreković postala je bogatija za još jednu djevojčicu

INES NOVKOVIC

Naš poznati komičar vijest o prinovi podijelio je s pratiteljima u objavi na Instagramu, a o svom teškom putu kroz drugu trudnoću progovorili su samo za magazin Gloria.

Legendarna hrvatska atletičarka Blanka Vlašić i belgijski novinar Ruben van Gucht, dobili su sina Monda na njezin 39. rođendan, 8. studenog ove godine. Kako njegov tata prati sport, prije nego što je otišao izvještavati o Svjetskom prvenstvu u Katru, sinu je kupio robicu s prepoznatljivim uzorkom kockica, stoga nema sumnje u to na čijoj će sportskoj strani biti maleni kad poraste.

Mondo je došao na svijet carskim rezom u splitskom KBC-u, a presretni roditelji, koji su javnost iznenadili vjenčanjem u svibnju ove godine jer su do tada tvrdili kako su samo prijatelji, objavili su na društvenim mrežama poruku: "Rođen na mamin rođendan, najbolji poklon na svijetu".

Brončani reprezentativac Ivan Perišić i njegova supruga Josipa u travnju su dobili treće dijete. Na svijet je došao maleni Luka, a starija djeca požrtvovnog napadača, devetogodišnji sin Leonardo i sedmogodišnja kćerkica Manuela, dobili su brata s kojim će, kad malo poraste, uživati u igri.

Samozatajni bračni par uspio je sačuvati slatku tajnu gotovo do Lukinog rođenja. Zajedno su još od srednje škole, a navodno su sjedili i u istoj klupi. Poslije građanskog vjenčanja 2012., prije dvije godine sklopili su i crkveni brak u mjestu Grohote na Šolti, gdje su za prijatelje i članove obitelji organizirali svadbeno slavlje.

Predsjednik Vlade, Andrej Plenković, u srijedu, 30. ožujka, dobio je treće dijete. Njegova supruga Ana Maslać Plenković rodila je u zagrebačkoj Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj sina Ivana.

"Večeras se u Petrovoj bolnici u Zagrebu rodio Ivan Plenković. Porod je prošao u najboljem redu, a ponosni roditelji Ana i Andrej, kao i Mila i Mario, presretni su zbog prinove u obitelji", izjavio je glasnogovornik Vlade, Marko Milić. Bračni par u braku je od prosinca 2014.

Brončani reprezentativac i nogometaš talijanske Atalante, Mario Pašalić i njegova supruga Marija, u veljači su, samo dan nakon praznika ljubavi, postali roditelji sina kojemu su dali ime Luka. Sretnu vijest podijelio je ponosni tata na društvenim mrežama.

Napisao je: "Luka Pašalić 15.02.2022." i dodao emotikon zahvalnosti i srce. Par se vjenčao prije tri godine u crkvi na Čiovu, a svadbeno slavlje priredili su na velikom jedrenjaku nasred mora. U vezi su od 2014., oboje su rođeni istog dana, 9. veljače, pa je to za njih uvijek veliko slavlje. Ove godine im je, samo šest dana iza njihovih rođendana, stigao preslatki Luka.

Bivša košarkašica Antonija Mišura-Sandrić u siječnju ove godine rodila je drugo dijete. Njezina kćer Tara koju je rodila početkom 2020. godine, dobila je brata Noela. Presretan je i tata, nekadašnji košarkaš Marko Sandrić za kojeg se jedna od naših najljepših sportašica udala 2015., nakon gotovo desetogodišnje veze.

"Kad se rodio bio je dug 51 centimetar, a težio je 3610 grama. Porod mi je bio lakši nego s Tarom jer je ona bila krupnija. Trajao je manje od dva sata, a Noela su mi prvi put na grudi naslonili malo prije podne. Zbog problema s povećanom razinom bilirubina, odnosno žuticom, u rodilištu je ostao desetak dana dulje", otkrila je tada mama.

I Emil Tedeschi mlađi, sin i imenjak predsjednika Uprave i većinskog vlasnika Atlantic grupe, postao je otac u 2022. Njegova osamnaest godina starija supruga Nika Perenčević na svijet je u ožujku donijela dječaka kojem su dali ime Emil. Jedna od najimućnijih Hrvatica iz prvog braka ima troje djece, dok je dvadesetšestogodišnjem poduzetniku dječačić prvo dijete. Par se vjenčao prije tri godine u luksuznom hotelu Bellevue na Malom Lošinju, a da su u vezi, doznalo se potkraj 2018.

Dvostrukom olimpijskom pobjedniku Valentu Sinkoviću i njegovoj supruzi Antonele osamnaest mjeseci nakon rođenja malog Karla, živote je uljepšao i sinčić Luka, rođen u studenom. Jedan od najvećih hrvatskih sportaša ikada ovaj put je bio prisutan na porodu.

"Kada se rađao Karlo, nisam mogao u rađaonicu zbog pandemije korone, no supruga Antonela htjela je da ovaj put budem prisutan i sada mi je jako drago", izjavio je Valent.

Bojan Bogdanović, hrvatski košarkaš i reprezentativac, početkom rujna postao je otac dječaka. Njegova partnerica, Dubrovčanka Zrinka Šahurić, donijela je na svijet malenog Luku u dubrovačkoj bolnici, a igrač NBA momčadi Utah Jazza, radosnu vijest doznao je uoči utakmice protiv Grčke kojom je započeo Eurobasket. Sa samozatajnom crnkom povezuje ga se od 2017. kada su viđeni dok su se šetali Stradunom.

Riječka književnica Ingrid Divković, bivša stručnjakinja za ljubav u showu "Brak na prvu", u kolovozu je postala mama. Kreativna edukatorica u vezi je s diplomiranim ekonomistom Darijom Sederom, a svojem dječaku dali su ime Val.

image

Ingrid Divković i Dario Seder sinčića su nazvali Val

JOSIP CEKADA CROPIX

"Utopit ću se od ljubavi u tebi, najdragocjeniji Valu našega života: 12. 8. 2022. na svijet je došao naš voljeni sin Val Seder. Jedino što od ove šarene palete emocija mogu napisati jest to - hvala ti, zahvaljujući tebi i mojoj ljubavi, tatici Dariju, imam sve", napisala je na Instagramu.

Milica Todorić, bivša manekenka i snaha poduzetnika Ivice Todorića, i njezin suprug Ivan Todorić, dočekali su njihovo treće dijete. Poslije kćeri Arije i sina Vida, na svijet je u srpnju stigla još jedna djevojčica. Sretnu vijest na Instagramu je otkrila Ivanova sestra Iva Todorić.

"Dobrodošla na svijet, malena. Šesti put teta", napisala je Iva uz fotografiju bebe koju drži za ruku. Par se upoznao 2009. dok su poslovno boravili u New Yorku, a vjenčali su se prije pet godina.

Hrvatska glumica Csilla Barath Bastaić i njen partner, voditelj Matko Antolović, postali su u lipnju roditelji djevojčice. Malena im je prvo dijete kojem su se neizmjerno radovali.

image

Glumica Csilla Barath Bastaić na svijet je donijela djevojčicu

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Dobro nam došla, Margit", napisala je sretna majka pored krupnog plana bebina lica s dudom u ustima. Glumica koju smo imali prilike gledati u seriji "Dnevnik velikog Perice", ranije je otkrila da se naveliko pripremala za dolazak svoje bebe. Iščitala je svu relevantnu literaturu, otkrivši da je oduvijek bila štreberica. Za Gloriju je tijekom trudnoće ispričala da joj do kasnih tridesetih majčinstvo nije bilo na listi prioriteta. Stoga se, zbog nemogućnosti prirodnog začeća, podvrgnula izvantjelesnoj oplodnji. Kako bi potaknula sve koji oklijevaju potražiti medicinsku pomoć ili se zbog straha od ponovnog neuspjeha boje ući u novi postupak, svojom pričom poručuje: "Ne odustajte, to nije sprint već maraton".

Dario Šarić, igrač NBA momčadi "Phoenix Suns", prvi put je postao otac. Sretnu vijest slučajnu je otkrio njegov trener: navijače je zanimalo zašto nije igrao u utakmici protiv "Sacramento Kingsa" koje su jedva pobijedili, a ovaj im je pojasnio da ga nije bilo u momčadi zbog "osobnih razloga".

image

NBA-ovac Dario Šarić i Karla Pušeljić dočekali su sinčića Niku

NIKOLINA VUKOVIć STIPANIčEV/CROPOX

Pokazalo se da se radi o prinovi, sinčiću Niki, kojeg je uoči te utakmice na svijet u listopadu donijela njegova partnerica Karla Pušeljić.

Sandi Pego, bivši sudionik showa "Ples sa zvijezdama" i hrvatski influencer s gotovo milijun pratitelja, postao je otac. Njegova supruga Cindy Šoštarić Hadžić rodila je u rujnu sina Iana teškog 3300 grama i dugog 51 centimetar. Maleni im je prvo dijete.

BEBE STRANIH ZVIJEZDA

Reality zvijezda i vrlo uspješna američka poduzetnica Kylie Jenner dobila je drugo dijete s partnerom, glazbenikom Travisom Scottom. Ovaj put je 2. veljače, dan poslije proslave četvrtog rođendana kćeri Stormi, na svijet došao sin Wolf.

image

Kylie Jenner i Travis Scott nakon kćeri Stormi Webster dobili su i sina

TOT/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Britanska glumica i manekenka Rosie Huntington Whiteley, životna partnerica holivudskog glumca Jasona Stathama, ponovno je postala mama. Poslije sina Jacka, sretnom paru u ožujku se rodila kćer Isabella.

image

Nakon sina Rosie Huntington-Whiteley i Jason Stathamdobili su kćer

LESE/SPOT/BAM/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Holivudska zvijezda Priyanka Chopra i američki glazbenik Nick Jonas postali su u siječnju roditelji. Njihovo prvo dijete, kćer Malti Marie, rodila je surogat majka. Zbog komplikacija na porodu te prijevremenog rođenja, beba je morala provesti stotinu dana na intenzivnom odjelu. Tek su je u svibnju smjeli odvesti kući.

Nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo i njegova partnerica Georgina Rodriguez, suočili su se i s neizmjernom srećom i strašnom tugom, zbog komplikacija prilikom rođenja njihovih blizanaca. Georgina je nosila blizance, sina i kćer, međutim tijekom poroda u travnju došlo je do komplikacija i dječak nije preživio. Kćeri su dali ime Bella Esmeralda: malena im je drugo zajedničko dijete, a zajedno podižu njegovog sina Ronalda Juniora te blizance Evu i Matea.

Pop diva i dizajnerica Rihanna u svibnju je rodila sina. Dječak joj je prvo dijete u vezi s američkim glazbenikom Rakimom Mayersom, odnosno ASAP Rockyjem.

Dobitnica Oscara Jennifer Lawrence postala je mama tri godine nakon udaje za njujorškog galeristu Cookea Maroneyja. U veljači su dobili sina kojem su dali ime Cy.

image

Jennifer Lawrence je postala mama u veljači ove godinea

FELIPE RAMALES/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Holivudski glumac Chris Pratt i njegova supruga Katherine Schwarzenegger (kćerka legendarnog Arnolda Schwarzeneggera) dobili su, poslije kćerkice Lyle Marije - još jednu djevojčicu. Malena se rodila u svibnju, a dali su joj ime Eloise Christina.

image

Chris Pratt i Katherine Schwarzenegger nakon sina Jacka dobili su djevojčicu Lylu

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Zvijezda "Igre prijestolja", Sophie Turner i njezin suprug, glazbenik Joe Jonas, u srpnju su ponovno postali roditelji. Poslije djevojčice Wille, na svijet je u srpnju došla još jedna djevojčica.

Izvršni direktor Tesle i SpaceX-a, Elon Musk i glazbenica Grimes, u tajnosti su drugi put postali roditelji. Poslije sina X Æ A-12 Muska, par je putem surogat majke dobio kćer Exa Dark Sideræl Musk. Njegova partnerica otkrila je to u ožujku ove godine, u razgovoru za Vanity Fair.

image

Elon Musk imao je opet plodonosnu godinu

THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

Teniska zvijezda Rafael Nadal i njegova supruga Maria Xisco Perello, prvi put su postali roditelji. Otkako su se vjenčali na Mallorci 2019., poslije 14 godina veze, nadali su se kako će postati roditelji. San im se ostvario u listopadu, kad je na svijet došao dječak koji je ime dobio po ocu, Rafael Nadal Perelló.

image

Bebica Rafaela Nadala i Xiscae Perello uskoro će imati tek dva mjeseca

OSCAR GONZALEZ/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Engleski glumci Tom Hiddleston i njegova zaručnica Zawe Ashton, u tajnosti su dobili svoje prvo dijete. Prinova je stigla na svijet u listopadu, a ponosni roditelji zasad ne otkrivaju spol ni ime.

image

Tom Hiddleston i Zawe Ashton trudnoću su uspjela sačuvati u tajnosti

MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Filmski redatelj Quentin Tarantino i njegova dvadeset godina mlađa supruga Daniella Pick, dobili su drugo dijete. Nakon sinčića Lea koji se rodio u veljači 2020., u obitelj je u srpnju stigla djevojčica.

image

Quentin Tarantino i Daniela Pick nakon curice dobili su dječaka

PROVVISIONATO MARCO/IPA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
Linker
26. travanj 2024 09:28