intervju

Goran Bogdan: ‘Ljubav me drži na životu‘

Glumac kojeg možemo gledati u Netflixovom filmu ‘Daleko‘, u ekskluzivnom razgovoru za Gloriju otkriva s kakvim se predrasudama susretao kad je iz Širokog Brijega došao na studij u Zagreb, zašto nerado govori o svojoj djevojci te koliko mu je važno mentalno zdravlje.

Jednog od najzaposlenijih hrvatskih glumaca Gorana Bogdana (42), čiji profesionalni uspon kao da ne staje, moglo bi se opisati kao predanog poslu, odgovornog i zanesenog. Trenutačno ga gledamo u filmu "Daleko" na Netflixu, a između projekata radi na zemlji u Istri, čita knjige, sluša glazbu i gleda filmove - jer je u njima, kako kaže, sazdano iskustvo svijeta prijeko potrebno za njegov glumački rad. Ovoga tjedna u naša kina dolazi crnohumorna drama "Da li ste videli ovu ženu?" mladih beogradskih filmaša Dušana Zorića i Matije Gluščevića gdje njegova kratka rola uvećava film, ali i glavnu ulogu koju tumači Ksenija Marinković. S Goranom smo razgovarali između njegovih putovanja na relaciji Zagreb - Beograd - Istra, a u intervjuu za novi broj magazina Gloria progovorio je o uspjesima, skidanju u filmu, ljubavi, dolasku u Zagreb iz rodnog Širokog Brijega, borbi s egom...

Jeste li očekivali uspjeh filma "Daleko" u kojem glumite? Jedan je od trenutačno najgledanijih kod nas...

- Ni blizu. Dok smo ga snimali, borili smo se da se uskladimo u ideji. Svatko ima svoju viziju romantične komedije. Htio sam samo da film ne bude površan, da mu damo sloj više. Izgleda da smo uspjeli u tome, vidim to po reakcijama iz cijelog svijeta. Bili smo jedan dan čak najgledaniji film na Netflixu u svijetu. Nitko od ekipe nije to očekivao. A najveća je pobjeda reakcije gledatelja odsvukuda, što znači da ima nešto univerzalno u sebi.

Dosta se pisalo o vašem skidanju u spomenutom filmu. Jeste li se osjećali objektificirani, nešto što su mnoge vaše kolegice mnogo puta osjetile?

- Ma nikako, ne osvrćem se više na to. Površnost je svuda u svakoj pori, čak je ovo i najbenignije. Čudi me retrogradnost smjera razvoja samog društva. Puritanizam je veći sad u eri svedostupnosti, nego, čini mi se, prije 30 godina. Nema to veze sa samim ogoljavanjem, više je to stvar sa strahom od istog i zbog toga se upire prstom u ovu doslovnu golotinju, koje, usput rečeno, u filmu nema, da bi se možda sakrila ova bitna golotinja koja se nalazi iza tog pokazujućeg prsta. Klikbejt, je li? Postavlja se pitanje tog "mamca", odnosno grizača tog mamca. Neka jede tko je gladan. Ja bih sebično birao za sebe ipak bolje obroke.

image

Otkrio je i zašto nerado govori o vezi s kolegicom Jovanom

NEBOJšA BABIć
U koje vrijednosti vjerujete?

- Ne znam, ne vjerujem u slijepo držanje bilo čega, vjerujem u mijenjanje i učenje te u otvorenost, u dobrotu radi sebe samoga. Nisam naivan nego želim tako vjerovati. Ne želim biti rob čvrstih stavova koji ne znam čemu služe osim da stvaraju iluziju da se nešto misli. Volim kad se sam iznenadim i razuvjerim. Ponizno osluškujem i učim. Znam da ću opet umrijeti glup, ali dok traje daj da što više naučim.

Što vam je u prijateljstvu osobito važno?

- Prijateljstvo je najveća nagrada. Što više možemo dobiti nego dobrog čovjeka pokraj sebe. Uspjesi ne znače ništa ako ih ne možemo s nekime dijeliti, a neuspjesi su lakši ako ih opet možemo s nekime podijeliti. Mislim da je voljeti najveći dar, nije potrebno da nas taj drugi voli sama, ljubav je dar i treba je upražnjavati.

Cijeli intervju s Goranom Bogdanom pronađite u novom broju magazina Gloria, a ne propustite ni Gloria Delicije s puno ideja za ukusna i maštovita jela.

image
PRODUKCIJA GLORIA

U novom broju magazina Gloria ne propustite i ove teme:

  • JENNA ORTEGA Zvijezda filmova strave
  • MAJA DROBNJAKOVIĆ Ples bez poklonjenih ocjena
  • S KRALJEVSKIH DVORA Nestašni aristokrati
  • NIKA IVANČIĆ I KATJA MATKOVIĆ Dvije Pauline P.
  • LJEPOTA Proljetna njega kose
  • MODA Trijumf blizanki Mary-Kate i Ashley Olsen
  • STIL ŽIVOTA Nikolina Ivezić: boemsko gnijezdo zagrebačke umjetnice
  • KUHINJA EDITE LUČIĆ JELIĆ Začin za svaki objed
  • PUTOVANJE: INDIJA Ivana Hrvat i Josip Hubzin Pepi u kolijevci joge
  • FELJTON: PARIS HILTON Sve nedaće i uspjesi bogate nasljednice
01 - Modified: 2023-03-16 10:09:44 - Feat.: 0 - Title: Judita Franković o brojnim novim ulogama i bračnom životu: ‘Uvijek sam voljela slobodu‘ 02 - Modified: 2023-03-01 18:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ekskluzivne fotografije u novoj Gloriji: Danijela Martinović ponovno ljubi
01 - Modified: 2023-03-16 10:09:44 - Feat.: 0 - Title: Judita Franković o brojnim novim ulogama i bračnom životu: ‘Uvijek sam voljela slobodu‘ 02 - Modified: 2023-03-01 18:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ekskluzivne fotografije u novoj Gloriji: Danijela Martinović ponovno ljubi
Linker
29. svibanj 2023 00:13