Šibenski viking

Goran Višnjić javio nam se sa seta hit serije: "Iznenadit će vas moja preobrazba, jedna stvar oko mog lika je nevjerojatna"

Naš najpoznatiji glumac s inozemnom karijerom prošli se tjedan priključio ekipi Netflixove hit sage koja se trenutno snima na lokacijama diljem Irske.

Otkako je Netflix objavio da se snima treća sezona jednog od njegovih najuspješnijih projekata "Vikinzi: Valhalla", ljubitelji tog serijala ne mogu dočekati nove epizode. Na iglicama su i hrvatski fanovi koje osobito zanima kako se u ulozi vikinga snašao naš Goran Višnjić, koji je svjetsku slavu stekao kao liječnik Luka Kovač u holivudskoj seriji "Hitna služba".

S rođenim Šibenčaninom pričali smo u pauzama snimanja, a za naš portal povjerio nam je brojne zanimljivosti.

"Ekipi sam se pridružio prošli tjedan, nakon što sam prvo odradio pripreme zbog kojih sam u nekoliko navrata boravio u Dublinu. Već sam odradio neke scene i više sam nego zadovoljan, kazao nam je Goran, koji je oduševljen produkcijom, kao i cijelom ekipom Vikinga Valhalle.

"Ne poznajem nikoga od kolega osim što sam ih vidio u prvoj sezoni serije i jako me veseli raditi s njima. Mladi, talentirani, profesionalni i vrlo uzbuđeni i sretni što se nalaze na ovakvom sjajnom projektu. Kao i ja", ističe naš glumac, koji u seriji tumači Erika Crvenog, oca jednog od glavnih vikinga Leifa Eriksssona.

image

U popularnom serijalu Goran igra oca jednog od glavnih vikinga.

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Kako smo doznali od Gorana, za njegov lik vladao je golemi interes, zbog čega je uspjeh našeg glumca još veći.

"Kao i na svakom projektu u Hollywoodu jako puno ljudi je bilo uključeno u proces castinga. Neki su htjeli ovoga, neki onoga, ali su se na kraju dogovorili da bih ja ipak bio najbolji za tu ulogu i tako mi je došla direktna ponuda od Netflixa", s pravom je ponosan Višnjić.

Prema onome što nam je rekao proslavljeni glumac, zbog nove uloge bitno je morao promijeniti imidž.

"Produkcija ne dozvoljava objavljivanje fotografija sa seta, no siguran sam da će se mnogi iznenaditi mojom preobrazbom. Imam novu frizuru i bradu, a tu je i atraktivna kostimografija...", kaže kroz smijeh Goran, koji nam je i potvrdio da je snimanje prilično fizički zahtjevno.

No, hrvatskom glumcu koji se svojedobno spominjao i kao jedan od kandidata za ulogu najpoznatijeg agenta James Bonda, to nije neki problem.

"U ovim godinama nema više fizičkog pripremanja za ulogu nego naprosto morate uvijek biti spremni. Ja već dugo redovito vježbam i trčim", dodaje Goran, koji će u rujnu proslaviti okrugli 50 rođendan.

Višnjić nam je i otkrio da će se serijal snimati do polovine kolovoza. Većina lokacija je u Irskoj, što mu odgovara jer od 2020. s obitelji živi u engleskom Cornwallu kamo se preselio nakon dvadeset godina provedenih u Los Angelesu.

" Snima se po cijeloj Irskoj, a lokacije su većinom divlja obala koja u seriji 'glumi' fjordove Grenlanda i Skandinavije. Studio se nalazi vrlo blizu Dublina", tumači Goran, koji nam je potvrdio nagađanja da se dio seta ovoga ljeta iz Irske nakratko seli u Hrvatsku.

"Jedan dio će se sigurno snimati kod nas. A najsmješnije je što mog karaktera nema u tim scenama tako da ne znam kad ću ovoga ljeta doći u Šibenik", rekao nam je Goran, kojega jedva čekamo vidjeti u ulozi vikinga.

Čitajte i: EKSKLUZIVNO GORAN VIŠNJIĆ ODLAZI IZ AMERIKE I S OBITELJI OKREĆE NOVU STRANICU U ŽIVOTU

Linker
19. travanj 2024 20:26