Levievi se konačno oglasili

Hoće li ga dostići ruka pravde? Tinder Swindler bi uskoro mogao završiti iza rešetaka

Čini se kako bi poznati prevarant Simon Hayut uskoro mogao odgovarati za svoje obmane nakon što je oštetio žene diljem svijeta za nekoliko milijuna dolara.

Prevarant Simon Hayut, koji je uspio šokirati ljude diljem svijeta nakon što je na Netflixu izašao dokumentarac o njegovim obmanama djevojaka koje je doveo do bankrota, još je uvijek na slobodi. Naime, čini se kako će središnja ličnost dokumentarnog filma Tinder Swindler uskoro početi plaćati za svoje postupke. S obzirom na to da se mnogim djevojkama putem Tindera predstavljao kao Simon Leviev, član milijunaške izraelske obitelji, Levievi su odlučili podnijeti tužbu protiv prevaranta.

Podsjećamo, početkom veljače na Netflixu je izašao dokumentarac koji progovara o prevarantu koji je promijenio svoje ime i lažno se predstavljao kao sin poznatog trgovca dijamantima putem Tindera. Kada bi se dovoljno zbližio sa žrtvama koje je upoznao putem aplikacije, Hayut bi počeo izmišljati kako su ga neprijatelji doveli u opasnost te tražiti novac koji bi koristio na luksuzan način života. Procjenjuje se da je tako uspio oštetiti žrtve diljem svijeta za deset milijuna dolara.

image

Čini se kako će središnja ličnost dokumentarnog filma Tinder Swindler uskoro početi plaćati za svoje postupke.

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Kći trgovca dijamantima, Chagit Leviev, za E! magazin je priznala da je obitelj uložila u tužbu vrijednu nekoliko milijuna dolara kako bi se prevarant suočio s pravdom i dobio kaznu kakvu zaslužuje.

"Simon Hayut je ukrao identitet naše obitelji i pokušao ocrniti naše ime kako bi izvukao novac od nevinih žrtava. On nema nikakve veze s obitelji Leviev niti s našom tvrtkom LLD Diamonds", kazala je Chagit.

Tužba je podnesena u Tel Avivu, a odnosi se na lažno predstavljanje i uživanje raznih povlastica na temelju korištenja njihovog imena kojemu je pokušao uništiti reputaciju, a spomenuto je i obmanjivanje žena koje se nekoliko godina bore s dugovima do kojih ih je prevarant doveo.

Čitajte i: Nova djevojka ‘Tinder Swindlera‘ prvi put govori o njemu nakon šokantnog dokumentarca

U tužbi je navedeno i nedozvoljeno korištenje fotografija članova njihove obitelji koje je Hayut fotošopirao kako bi prevario žrtve i javnost. Prevarant je u zatvoru proveo nekoliko mjeseci, ali je sada na slobodi, a predviđa se da ga očekuju brojne tužbe iako negira sve o čemu film progovara. Što se tiče posljednje optužbe, izjavio je kako Levievi samo pokušavaju steći publicitet s obzirom na uspjeh filma.

Hayut je trenutno u vezi s izraelskom manekenkom Kate Konlin, a ima i menadžericu, Ginu Rodriguez s kojom priprema reality show o upoznavanju djevojaka, a nada se bogatoj televizijskoj karijeri.

Linker
15. travanj 2024 08:54