Mandatory Credit: Photo by Borja Benito Hojas/Shutterstock (10161563n)
Stana Katic
‘Absentia‘ film photocall, Madrid, Spain - 20 Mar 2019

 BORJA BENITO HOJAS/SHUTTERSTOCK
SLAVNA GOŠĆA

Holivudska glumica u potrazi za korijenima stigla u Zadar: "Prelijepa je i pristupačna"

Kanadska glumica hrvatskog podrijetla Stana Katić, koju mnogi pamte iz popularnog serijala "Castle" posjetila je čitaonicu Državnog arhiva u Zadru.

Državni arhiv u Zadru često posjećuju uvaženi i poznati korisnici iz svijeta kulture i znanosti, ali prvi put je u njihovoj čitaonici sjedila i radila holivudska zvijezda. Proslavila ju je uloga detektivke Kate Beckett u seriji “Castle”, ali je osim nje 53-godišnja glumica i producentica Stana Katić ostvarila zapažene uloge i u serijalima kao što su “Hitna služba”, “CSI Miami”, “Odsutnost”, te filmovima kao što je "Zrno utjehe", akcijskom spektaklu o Jamesu Bondu, tajnom agentu 007, u kojem je dobila ulogu Corrine Veneau.

"Prelijepa, jednostavna i pristupačna, na savršenom hrvatskom jeziku uljepšala nam je dan i obećala da će ponovo doći", napisali su u objavi administratori Facebook stranice Državnog arhiva u Zadru, koji su objavili fotografije na kojima Stana Katić pretražuje njihov arhiv.

image

Stana Katić u Državnom arhivu u Zadru

FACEBOOK

Kanadska glumica hrvatskih korijena rođena je 26. travnja 1978. u kanadskom Hamiltonu, a lani je postala majka u braku s australskim poslovnim konzultantom Krisom Brkljačom s kojim se vjenčala 2015.

Jedna od najtajnovitijih holivudskih glumica do danas nije objavila spol, niti ime djeteta, a da je postala majka časopisu US Magazine potvrdio je njezin agent za odnose s javnošću lanjskog lipnja."Ove zime Stana i Kris su dobili dijete i uživaju u obiteljskom životu", izjavio je.

image

Sa suprugom Krisom Brkljačom u Monte Carlu

OLIVIER HUITEL/POOL FTV/CRYSTAL PICTURES/CRYSTAL PICTURES/PROFIMEDIA

Zbog uloge majke Stana Katić je uzela pauzu od glume i karijeru stavila na čekanje, a da se povlači sa scene objavila je na svom profilu na Instagramu. "Imam vijest, narode. Bilo je zabavno, ali uzimam predah. Dakle, za sada adieu! Vidimo se negdje nekad", napisala je u listopadu 2021. U njezinoj filmografiji nema najava novih uloga, a ove je godine posudila glas princezi Diani u animiranom akcijskom spektaklu "Justice League: Warworld".

image

Stana Katić u New Yorku 2019.

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK
Linker
10. travanj 2024 15:59