KAKAV LIK

Holivudska zvijezda na rubu: ‘Nema načina da sina natjeram da gleda moje filmove‘

Američkog glumca Adama Drivera obožavaju Lady Gaga i Martin Scorsese, ali ne i vlastiti sin iz braka s kolegicom Joanne Tucker.

Njegova holivudska filmografija jedna je od najosebujnijih, njegovo lice jedno od najprepoznatljivijih na velikim platnu, među njegove najveće fanove ubrajaju se Lady Gaga i Martin Scorsese, jedan od najznačajnijih filmaša u povijesti sedme umjetnosti... No, nitko nije prorok u svom selu, pa tako niti 39-godišnji američki glumac Adam Driver, kojem nikako ne uspijeva dovoljno zainteresirati svog sedmogodišnjeg sina da pogleda bar jedan film u kojem je glumio. A strategija prisile mu je itekako dobro poznata jer je prije karijere u showbiznisu odradio dvije godine u američkim marincima. U vojsku se prijavio potaknut napadom na svoju zemlju 11. rujna 2001., a časno je otpušten zbog teškog loma prsne kosti, ozljede koju je zadobio pri padu s bicikla.

image

Jared Leto, Adam Driver i Lady Gaga zajedno su nastupili u filmu ‘House of Gucci‘

ANDREW H. WALKER/SHUTTERSTOCK

Premda svoj privatni život ne izlaže javnosti i medijima nije tajna da će ove godine desetu godišnjicu braka proslaviti s novim članom obitelji, jer će njegova supruga Joanne Tucker, također glumica, početkom ljeta roditi njihovo drugo dijete. Upoznali su se za vrijeme studija na prestižnom privatnom dramskom konzervatoriju Juilliard u New Yorku, a 2016. postali su roditelji dječaka čije ime dosad nisu otkrili.

image

Adam Driver u Veneciji na svjetskoj premijeri filma ‘White Noise‘

EARL GIBSON III/SHUTTERSTOCK

"Čuvanje tajne o njegovom rođenju nalikovalo je specijalnoj vojnoj operaciji, jer Joanne i ja nismo uopće željeli da se zna da smo postali roditelji. I uspjeli smo u naizgled nemogućoj misiji, naša tajna razotkrivena je tek nakon dvije i pol godine", ispričao je Driver u razgovoru za magazin The New Yorker. A povodom početka kinodistribucije znanstvenofantastičnog spektakla "65" u kojem mu je pripala uloga komandanta svemirske letjelice koja nakon udesa slijeće na Zemlju u pretpovijesno doba kad su na njoj vladali dinosauri, za časopis People opisao je kako je njegov sedmogodišnji sin odbio ići na premijeru, pa je umjesto njega u kino poveo njegove vršnjake iz ulaza.

image

Supružnici Adam Driver i Joanne Tucker na dodjeli Oscara 2020.

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

"Apsolutno je zaluđen dinosaurima, poznaje sve vrste, njihovu veličinu, način prehrane, životni vijek... Da ne nabrajam dalje. No, jednostavno nije bilo načina da ga nagovorim da odemo skupa u kino. Prvo se diplomatski branio riječima da nema vremena, da ga to baš i ne zanima, a kad sam nastavio inzistirati na kraju mi je jasno i glasno da - mrzi filmove. Hej, možete li zamisliti taj paradoks, on mrzi filmove, a roditelji su mu glumci", ispričao je Adam Driver.

image

Adam Driver i Joanne Tucker na dodjeli Emmyja 2015.

PICTURE PERFECT/SHUTTERSTOCK
Linker
12. travanj 2024 21:43