SHOW NA ČEKANJU

Holivudska zvijezda nepromišljenom odlukom navukla bijes: "Nisam namjerno povrijedila..."

Američka glumica Drew Barrymore stavila je četvrtu sezonu svog nagrađivanog televizijskog talk showa na čekanje.

Jedna od najvećih holivudskih zvijezda s početka dvijetisućitih svoju je popularnost, lik i djelo odlučila unovčiti u televizijskom talk showu, koji je ovih dana proslavio treću godišnjicu od početka emitiranja. Prva epizoda "The Drew Barrymore Showa" emitirana je 14. rujna, a u proteklih 587 emisija 48-godišnja glumica u njemu je ugostila niz svojih kolega i prijatelja poput Jessice Albe, Whoopi Goldberg, Jimmyja Fallona, Andyja Cohena, Gayle King, Seana Evansa... i mnogih drugih.

S njima je razgovarala o brojnim temama - od najboljih sredstava za uklanjanje mrlja s odjeće, pronalasku majstora za pomoć u kući, kuhanja i preuređenja kuhinje do ljubavnih odnosa, majčinstva, seksualnog života u zrelim godinama... o kojima je progovarala iz vlastitog iskustva.

image

U svom showu ugostila je i Brooke Shields

THE DREW BARRYMORE SHOW/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Televizijski gledatelji njezin su show opisali kao "emocionalni rollercoaster" i očigledno im se dopada - osobito ženama u dobi od 25 do 54 godina starosti. Njezin rad prepoznala je i struka, pa je Drew Barrymore ove godina proglašena najboljom voditeljicom na dodjeli MTV-jevih nagrada. A ionako visoka gledanost stalno raste iz sezone u sezonu, pa je "The Drew Barrymore Show" treću godinu emitiranja završio na četvrtom mjestu najpopularnijih talk showova, i ove je jeseni trebala krenuti njegova četvrta sezona.

U tome ne bi bilo ničeg spornog, da holivudski sindikat scenarista, čiju su odluku podržali i članovi glumačkog sindikata, nisu u štrajku te zahtijevaju bolje uvjete rada, veće honorare i plaće, te bolju zaštitu autorskih prava u kontekstu sve veće interferencije umjetne inteligencije u njihovom dijelu posla...

Kako štrajk traje već mjesecima, a dogovora s holivudskim studijima i producentskim kućama još nema na vidiku, Hollywood je praktički na aparatima, a većina glumaca odlučila je bojkotirati čak i svečane premijere svojih već snimljenih filmova na najvećim svjetskim festivalima poput onih u talijanskoj Veneciji i kanadskom Torontu, čiji su crveni tepisi ove godine bili neusporedivo mršaviji nego lanjskih godina.

No, Drew Barrymore odlučila je ignorirati situaciju i poručila je kako će nastaviti snimati nove epizode svoje emisije, čija je glavna zvijezda, ali i koproducentica, pa se očigledno uspjela sama sa sobom dogovoriti i izboriti za uvjete koji su njoj - prihvatljivi. Ali je time zabila nož u leđa svojim kolegama koji štrajkaju za veća prava i bolje uvjete rada, o čemu očigledno nije na vrijeme razmislila. Sve dok se njezino ime nije našlo na crnoj listi, zbog čega je na kraju donijela odluku da stopira emitiranje dok štrajk ne bude okončan.

image

Drew Barrymore i Jennifer Aniston na dodjeli nagrada Mark Twain Prize u Washingtonu

OLIVER CONTRERAS/AFP/PROFIMEDIA

"Saslušala sam sve strane i donijela odluku da premijeru četvrte sezone svog showa odgodim dok štrajk ne završi. Ne postoje primjerene riječi da izrazim žaljenje i isprike onima koje sam bez namjere povrijedila i njima se duboko ispričavam. Iskreno se nadam da će se uskoro pronaći rješenje da naša industrija ponovno počne normalno funkcionirati", napisala je Drew Barrymore, a njezinu odluku podržala je i TV mreža CBS, čiji je glanogovornik izjavio kako je odluka o pauziranju prrojekta bila teška i kompleksna.

Linker
19. rujan 2023 07:20