Problematičan glumac

Holivudski superheroj priznaje krivnju: Umjesto 26 godina zatvora dobit će jednu, i to uvjetno?

Američki glumac Ezra Miller će zbog priznanja krivice za povredu tuđeg vlasništva i dobrovoljnog odlaska na liječenje dobiti samo uvjetnu zatvorsku kaznu.

Filmsku karijeru mu je obilježila uloga superheroja The Flasha, a dok čeka svjetsku premijeru prvog akcijskog spektakla "The Flash", koji je u potpunosti posvećen njegovom liku (u kinima se očekuje početkom ljeta ove godine), američki glumac Ezra Miller namjerava raščistiti barem dio zbrke i kaosa koji je isproducirao proteklih godina u svom privatnom životu.

Tako je ovih dana objavljeno da će se glumac izjasniti krivim zbog povrede prava privatnosti tuđeg vlasništva na ročištu koje je tim povodom sazvano na sudu u Vermontu. Riječ je o skandalu iz svibnja lanjske godine kad je Miller optužen za provalu i krađu alkohola iz susjedove kuće, u vrijeme dok njezini vlasnici u njoj nisu boravili, a na kraju se proces sveo na optužbu za povredu tuđeg vlasništva.

image

Na njujorškoj MET Gali 2019.

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Zvuči bezazleno, ali nije, jer po zakonu te američke savezne države maksimalna kazna za spomenuti zločin može biti 26 godina iza rešetaka, ali se glumčev odvjetnički tim prema insajderskim informacijama uspio nagoditi. Pa će Ezra Miller za svoj nerazumni postupak na kraju dobiti tri mjeseca zatvora, koji će mu se preinačiti u godinu dana uvjetne zatvorske kazne i novčanu kaznu u visini petsto dolara.

image

Ezra Miller i Salma Hayek na Pariškom tjednu visoke mode

ZABULON LAURENT/ABACA/SHUTTERSTOCK

U prijevodu, zbog toga neće završiti u zatvoru, ako u roku dana ne počini novo kazneno djelo. Dobrovoljni odlazak na liječenje kako bi se suočio s vlastitim demonima i kompleksnim mentalnim problemima, kako ih je sam nazvao, priznati su mu kao olakotna okolnost.

image

Na izložbi Burberryja i Anne Imhof ‘Natures Mortes‘ u Parizu 2021.

BERZANE NASSER/ABACA/SHUTTERSTOCK

"Budući da sam prošao razdoblje intenzivne krize, sada razumijem da patim od složenih mentalnih problema i započeo sam kontinuirano liječenje. Želim se ispričati svima koje sam uznemirio svojim ponašanjem, a predan sam liječenju i radu na sebi kako bih se vratio u zdravu, sigurnu i produktivnu fazu svog života", izjavio je glumac, čiji se problemi s problematičnim ponašanjem, kršenjem javnog reda i mira, te fizičkim napadima teško mogu i pobrojati.

image

Ezra Miller i Zoe Kravitz na Tribeca Film Festivalu u New Yorku 2010.

HENRY LAMB/PHOTOWIRE/BEI/SHUTTERSTOCK
Linker
24. travanj 2024 00:31