MArtina Kojić Reiter

 PRIVATNI ALBUM
EKSKLUZIVNE FOTKE

Hrvatica na najglamuroznijem balu na svijetu: ‘Dobiti ulaznicu ravno je lutriji‘

Menadžerica u modnoj industriji, čija organizacija pomaže ukrajinskim majkama i djeci izbjeglicama, na bečki Operni bal stigla je u visokoj trudnoći u večernjoj haljini Elieja Saaba.

Menadžerica u modnoj industriji, čija organizacija pomaže ukrajinskim majkama i djeci izbjeglicama, na bečki Operni bal stigla je u visokoj trudnoći u večernjoj haljini Elieja Saaba.

"Bečki Operni bal je najglamurozniji na svijetu, doći do karata za njega uvijek je lutrija, a posebno ove godine jer je održan prvi put nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa", kaže Dubrovčanka Martina Kojić Reiter, menadžerica u modnoj industriji, čija organizacija Mademoiselle Martina pomaže ukrajinskim majkama i djeci izbjeglicama da pronađu siguran smještaj, ponajprije u Austriji i Njemačkoj.

image

Bila je jedina trudnica na plesnom podiju

PRIVATNI ALBUM

"Poslali smo zahtjev organizatorima i nitko nije bio sretniji od nas kad smo dobili obavijest da smo dobili karte, koje su se ove godine prodavale po cijeni od 350 do 25000 eura za svečanu ložu u kojoj se može smjestiti osam osoba. Toga dana u Beč je doputovalo 5150 gostiju iz cijelog svijeta, a mom suprugu Martinu Reiteru, ponosnom Austrijancu, bila je velika želja da mi priušti uživanje u ovom čarobnom događaju, baš kao i našim prijateljima", nastavlja Martina, koja sa suprugom, suosnivačem najpoznatije svjetske platforme za iznajmljivanje kuća i stanova Airbnb, čeka drugo dijete.

image

Na bal svih balova pozvali su svoje prijatelje

PRIVATNI ALBUM

"Vjerujem da mnogi misle kako je ovakav događaj pretenciozan i apsolutno nebitan u moru brutalnih svjetskih doganja kao što su rat u Ukrajini, potres u Turskoj i Siriji, inflacija i globalna napetost zbog krize demokracije… I ja sam o tome kritički razmišljala i razgovarala s prijateljima, UN-ovim diplomatima, arhitektom i njegovom suprugom, glumicom iz omiljene njemačke televizijske serije koje smo suprug i ja pozvali da nam se pridruže na balu. Ali to samo po sebi ne znači da zatvaramo oči i ignoriramo surovu stvarnost, dapače bal je ove godine održan u duhu i osjećanju ujedinjenosti, humanitarnosti, ljubavi te poštovanja različitosti i života", govori Dubrovčanka koja je završila prestižnu dizajnersku školu Parsons u Parizu i New Yorku.

image

Bečki Opernball otvara ples debitanata

PRIVATNI ALBUM

Otkrila nam je i da je glavnu gošću bala, holivudsku glumicu i dvostruku oskarovku Jane Fondu upoznala za ručkom u hotelu Sacher. Priča nam da se glumačka diva raznježila kad je za susjednim stolom primijetila trudnicu koja priča hrvatski s konobarom i grohotom se smije u inače jako tihom restoranu, a vidjele su se i na balu, gdje je Fonda uživala u društvu svojih prijateljica.

"Volim je i poštujem jer je napravila mnogo za emancipaciju žena i ženskih prava te pritom ostala dosljedno svoja. Među uzvanicima je bilo mnogo političara i diplomata, poduzetnika, industrijalaca, ljudi iz svijeta mode i šoubiznisa...", nastavlja Martina koja je na balu svih balova zablistala u smaragdno zelenoj haljini Elieja Saaba, jednoj od rijetkih koju zbog kaftan kroja mogu nositi žene u visokoj trudnoći.

image

Martina je zablistala u haljini Elieja Saaba

PRIVATNI ALBUM

"Na Opernom balu traži se white tie dress code, što znači da muškarci odijevaju smokinge s bijelim leptir mašnama i bijelim cvijetom u zapučku, a žene svečane toalete. Nikada nisam vidjela više dijamanata, tijara i drugog dragocjenog nakita na jednom mjestu, a koliko sam primijetila bila sam jedina trudnica u dvorani, što je mnogima bilo simpatično pa su mi prilazili i čestitali na tome što sam tri sata izdržala na plesnom podiju u štiklama s bebom u trbuhu", govori Martina.

image

Martinin smaragdni prsten u skladu s bojom haljine

PRIVATNI ALBUM

Operni bal tradicionalno otvaraju umjetnički program članova bečke Opere te nastup mladih debitantica i debitanata koji mjesecima uvježbavaju koreografiju, među njima je ove godine bilo i LGBTQ+ osoba te mladića i djevojaka s posebnim potrebama, koji su blistali od sreće što su bili dio ovog događaja.

image

Martinu je oduševila raznolika gastronomska ponuda

PRIVATNI ALBUM

"Nakon toga se plesni podij otvara za sve. Do ponoći se plešu isključivo valceri, a nakon toga i drugi plesovi. Zanimljivo je i istraživati gastronomsku ponudu, jer svaki kutak zgrade, na svakom katu, uključujući i dvije podrumske razine nudi specijalnu glazbenu i gastronomsku tematiku. A do pet sati ujutro imate dovoljno vremena da se iz New Yorka katapultirate u štajersko selo, u Veneciju, dvorac Belvedere iz vremena princeze Sissi, pa u diskoteku sedamdesetih... Pravi Disneyland za odrasle", zaključuje Martina Kojić Reiter.

image

Supružnici žive na relaciji između Beča, Londona, Pariza i Berlina

PRIVATNI ALBUM
image

Supružnici su se zabavljali do ranih jutarnjih sati

PRIVATNI ALBUM
image

Opernom balu pristustvuje više od pet tisuća gostiju iz cijelog svijeta

PRIVATNI ALBUM
image

Martina Kojić Reiter je rođena Dubrovčanka

PRIVATNI ALBUM

image

Defile debitanata

PRIVATNI ALBUM
image

Martinina organizacija aktivno pomaže ukrajinskim majkama i djeci

PRIVATNI ALBUM
Linker
26. travanj 2024 13:17