PUT DO USPJEHA

Influencerica Paula Sikirić otkrila nam je kako se riješila straha od društvenih mreža

Zagrepčanku Paulu na Instagramu prati više od 95 tisuća ljudi, a s nama je podijelila svoje poslovne, stilske i beauty tajne.

Zagrepčanka Paula Sikirić se u influencerskim vodama našla posve slučajno. Fizioterapeutkinja po struci prije šest je godina otvorila profil na društvenoj mreži koji je nekoliko puta ugasila pa ponovno otvorila jer joj je Instagram - izazivao nervozu. Kaže da joj taj osjećaj izaziva i danas, kad njen profil Paula Šik Sik prati više od 95 tisuća ljudi. O tolikom broju pratitelja nije ni sanjala; dapače, mislila je da će biti iznimno zadovoljna prikupi li ih ikad njih tisuću.

Koji je vaš prvi uspjeh na Instagramu?

Kad je fotografija mene koju sam objavila dobila više od tisuću lajkova. Tada nisam imala ni tisuću pratitelja, a fotografija je baš odlično prošla kod publike. To mi je dalo motiv da objavljujem još i još.

image

Svoj stil opisuje kao hrabar i zaigran

VEDRAN PETEH CROPIX

Koji je vaš sadržaj pratiteljima najzanimljiviji?

Moj privatni život i spontani sadržaj. Tako sam se i probila, glupirala sam se, bez cenzure, bez filtera i dijelila svoj svakodnevni život s kojim su se mnogi mogli poistovjetiti.

Po čemu ste, po vašem mišljenju, specifični u odnosu na druge influencere?

Mislim da sam sama po sebi specifična, zapravo znam da jesam. Osim karakterno, definitivno se ističem i u modnom izričaju jer spajam nespojivo, kombiniram boje i mislim da sam jedna od rijetkih na našoj influencerskoj sceni koja to može.

Što smatrate svojim najvećim uspjehom?

To što sam razbibrigu i zabavu pretvorila u posao. Obožavam ovo što radim! Kako ono kažu, radi ono što voliš pa nećeš raditi niti dana?

Koliko se promijenila influencerska scena od vaših početaka do danas?

Puno, jako puno s obzirom na to da tada nije ni postojala. Danas sadržaj iziskuje cijelu pripremu, produkciju, ljudi koji se time bave su ozbiljno u poslu. Tada je to bila razonoda.

image

Najvećim uspjehom smatra to što je zabavu pretvorila u posao

VEDRAN PETEH CROPIX

Gdje se vidite u budućnosti?

Jao! Pokušavam sama sebi odgovoriti na ovo pitanje, moj san je moda. Nadam se da ću ga moći slijediti.

Majka ste 15-mjesečne Arte Lie. Kako usklađujete privatne i poslovne obaveze?

Jako je izazovno i zahtjevno. Ne oslanjamo se ni na koga, tako da su sve obaveze i zadaci na meni i zaručniku. Imamo još i dva psa pa obaveza ne nedostaje. Moram priznati da je izazovnije nego što sam mogla pretpostaviti. Jako volim raditi i želim da sadržaj koji stvaram bude na zavidnom nivou, ali uz bebu je to jednostavno nemoguće. Nađeš nešto čime se zadovoljiš i to plasiraš. Ako joj se želim posvetiti, ne mogu se posvetiti poslu kao prije, i to je normalno. Samo što se često nađem u situaciji u kojoj sam rastrgana između posla, obaveza u kući, obaveza prema Arti i dečkima (psima), o privatnom životu ni ne razmišljam, i budem nezadovoljna jer se ne mogu posvetiti svemu sto posto.

Kako biste opisali svoj odjevni stil?

Ovisno o danu (uh), ali definitivno razigran i hrabar.

Što vam je u odijevanju najvažnije?

Udobnost! Paula iz mladih dana se trese na ovu izjavu, jer je moje odijevanje tada bilo sve osim udobno. Danas je udobnost primarna, kao i što više prirodnih materijala.

Koji su vam najomiljeniji komadi odjeće?

Nisam sigurna imam li ih. Možda sakoi? Bubnula sam najvjerojatnije.

image

Paula se kod šminkanja drži one ‘manje je više‘

VEDRAN PETEH CROPIX

Što su ključni komadi u vašem zimskom stilu?

Dobar kaput i atraktivni modni dodaci kao što su šalovi, kape i cipele, jer to se nekako najviše vidi kad izađemo. Volim se poigrati dodacima.

Koji su ključni komadi vašeg dnevnog stila?

Budući da sam trenutačno većinu vremena doma (Arta je stalno bolesna, krenula je u vrtić pa gradi imunitet), onda su to trenirke (ha ha).

Što su vam ključni komadi večernjeg stila?

Ovisi o prilici, ali volim pokazati malo kože, tako da uvijek idem ili s otvorenim ramenima, rukama, dekolteom u kombinaciji s dugačkim hlačama ili dugom suknjom, ili pak obrnuto. I obavezno - puno nakita.

Gdje kupujete?

Svuda po malo. Volim H&M premium i limitirane kolekcije, kupujem i u internetskoj trgovini About You i Mango koji zna imati kul komade dostupne samo online. Uglavnom volim kopati i tražiti stvari koje su barem malo drugačije od prosjeka. Također volim i vintage odjeću pa potražim i takve komade kad ulovim vremena. Naravno, i hrvatski dizajneri imaju odlične kreacije.

Koliko često shoppingirate?

Rekla bih - konstantno. Uvijek nešto gledam, tražim, kopam, scrollam pa tako i kupujem.

Gdje kupujete kćerkici?

Također posvuda, obožavam brend Mini Rodini, ali i H&M ima super stvarčica (online uglavnom), Next...

Što vam je važno prilikom toga?

Kada kupujem Arti, gledam isključivo sirovinski sastav jer moraju biti prirodni materijali. Kada kupujem sebi, također gledam sastav, ali mogu sama sebi oprostiti izlet u neki umjetni materijal.

Koliko ste spremni izdvojiti za modni ili kozmetički proizvod?

Rekla bih da sam racionalna, iako ako nešto baš jako želim, izdvojit ću. No, često mi bude žao potrošiti veliku svotu pa odustanem. Ako želim neki komad koji je skup, često se uvjeravam da postoje pristupačnije opcije i da "ne vrijedi te pare". Premda se najčešće osjeti bitna razlika u originalnom proizvodu (bez obzira o čemu je riječ) i u proizvodima koji ga pokušavaju imitirati.

Koji su vam najomiljeniji domaći, odnosno inozemni brendovi?

Jako volim modni dvojac Les Émaux, Unaesthetik, Lokomotiva by Lana P., Gossip Fashion, Igor Djuga, Klisab... Volim zaviriti kod susjeda pa bih tamo istaknula Mykash, Dulsineja…

Što mislite o današnjoj modnoj industriji?

Modna industrija je najveći zagađivač na planetu, jako je brza i skoro pa nemoguća za pratiti, ali mislim da se svi polako okreću prema održivosti, kapsulnim kolekcijama, manjem broju predstavljenih komada... Držim fige da ostanemo na tom putu.

image

U budućnosti se nada poslu u modnoj industriji

VEDRAN PETEH CROPIX

Koji su vam rituali u njezi kože tijela i lica?

Grozna sam s ritualima i rutinama, a također volim stalno isprobavati nove stvari. Jedino što je konstantno kod mene su uređaji Foreo. Trenutačno sam oduševljena kozmetikom SkinBetter Science (ima ih Poliklinika Estera), a oduševio ne i Augustinus Bader.

Koji su vam proizvodi ključni?

Više od samih proizvoda ključna mi je profesionalna briga o koži - tu se uvijek oslanjam na stručni tim iz Poliklinike Estera. Njima se prepuštam i njih slušam!

Što se uvijek može naći u vašoj kozmetičkoj torbici?

Uglavnom sjajilo za usne i olovka za usne. To je jedino što uvijek nosim sa sobom kako bih mogla popraviti u slučaju da navedeno "pojedem sa usana".

Kakav make-up volite?

Zapravo se rijetko šminkam, puno više pažnje posvećujem njezi kože. Kada se šminkam, nikad ne koristim pudere, samo korektor, rumenilo, olovku za obrve i malo maskare. Držim se teze "manje je više", iako u mojem stilu odijevanja vrijedi "više je više".

Vaš savjet čitateljicama za trendovski look u pet minuta?

Accessories, accessories, accessories. Kad ne znaš što bi, dodaj nešto. Atraktivni dodaci bilo koju odjevnu kombinaciju čine modnom. Samo nabacaj i nosi kao da znaš što radiš!

Linker
23. travanj 2024 01:03