JELENA BALIĆ
OBITELJSKA IDILA

Iris Cekuš i Pedro Soltz: ‘Sad plešemo u četvero‘

Manekenka Iris Cekuš i njen suprug Pedro Soltz, brazilski model i lanjski pobjednik hrvatskog ‘Plesa sa zvijezdama‘, predstavljaju kćerkicu Isabellu Marie rođenu prije mjesec dana, koja je uljepšala život njima i jedanaest godina starijoj sestri Lari.

Manekenka Iris Cekuš i njen suprug Pedro Soltz, brazilski model i lanjski pobjednik hrvatskog ‘Plesa sa zvijezdama‘, predstavljaju kćerkicu Isabellu Marie rođenu prije mjesec dana, koja je uljepšala život njima i jedanaest godina starijoj sestri Lari.

Premda je tek navršila mjesec dana, Isabella Marie Soltz dala je naslutiti da bi jednog dana mogla biti uspješan model. Baš kao i njeni roditelji, brazilsko-hrvatski par Pedro Soltz (39) i Iris Cekuš (38), koji već više od dva desetljeća snimaju kampanje za najpoznatije svjetske brendove. Isabella, kako je najčešće zovu, svoje prvo profesionalno snimanje odradila je za časopis Gloria, a iako je na setu bila okružena "vojskom" ljudi, ni u jednom trenutku nije zaplakala. Ušuškana u naručju svojih roditelja i jedanaest godina starije sestre Lare bila je mirna i tiha pa je višesatno snimanje obiteljskog editorijala prošlo u trenu, opušteno, s mnogo topline i pozitivne energije.

image

tekst DAMIR LELJAK
fotografije JELENA BALIĆ
šminka DAJANA PAJKIĆ
frizura IVAN PERVAN ZA PRIMEVISION SALON
asistentica JOSIPA GEČEVIĆ
stilistica ANELA MARTINOVIĆ
odjeća s.Oliver

JELENA BALIĆ

"Isabella Marie je dobra i nezahtjevna beba. Plače samo kad je gladna, a zaspi čak i bez uspavljivanja. Noću tako čvrsto da je moram buditi kako bih je nahranila", smije se Iris, koja bi uvijek "potpisala" i porođaj kakav je imala u zagrebačkoj Petrovoj bolnici. U rađaonicu je, naime, ušla u dva ujutro, a za sat i 13 minuta na svijet je donijela djevojčicu koja ih je iznenadila gustom kosicom. Zbog obnove bolnice Pedro nije mogao biti pokraj Iris dok je rađala, ali nije ni otišao kući, kako su mu sugerirali na odjelu. Ostao je u čekaonici i iščekivao kćerkicu, koja je rođena četiri dana prije predviđenog termina. Iris je dan uoči dolaska prinove provela s Pedrom u gradu, a kasnije je sa susjedama bila na večeri u restoranu. Da je taj trenutak blizu nije vjerovala čak ni kad su u noći s četvrtka na petak krenuli trudovi.

"Kad su postali intenzivniji, rekao sam Iris kako bi bilo najbolje da se spremi za bolnicu. Nazvao sam njenu baku, jer su Irisini roditelji otišli na more, i zamolio je da dođe k nama kako Lara ne bi bila sama. Nisam paničario, ali bilo bi mi lakše da sam mogao biti s Iris dok je rađala", otkriva Pedro, za kojeg treći mjesec u godini sada ima posebno značenje. Isabella Marie je na svijet došla 10. ožujka, njegov rođendan je tri dana ranije, a lani u to vrijeme započela je njegova avantura u showu "Ples sa zvijezdama", gdje je i pobijedio. Novu sezonu redovito prati doma na televiziji, a partnerica u gledanju i komentiranju mu je Lara, koja je s tatom i nastupila u jednoj epizodi. Njihov bioritam sada se potpuno promijenio, sve se vrti oko Isabelle, ali odlično su se organizirali. Iris u prosjeku doji svaka tri sata i uglavnom dežura noću, a Pedro je preuzeo dnevne obaveze.

image

Pedro je presretan što je ponovno dobio kćerkicu i rado je pričuva kako bi Iris mogla dulje odspavati

Odjeća s.Oliver

JELENA BALIĆ

"Svaki dan nam netko dođe - moja mama, baka, sestra... - i svi su na neki način uključeni u brigu oko Isabelle. No, Pedro je naš osobni asistent, taksist i dostavljač. Ustane prvi, ode u nabavu i donese sve što nam treba, ali i preuzme Isabellu ako želim još malo odspavati", govori Iris, dodajući kako Pedro pripremi Laru za školu, vozi je na izvanškolske aktivnosti te odlazi na roditeljske sastanke. Lara je također angažirana oko sestre, a i odabrala joj je ime. Pedro je jedino želio da ima dva - puno ime njegove starije kćeri je Lara Lis - a Isabella Marie se svima svidjela. Zovu je i Bella, a sestra joj je zbog slatkoće i umiljatosti u šali dala nadimak "štenac".

image

Iris kaže da je Lara jako vezana uz sestru i postavlja se prema njoj zaštitnički

Odjeća s.Oliver

JELENA BALIĆ

"Kad je Lara doznala da će dobiti sestru, isprva je bila malo šokirana, ali ju je odlično prihvatila. U bolnici ju je tako prirodno uzela u naručje i pomazila, a kad dođe kući, prvo ide k njoj. S njom ima poseban odnos, jako je nježna i zaštitnički se odnosi prema sestri. Uzima je i kad gleda televiziju pa Isabella spava na Lari. Baš su lijepe i slatke", govori Iris, sretna što su joj i prvi i drugi porođaj prošli bez ikakvih problema. Obje djevojčice su rođene u petak, no prvi Irisin porođaj je bio induciran, a Pedro je tada bio pokraj nje. Lara je na svijet došla 4. studenog 2011. u Milanu, gdje su tada živjeli, gradili manekensku karijeru i 2010. se zaljubili na snimanju jedne reklame.

"Lara je također bila dobra beba i svugdje smo mogli s njom. S tri tjedna je putovala iz Milana u Zagreb, a s 45 dana je s Iris letjela u Brazil. Kad joj je bilo pet i pol mjeseci, neko vrijeme sam je ja čuvao jer je Iris otišla na snimanje u inozemstvo. Nije mi to bio nikakav problem, baš nam je bilo super zajedno. Naše kćeri su i fizički slične: kad pogledam Isabellu, sjetim se Lare kad je bila tako malena", prisjeća se Pedro, priznajući da im je tada bilo mnogo teže organizirati privatni i profesionalni život. Živjeli su posvuda - u Italiji, Hrvatskoj, Brazilu, Sjedinjenim Državama... - a stalna putovanja s bebom bila su komplicirana jer je malom djetetu potreban ustaljen ritam. Zato su se prije osam godina skrasili u Hrvatskoj, što je za Pedra imalo i pozitivne i negativne strane. Lara je dobila osjećaj doma, mogla je slaviti rođendane i blagdane sa širom obitelji, a na raspolaganju im je bila i logistička podrška oko djeteta. S druge strane, Pedro nije znao jezik, ovdje nije imao prijatelje, a i bio je naviknut na život u razvijenim svjetskim metropolama gdje je lakše dolazio do poslova.

image

Pedro je ovaj put izbor imena za bebu prepustio Lari

Odjeća s.Oliver

JELENA BALIĆ

"Dolaskom u Hrvatsku kao da sam izgubio kontakte koje sam gradio godinama. Razmišljao sam što ću i kako ću raditi, hoću li moći plaćati račune... No, malo-pomalo uspio sam ovdje izgraditi život, naučio sam jezik, upoznao divne ljude i shvatio koliko je život u Hrvatskoj kvalitetan. Uz to sam ostvario puno lijepih projekata u inozemstvu", govori Pedro, kojeg uskoro očekuju nove svjetske kampanje, kao i angažman u showu "Ples sa zvijezdama" o kojem još ne smije govoriti. Iris se poslu planira vratiti nakon ljeta, no ne isključuje mogućnost da to bude i ranije ako joj se ponudi neki dobar projekt. Obožava svoj posao pa je radila tijekom obje trudnoće. Samo što je u prvoj odlučila ne raditi nakon četvrtog mjeseca jer je željela biti fokusirana na "drugo stanje".

"U ovoj trudnoći sam bila aktivnija što se tiče posla. Do šestog mjeseca sam čak snimala kampanje koje nisu bile za trudnice i do 35. tjedna putovala avionom, no aktivnost u drugoj trudnoći me nije spriječila da dobijem više kilograma nego u prvoj. Ali i jednu i drugu sam odlično podnijela, stalno bih mogla biti trudna", šali se Iris i dodaje kako je s drugom bebom opuštenija, a tako se osjeća i Pedro. Zbog nestalnog života su i čekali toliko dugo s drugim djetetom, a odgađali su i zato što im je bilo lijepo utroje. O prinovi su počeli intenzivnije razmišljati unatrag dvije godine, jer su im se i privatne i poslovne prilike posložile, no sve se desilo spontano. Svoje kćeri žele odgajati u balansu - i liberalno, i s dozom strogoće, i usmjeravati ih i pustiti da uče na vlastitim greškama.

image

Odjeća s.Oliver

JELENA BALIĆ

"Biti roditelj je najteži posao na svijetu i pritom svi griješimo. Ne postoji tečaj "kako savršeno odgojiti dijete", ali mislim da je najvažnije da kćeri vodimo primjerom, a ne samo pričanjem. I da im izgradimo samopouzdanje, naučimo ih da poštuju druge ljude i da smo im uvijek blizu dok slijede svoje snove", ističe Pedro, za kojeg se doista može reći da je blažen među ženama. Ne samo zato što živi s tri žene već su tu i Irisina majka, baka, sestra, nećakinja... Cijela obitelj se okupila i za Uskrs, a na stolu su bile šunka u kruhu i pisanice koje je Pedro ukrasio neobičnim likovima poput Batmana. Od Larina prvog Uskrsa obavezno organiziraju i izazov u kojem svi uživaju.

image

Iris kaže da je Isabella Marie mirna beba, a plače samo kad je gladna

Odjeća s.Oliver

JELENA BALIĆ

"Organiziramo potragu za jajima, a kad ih Lara pronađe, dobije dar. Sada je starija pa nam je sve teže negdje ih sakriti, a ona to i dalje očekuje. Zato smišljamo što i kako dalje", smije se Iris, koju očekuje i organizacija ljetovanja s obitelji - sada s novom članicom koja im je uljepšala život.

Linker
26. travanj 2024 09:51