INTERVJU

Iva Šarić ekskluzivno: ‘Bila je ovo moja najbolja godina‘

Zaručnica hrvatskog reprezentativca Brune Petkovića, samo za Gloriju govori o svojoj svakodnevici s jednim vrhunskim i dva buduća igrača, kako odgaja sinove Carlosa, Leona i Adriana te što priželjkuje u idućoj godini.

Možda se Doha i Katar nekome čine nezamislivo daleko, no Ivi Šarić nije problem "skoknuti" u taj dio svijeta - na dva dana. U slučaju 33-godišnje TV voditeljice i nekadašnje manekenke nije samo nogomet u pitanju: 5000 kilometara preletjela je na krilima ljubavi, kako bi svom zaručniku, igraču hrvatske nogometne reprezentacije Bruni Petkoviću, s tribina pružila podršku tijekom utakmice s Kanadom. Hrvatska je, zna se, pobijedila u velikom stilu i osigurala si prolazak u daljnja natjecanja - a ako nastavi u takvom ritmu, Iva bi se voljela vratiti na Svjetsko prvenstvo, i to sa sinovima. Desetogodišnji Carlos i dvije godine mlađi Leon, koje ima iz braka s nogometašem Jerkom Lekom, strastveni su ljubitelji nogometa, a to prenose i na brata Adriana, rođenog prije godinu i pol u Ivinoj vezi s Brunom. Među njima je zaiskrilo 2019. tijekom HTV-ove emisije Klub 7, u kojoj je Iva intervjuirala mladog dinamovca, a već dvije godine kasnije zaručili su se i krstili sina. Samozatajna Iva ekskluzivno za Gloriju otkriva kako njezina obitelj najviše uživa kada su svi na okupu i bez obaveza, kako izgledaju njihovi mali rituali te čemu duguje manekensku figuru nakon tri porođaja.

Kako se slavila pobjeda nad Kanadom, kakva je atmosfera bila u Katru?

Atmosfera je bila odlična, navijači fenomenalni i sretna sam što je Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila Kanadu. Došla sam na utakmicu nadajući se prolasku grupe, i to se ostvarilo. Za sada još nemam plan kada opet odlazim na utakmicu, ali najmanji je problem organizirati se, doći ponovno i biti podrška s tribina.

Jeste li bliski s nekom od supruga naših reprezentativaca?

Sa svima sam dobra, znamo se s utakmica, druženja ili putovanja, ali jedna od mojih najboljih prijateljica i kuma je Anita Leovac, supruga nogometaša Marina Leovca. Poznajemo se od šesnaeste godine, imamo poseban odnos, a naša su djeca najbolji prijatelji i to je predivno, na to smo jako ponosne.

image

Sinove Carlosa i Leona rodila je u braku s nogometašem Jerkom Lekom, a mali Adrian plod je njene ljubavi s Brunom Petkovićem, s kojim je u vezi tri godine

PRIVATNI ALBUM

Majka ste trojice sinova, kako izgleda jedan vaš prosječan dan?

Uh, uvijek dinamično i nikada isto, to će razumjeti sve mame s više od jednog djeteta. Svaki je dan podređen njima i njihovim obavezama, kalendar mi je po mjesec dana unaprijed pun: bilježim isključivo njihove ispite, lektire, turnire, utakmice, druženja, predstave... Mojih obaveza ima toliko malo da ih ne moram ni zapisivati, sve zapamtim. No, s obzirom na to da su trojica, kod nas vladaju red, rad i disciplina. Carlos i Leon treniraju nogomet i stalno su na utakmicama, turnirima i putovanja izvan Hrvatske, a pritom su obojica odlikaši. Adrian je još mali i ima totalno drukčiji ritam od njih. Cijeli dan mu je igra. Zaista je potrebna dobra logistika da se sve obaveze uspješno i na vrijeme završe.

Koliko je danas izazovno biti roditelj?

Vrlo izazovno. Danas je, nažalost, djeci sve dostupno, od društvenih mreža na kojima ima groznog i neprimjerenog sadržaja pa sve do agresivnih videoigara. Pokušavam imati maksimalnu kontrolu, a opet ih pustiti da sami uvide kako neke stvari nisu dobre i zatupljuju ih te im oduzimaju pažnju i vrijeme. Dečki svaki dan imaju treninge, grupne ili individualne, zbog čega ipak ne provode mnogo vremena pred ekranima. Trudim se da smo što više vani, na putovanjima, da čitamo ili igramo društvene igre.

Kakav je Bruno otac?

Bruno je super tata, sto posto je uključen u sve, što smatram jako važnim. Živimo sasvim običan život prepun školskih i sportskih obaveza. S četiri muškarca u kući je vrlo dinamično i nikad dosadno. Potrebna je samo dobra organizacija i težnja međusobnom poštovanju.

image

Iva Šarić i Bruno Petković

TONCI PLAZIBAT/CROPIX

Kada ste zadnji put nekamo otputovali sami bez djece?

Rijetko putujem sama bez djece, pogotovo jer sam i njih navikla na putovanja, tako da obožavaju letjeti avionom i istraživati nova mjesta. Svaki slobodan vikend ili dan koristimo da zajedno nekamo odemo, no što su stariji, to je teže naći slobodno vrijeme, ali zasad još uspijevamo. Jako su mi važna putovanja s djecom jer želim da od malih nogu uviđaju i uvažavaju različitosti kultura.

Prošlo je godinu i pol dana otkako ste rodili sina Adriana, a nakon pet mjeseci prihvatili ste angažman u emisiji Klub 7 koji je nedavno ugašen. Što sada radite?

Radila sam do zadnjeg mjeseca trudnoće, a kada se Adrian rodio, bio je dobra i mirna beba pa sam uspijevala organizirati termine snimanja u satima dok on spava. Iako mi se to isprva činilo kao nemoguća misija, funkcionirali smo odlično. Volim taj posao jer je dinamičan i zabavan, a ekipa s kojom sam surađivala bila je fenomenalna. Povratak na posao za mene je bio odmak od svakodnevnih majčinskih zadataka, opuštanje, a ne stres. No, s obzirom na to da je emisija Klub 7 prestala s emitiranjem, uzela sam stanku.

Koliko se vaš virtualni život razlikuje od onog stvarnog?

Stvaran svijet ima uspone i padove, prepun je emocija, lijepih i ružnih životnih situacija. U virtualnom svijetu možemo objaviti jedan detalj iz određenog dana i pritom ga provući kroz filter, ali taj isti dan ima 24 sata u kojima se događa i ono što ne prikazujemo na društvenim mrežama.

image

Prsten i narukvice POMELLATO ICONICA, narukvica MALALAN GAEA (Malalan, ekskluzivni zastupnik za Pomellato u Hrvatskoj) i kaput Twinset

BILJANA BLIVAJS

Koje su vaše ženske strasti i koliko imate vremena za sebe?

Malo, ali zato to vrijeme iznimno cijenim. U slobodno vrijeme čitam, to mi je oduvijek najveća strast, volim otići na masažu tijela ili tretman lica, što me opušta.

Po čemu ćete najviše pamtiti 2022., a što si priželjkujete u idućoj godini?

Po svemu lijepome. Sretna sam i zahvalna na svemu što imam, a najviše ću je pamtiti po svakom uspjehu svoje djece, svakoj osvojenoj medalji, podignutom peharu, po prvim i najvećim koracima najmlađeg sina i po svim drugim uspomenama s obitelji i prijateljima. U 2023. priželjkujem da bude barem upola dobra kao i ova godina, bila bih vrlo zahvalna.

Gdje planirate provesti božićne i novogodišnje praznike?

Veselim se što ćemo napokon svi biti na okupu tjedan dana bez jedne jedine obaveze. Planiram isključiti mobitel i uživati s obitelji, a nadam se da ćemo uspjeti svi zajedno i otputovati nekamo.

Cijeli intervju s Ivom Šarić, kao i više ekskluzivnih fotografija, pronađite u novom broju magazia Gloria!

image
GLORIA PRODUKCIJA

U novom broju Glorije čitajte i ove teme:

  • DANIJELA PINTARIĆ Unatoč dijabetesu, moja Melina je sretno dijete
  • NATALI HUSIĆ SARKOZY Kako sam osvojila sina bivšeg francuskog predsjednika
  • BEZ BRIGE S DIJANOM Psiholog Igor Mikloušić o motivaciji i burnoutu
  • INTERVJU: ZDRAVKO ČOLIĆ Još sanjam svjetski hit
  • KUHINJA MATEJE DOMITROVIĆ SABO Samo da je ljuto i papreno
  • SPECIJAL: TURIZAM Prilog o najljepšim zimskim destinacijama
  • FELJTON: ARSEN DEDIĆ Sve što ne znate o njemu
Linker
17. travanj 2024 03:06