Netko tko me čuva

Ivana Kindl: Bilo me strah, no uspjela sam se snaći i ponovo otkriti čari solo života

Glazbenica je objavila spot za novu pjesmu koja govori o njenoj vrsti idealne ljubavi, to je jedna od posljednjih koje je stvorila zajedno s bivšim partnerom, a otkrila nam je kakvi su im daljnji planovi.

Posljednju pjesmu koju je objavila Ivana Kindl nazvala je najljepšom koju je napisala. 'Netko tko me čuva' ima stihove ljubavne tematike, a Ivana ju je napravila zajedno s Alenom Križajem, basistom i glazbenikom s kojim je do ove zime bila 15 godina u vezi.

"Radi se o baladi čvrstog ritma koju koautorski potpisujem uz producenta i aranžera Alena Križaja. Alen je došao s idejom za pjesmu i melodijom refrena, ja sam napisala tekst i dio pjevačke melodije, na kraju je sve to ispalo odlično i ovo mi je jedna od dražih pjesama koje sam snimila", kazala je Ivana Kindl u razgovoru za Gloria.hr.

image

Ivana Kindl

VEDRAN PETEH/CROPIX

Opisala je i zašto joj je ovo jedna od najdražih pjesama koje je napisala. "Prvo sam napisala riječi za refren, a nakon nekog vremena u dahu sam napisala i strofe. Jednostavno se dogodio odličan trenutak inspiracije, poruka pjesme je da je od neprocjenjive važnosti imati u životu nekog tko te voli, poštuje i uvijek je tu za tebe. Povratne reakcije na tekst su iznimne, ljudi se pronalaze u stihovima, a upravo sam se tome i nadala. Nekako se sve posložilo u tekstu, priča o snazi ljubavi iz moje perspektive, iskreno i onako kako se želim osjećati u budućnosti kad opet budem bila u paru", iskrena je Ivana.

Ova pjesma ujedno je i najava njenog novog, petog, studijskog albuma koji će izaći na jesen - a to će ujedno biti i njena 20. obljetnica diskografske karijere. "To je zadnja pjesma koju smo Alen i ja snimili za album još zimus. Kako je vrijeme prolazilo odlučili smo ipak krenuti u nove glazbene izazove, što znači da nakon ovog albuma počinjem suradnju s novim producentom", iskrena je Ivana otkrivši kako ipak neće više surađivati s bivšim partnerom.

U studenom prošle godine otkrila je javnosti da je u njenom intimnom svijetu došlo do ogromnih promjena. "Kad se prekine tako duga veza naravno da nije lako, ali u ovim godinama u kojima sam, čovjek mora biti na čisto sa samim sobom. Ipak je neko životno iskustvo prošlo pa se racionalnije nosiš sa svime. Naravno, nismo svi isti, ali najbolje je biti svjestan svojih postupaka, želji za napretkom, a opet si moraš dati vremena i za sive dane jer proces 'čišćenja' traje. Iako me bilo strah u početku, uspjela sam se snaći i ponovo otkriti čari solo života", kazala nam je glazbenica.

Čitajte i: Ivana Kindl sama nakon 15 godina: 'Još uvijek ostanem u čudu. I dalje imam osjećaj da sam u vezi, a nisam'

I kroz pjesmu i u razgovoru otkrila je da si u budućnosti želi ljubav, no dodala je da joj se ipak ne žuri. "Sad mi definitivno odgovara biti sama, na sreću imam puno posla, svirki, gostovanja, događanja pa letim od mjesta do mjesta. Odgovara mi takav tempo, osobito nakon zadnje dvije godine kad su nam nastupi pod normalnim uvjetima bili onemogućeni", iskrena je.

image

Ivana Kindl

NICOLAS DIAMANE

Kaže kako je već nekoliko svirki iza nje, a nastupila je i u svojoj Velikoj Gorici. "Slijede nastupi u Crikvenici, dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici, u Puntu na otoku Krku, u mojoj rodnoj Požegi, u Volosku i drugdje", kazala je pjevačica kakvo je ljeto čeka.

Iako je već 20 godina na profesionalnoj glazbenoj sceni, Ivana se definitivno ne osjeća kao da se umorila.

"Vrijeme je brzo proletjelo u svakom slučaju. Prošla sam zaista svašta, od razočaranja do lijepih stvari, ali tako je to uvijek u životu. Na jesen će biti točno 20 godina od prvog albuma kojeg ću proslaviti izlaskom novog albuma naziva 'Put ka sebi'", zaključila je Ivana Kindl.

Linker
18. travanj 2024 21:42