EVERETT COLLECTION
POSLJEDNJE ZBOGOM

Jedan po jedan oprostili su se od svojeg prijatelja: "Nemoguće je reći ti zbogom"

Gotovo tri tjedna trebalo je slavnim glumcima, njegovim kolegama iz serije "Prijatelji", ali i stvarnim životnim prijateljima da se oproste od Matthewa Perryja, glumca kojeg su mnogi upamtili upravo po liku Chandlera koji je činio popularnu šestorku u hit serijalu koji je potrajao deset godina, a i dandanas ima svoju publiku.

Gotovo tri tjedna trebalo je slavnim glumcima, njegovim kolegama iz serije "Prijatelji", ali i stvarnim životnim prijateljima da se oproste od Matthewa Perryja, glumca kojeg su mnogi upamtili upravo po liku Chandlera koji je činio popularnu šestorku u hit serijalu koji je potrajao deset godina, a i dandanas ima svoju publiku.

Kolegama tragično preminulog Matthewa Perryja, koji je preminuo 29. listopada, trebalo je vremena da pronađu prave riječi kojima će se oprostiti od legendarnog glumca s kojim su godinama razveseljavali publiku pred malim ekranima diljem svijeta u kultnom televizijskom serijalu "Prijatelji".

image

Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Jennifer Aniston, David Schwimmer, Matthew Perry i Courteney Cox snimljeni za sezonu 2001/2002.

ŠNBC/COURTESY EVERETT COLLECTION ?NBC/COURTESY EVERETT COLLECTION
image

Prijatelji su i nakon serije ostali u dobrim odnosima

COURTESY EVERETT COLLECTION COURTESY EVERETT COLLECTION

Glumac Matt LeBlanc, koji je igrao Chandlerovog cimera i najboljeg prijatelja Joeyja, na Instagramu je objavio seriju zajedničkih fotografija i napisao: "Gotovo mi je nemoguće reći ti zbogom. Naše doživljaje i vrijeme koje smo proveli zajedno zauvijek ću pamtiti, a bila mi je čast što si me zvao prijateljem. Nikad te neću zaboraviti, raširi krila i slobodno poleti, brate, sad kad si napokon oslobođen tjelesnih okova. Jako te volim premda mi nikad nisi vratio 20 dolara koje sam ti posudio."

Glumica Jennifer Aniston koja je u "Prijateljima" igrala Rachel otkrila je kako ju je nakon vijesti o Mattyjevoj smrti preplavilo tsunami emocija. “Svi se u nekom trenutku moramo suočiti s gubitkom najdražih i najvoljenijih. No, u toj tuzi osjećam radost i zahvalnost što si bio dio moje DNK, što si nas povezao u veliku obitelj koju smo sami izabrali", napisala je uz video njihovog oproštaja u završnoj sezoni "Prijatelja".

“Volio si me nasmijavati, život bez smijeha za tebe nije imao smisla. Posljednjih tjedana pregledavam naše poruke i istodobno se gušim od smijeha i suza čitajući ih. Čuvat ću ih zauvijek, počivaj u miru, brate", dodala je.

Glumica Courteney Cox na svom je Instagramu podijelila kultne scene Chandlera i Monice iz londonske epizode u kojoj prvu noć provode zajedno. “Najdraži moj Matty, zahvalna sam na svakom trenutku s tobom. Naša ljubavna afera prema originalnoj ideji trebala je završiti nakon jedne noći, no reakcije gledatelja bile su tako dobre da su je scenaristi raspisali u ljubavnu priču. A bila sam toliko opuštena pred kamerama jer si mi cijelo vrijeme na uho šaputao svoje nevjerojatne šale. Volim te zauvijek", napisala je Courtney Cox.

Glumica Lisa Kudrow, koja je u "Prijateljima" igrala Phoebe, na Instagramu se prisjetila snimanja pilot epizode i partije pokera u stanci snimanja koju je predložio Matthew Perry. “Puno smijeha za kartaškim stolom, otada smo nerazdvojni, hvala ti na tome i svemu ostalome. S tobom sam punih deset godina svaki dan plakala od smijeha, ti si jedina osoba na ovom svijetu zbog koje sam od silnog smijanja zaradila upalu trbušnih mišića. Jednostavno nezaboravno", napisala je.

Glumac David Schwimmer podijelio je, pak, fotografiju iz epizode u kojoj je s Perryjem igrao mlađe verzije njihovih likova iz "Prijatelja". “Matty, hvala ti za deset nezaboravnih godina punih smijeha i kreativnosti. A posebno na tvom velikom darežljivom srcu i duši koji su nas šestero potpunih stranaca povezali u obitelj. Misli na nas i čuvaj nam mjesta tamo gore, brate", napisao je Schwimmer.

Linker
28. travanj 2024 06:36