‘Filmsko‘ suđenje

Johnny Depp na sudu odbacio sve optužbe Amber Heard: ‘Nikada nisam udario nijednu ženu!‘

Nakon dvije godine povlačenja po sudovima, glumac je u utorak poslijepodne dobio priliku službeno iznjeti njegovu stranu priče. Deppov iskaz, koji je Sky News prenosio uživo, trajao je dulje od sata, a kako se i očekivalo, bivšu je suprugu prozvao za brojne klevete.

Stanovnici okruga Fairfax u Virginiji, koji je odabran za novi susret u sudnici nekada sretnog para a sada zakletih neprijatelja, kažu da ne pamte kad je neki film Johnnyja Deppa i Amber Heard izazvao takvo zanimanje kao njihova nova pravna bitka. Nakon sedam dana od početka suđenja, u utorak poslijepodne na stolac za svjedoke sjeo je slavni glumac koji je i prvi tužitelj u ovom procesu.

image

Kao svoj cilj u ovom procesu glumac je istaknuo potrebu da se čuje prava istina o njemu.

JIM WATSON/AFP/PROFIMEDIA

Podsjetimo, nakon što je izgubio više sudskih procesa oko Amberinog teksta objavljenog 2018. u Washington Postu o njezinom životu s fizičkim, psihičkim i seksualnim zlostavljačem (što se odnosilo na Deppa), glumac je bivšu suprugu tužio za klevetu. Ona je, pak, uložila protutužbu i zahtijeva odštetu od 100 milijuna dolara, dvostruko više nego što Depp traži od nje. Oba postupka vodit će se u okrugu Fairfax u Virginiji, a dvomjesečno suđenje započelo je prije desetak dana.

Sutkinja Penney Azcarate, koja vodi proces, najpoznatijem je "piratu" dala ukupno tri sata da iznese njegovu stranu medalje. Depp je jučer iskoristio prvih sat vremena , a u svom iskazu uglavnom je svjedočio da je Amber sve optužbe na njegov račun izmislila.

Nakon što je položio prisegu da će u sudnici govoriti "istinu i samo istinu", 58-godišnja posrnula zvijezda istaknuo je da mu je to i jedini cilj u ovom procesu. Depp je priznao da su se on i Amber znali svađati tijekom jednogodišnjeg braka, kojem je prethodila veza od četiri godine, no da njegovi verbalni udarci nikada nisu prešli u fizičke.

"Nikad se nisam doveo u situaciju da na bilo koji način udarim gospođu Heard, niti sam ikad udario bilo koju ženu u svom životu. Ubija me što ljudi misle da sam prevarant i lažljivac. Prilično je čudno kad u stotinki sekunde od Pepeljuge postaneš Quasimodo. Moj jedini cilj u ovoj sudnici je da se dozna prava istina", kazao je između ostalog Depp tijekom njegovog svjedočenja.

image

Amber od Deppa traži 100 milijuna odštete, dvostruko više od njegove "cijene".

JIM WATSON/AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Johnny Depp i Amber Heard: kao svjedok na sudu u Virginiji pojavit će se i poznati tehnološki mogul

Osramoćeni glumac, kojemu su nakon izgubljenih sudskih bitki iz 2020. otkazali 15 godina dugu suradnju u filmskoj franšizi 'Pirati s Kariba', kazao je da se na ovu bitku odlučio i kako bi zaštitio njegovu obitelj.

"Budući da sam znao da u tome nema nikakve istine, smatrao sam svojom odgovornošću zauzeti se ne samo za sebe u tom slučaju, već i za svoju djecu, koja su tada bila malodobna", naglasio je Depp, koji je otac kćeri Lily-Rose (22) i sina Jacka (20).

U svoju obranu Depp se osvrnuo na odrastanje uz majku koja je njega, braću i sestre verbalno i fizički zlostavljala, a dotaknuo se i njegovog problema s ovisnošću budući da je Amberin odvjetnik u uvodnoj riječi to istaknuo kao okidač njegovog nasilnog ponašanja.

image

Depp i Amber skupa su bili pet godina, do 2016.

Kako piše People, Depp se prvog dana svog svjedočenja dobro držao. Tim više što je prije dvije godine izgubio bitku protiv britanskog tabloida The Sun koji ga je nazvao "prebijačem žena". A u ožujku 2021. odbačen je i njegov pokušaj da poništi sudsku odluku.

Linker
17. travanj 2024 08:18