radno ljeto

Judita Franković Brdar otkriva kako se provela u Puli, što nosi ljeti i zašto ne voli japanke

Zagrebačka glumica već je odradila ljetni odmor jer je pred njom snimanje filma u Sloveniji što za nju nije neuobičajeno jer je jedna od najzaposlenijih domaćih glumica koju posebno pamtimo po ulozi u filmu "Sonja i bik", a sada je dobila sljedbu malih obožavatelja kao filmska mama dječje junakinje Pauline P.

Glumica Judita Franković Brdar, jedna je od brojnih domaćih zvijezda koja je prisustvovala svečanom otvorenju 70. Pula film festivala na koji je došla i poslovno. Naime, ona u filmu ‘‘Dnevnik Pauline P.‘‘, snimljenom po istoimenom dječjem romanu autorice Sanje Polak i u režiji Nevena Hitreca, glumi mamu male junakinje, a u Areni je prikazan drugi dan festivala. Iste večeri na plaži Ambrela, u sklopu programa 70. godina PFF-a, prikazan je i film "Sonja i bik" u kojem igra aktivisticu Sonju i koji je prije 11 godina na Festivalu osvojio tri Zlatne Arene. S Juditom koju čeka radno ljeto i snimanje fima u Sloveniji, porazgovarali smo o laganim ljetnim temama, modi i omiljenim ljetnim destinacijama.

Kako ste se proveli na jubilarnom Pula film festivalu?

- Proslaviti 70. rođendan nije mala stvar, pa smo se u skladu s tim i proveli. Prekrasna je to prilika družiti se s kolegama i gledati filmove u sigurno jednom od najljepših kina na svijetu.

Jeste li zadovoljni kako je publika prihvatila ‘‘Paulinu P‘‘?

- Publika je već pokazala i dokazala da voli ovaj film, pogledalo ga je do sada više od sedamdeset tisuća ljudi, a projekcija u Areni to je samo potvrdila. Nema ljepšeg osjećaja nego uživo osjetiti da publika diše i smije se s filmom.

image

Na otvorenje 70. Pula film festivala odjenula je haljinu Leilou

PRESS PFF

Za otvorenje ste odjenuli kratku crnu haljinu s perjem. Je li po vama crna boja uvijek nepogrešivi i najelegantniji izbor?

- Kada sam ju probala, imala mi je baš nekako cool francuski štih i to mi se svidjelo- istovremeno jednostavna, a efektna. Upravo ono što sam željela. Riječ je o haljini Cierra, brenda Leilou. Za projekciju ‘‘Dnevnika Pauline P.‘‘ odlučila sam se za malu narančastu haljinu brenda Iggy koju sam nadopunila velikim plavim cvijetom. Za projekciju dječjeg filma htjela sam odjenuti nešto slatko i primjereno prigodi.

Koliko vam treba da se uredite za takve svečane izlaske?

- Maksimalno 20 minuta. Nemam strpljenja za duga ‘namontiravanja‘. To strpljenje ostavljam za snimanja .

Koliko ste uopće hrabri u modnim odabirima?

- Pa ne znam, mislim da nisam nešto pretjerano hrabra, samo svoja.

Dugi ljetni kaftani ili kratke lepršave haljine?

- Apsolutno oboje. Što bi dokazao i moj ormar ako biste u njega zavirili.

image

Glumica u lepršavoj narančastoj haljini koju je ukrasila velikim plavim cvijetom

PRESS PFF

Japanke, udobne natikače ili sandale?

- Iz nepoznatog razloga ne volim japanke, tako da su moj odabir ove druge dvije opcije.

Omiljeni modni dodaci?

To je kod mene jako širok pojam. Da li se cipele računaju u modne dodatke? Ma, volim kupiti svakakve sitnice koje vesele. Na primjer, jako volim nakit, ali ga rijetko nosim jer uvijek mislim da sam se s njim previše sredila.

Koje vam je omiljeno ljetno odredište?

- Nemam neko stalno ljetno odredište. More obožavam, ali ne i ljetne gužve. Neka hladovina, knjiga, viseća ležaljka i ja sretna. Prekrasna mi je dolina Soče. Preporuka svima koji vole aktivniji odmor i duboku hladovinu.

image

Kaftani i haljine su joj omiljena ljetna odjeća

GORAN ŠEBELIĆ/ CROPIX

Postoji li plaža koja vam je oduzela dah?

- Svaka sakrivena od pogleda.

Bez čega ne idete na plažu?

- Bez dugih rukava, šešira, faktora 50 i knjiga.

Šminkate li se ljeti?

- Samo u iznimnim situacijama kao što je Pula Film Festival, ali i tada je to toliko minimalno da ne znam bih li to mogla nazvati šminkanjem.

Kako podnosite ove paklene vrućine?

- Uhh, jedva, kao i svi!

Linker
20. travanj 2024 18:33